To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Kulturka - malunki na ulicy i takie rozne tam

k-mart - Nie 11 Paź, 2009
Temat postu: malunki na ulicy i takie rozne tam
o!

http://2photo.ru/12847-the-blu.html

mistrz, jak dla mnie

martin.h - Nie 11 Paź, 2009

Mistrz! Prawdziwe dzieła sztuki.
KarQ - Nie 11 Paź, 2009

Blublu :) . (www.blublu.org), zdjecie numer 18 pokazuje wrzut z Wroclawia:

http://blublu.org/sito/walls/2008/007.htm

Bardzo dobre :)

Cartoon - Nie 11 Paź, 2009

to ja dorzucę cosik takiego:

The Mc - Pon 12 Paź, 2009

Coś wspaniałego. Dla mnie to nie jest graffiti tyko prawdziwa sztuka uliczna. Różnica jest taka ze te przykłady, integruje się z otoczeniem. To właśnie zasługuje na uznanie bo połączenie elementów malowideł z elementami otoczenia (okna, tunele) tworzyć jedno dzieło które by nie mogło zaistnieć w żadnym innym miejscu. To jest prawdziwy street art. Dla mnie osobiście graffiti i steet art to zupełnie dwie rożne rzeczy. Ja unikam określanie grafficiarzy artystami, bo dla mnie typowe graffiti to forma pozbawiona treści. To przeważnie nazwa cru/tag przedstawiony w kolorowej formy. Podpisywanie się na murze nie jest sztuka, każdy pies to samo robi gdy jest na spacerze. Do tego taki typu podpisu (graffiti) może zaistnieć w każdym innym miejscu, taki ziomek może to powtórzyć na płótnie, kartce, na ścianie w swoim kiblu ale niestety dla większość "dzieło" zaistnieje tylko wtedy jak zostanie złamane prawo i oszpeci przestrzeń publiczna.
Dzięki K-Mart za linka

MoRToN - Pon 12 Paź, 2009

Może i sztuka ale banie to oni mają zrytą nieźle.
martin.h - Pon 12 Paź, 2009

MoRToN napisał/a:

Niby dlaczego? Czasem sztuka jest kontrowersyjna. Mnie się podoba, idea jak i same rysynki, według mnie ma to swój klimat.

Anonymous - Pon 12 Paź, 2009

dobre,mają skurw.ysyny rozmach
A tu klasyk gatunku ,na mnie zrobił niesamowite wrażenie
http://www.banksy.co.uk/

Michał - Pon 12 Paź, 2009

MoRToN - Pon 12 Paź, 2009

martin.h napisał/a:
MoRToN napisał/a:

Niby dlaczego? Czasem sztuka jest kontrowersyjna. Mnie się podoba, idea jak i same rysynki, według mnie ma to swój klimat.

Ano dlatego, że normalny człowiek nie malowałby pociętych zwłok z których wyłażą dziwne rzeczy. Przynajmniej mi się nigdy taki obraz przez czache nioe przewiął ale to może ja jestem dziwny :D

Janusz - Wto 13 Paź, 2009

MoRToN napisał/a:
Ano dlatego, że normalny człowiek nie malowałby pociętych zwłok z których wyłażą dziwne rzeczy. Przynajmniej mi się nigdy taki obraz przez czache nioe przewiął ale to może ja jestem dziwny :D

mam tak samo jak Ty ;p

Niemy - Wto 13 Paź, 2009

Janusz napisał/a:
mam tak samo jak Ty

Miasto moje a w nim:

Najpiękniejszy mój świat

Najpiękniejsze dni

Zostawiłem tam kolorowe sny...

martin.h - Wto 13 Paź, 2009

MoRToN napisał/a:
martin.h napisał/a:
MoRToN napisał/a:

Na tym polega sztuka, żeby czymś zaskoczy, żeby człowiek patrząc na to powiedział: "Wow, to jest świetne".
I nie gadaj, że nigdy nie widziałeś horrorów, czy rosyjskich filmików z kostnicy.

Janusz - Wto 13 Paź, 2009

martin.h napisał/a:
Na tym polega sztuka, żeby czymś zaskoczy, żeby człowiek patrząc na to powiedział: "Wow, to jest świetne".
I nie gadaj, że nigdy nie widziałeś horrorów, czy rosyjskich filmików z kostnicy.

ja jak to zobaczyłem, to pomyślałem ze ktoś ma świetne pomysły z aranżacja rożnych rzeczy ale rysuje jakieś popaprane projekty...

a horrorów nigdy nie oglądałem i tego ruskiego tez nie... Mi mi nie pozwalał ;/

MoRToN - Czw 15 Paź, 2009

martin.h napisał/a:
MoRToN napisał/a:
martin.h napisał/a:
MoRToN napisał/a:

Widziałem..i reżyserów stawiam na równi z autorami tych rysunków. martin nie mam nic do tego jak juz mają malować po budynkach niech bedzie to grafika a nie HWDP.. tylko mówię, że wyobraźnię to chyba mają wypaczoną...