mistrz, jak dla mniemartin.h - Nie 11 Paź, 2009 Mistrz! Prawdziwe dzieła sztuki.KarQ - Nie 11 Paź, 2009 Blublu . (www.blublu.org), zdjecie numer 18 pokazuje wrzut z Wroclawia:
Bardzo dobre Cartoon - Nie 11 Paź, 2009 to ja dorzucę cosik takiego:
The Mc - Pon 12 Paź, 2009 Coś wspaniałego. Dla mnie to nie jest graffiti tyko prawdziwa sztuka uliczna. Różnica jest taka ze te przykłady, integruje się z otoczeniem. To właśnie zasługuje na uznanie bo połączenie elementów malowideł z elementami otoczenia (okna, tunele) tworzyć jedno dzieło które by nie mogło zaistnieć w żadnym innym miejscu. To jest prawdziwy street art. Dla mnie osobiście graffiti i steet art to zupełnie dwie rożne rzeczy. Ja unikam określanie grafficiarzy artystami, bo dla mnie typowe graffiti to forma pozbawiona treści. To przeważnie nazwa cru/tag przedstawiony w kolorowej formy. Podpisywanie się na murze nie jest sztuka, każdy pies to samo robi gdy jest na spacerze. Do tego taki typu podpisu (graffiti) może zaistnieć w każdym innym miejscu, taki ziomek może to powtórzyć na płótnie, kartce, na ścianie w swoim kiblu ale niestety dla większość "dzieło" zaistnieje tylko wtedy jak zostanie złamane prawo i oszpeci przestrzeń publiczna.
Dzięki K-Mart za linkaMoRToN - Pon 12 Paź, 2009 Może i sztuka ale banie to oni mają zrytą nieźle.martin.h - Pon 12 Paź, 2009
MoRToN napisał/a:
Może i sztuka ale banie to oni mają zrytą nieźle.
Niby dlaczego? Czasem sztuka jest kontrowersyjna. Mnie się podoba, idea jak i same rysynki, według mnie ma to swój klimat.Anonymous - Pon 12 Paź, 2009 dobre,mają skurw.ysyny rozmach
A tu klasyk gatunku ,na mnie zrobił niesamowite wrażenie
http://www.banksy.co.uk/Michał - Pon 12 Paź, 2009 MoRToN - Pon 12 Paź, 2009
martin.h napisał/a:
MoRToN napisał/a:
Niby dlaczego? Czasem sztuka jest kontrowersyjna. Mnie się podoba, idea jak i same rysynki, według mnie ma to swój klimat.
Ano dlatego, że normalny człowiek nie malowałby pociętych zwłok z których wyłażą dziwne rzeczy. Przynajmniej mi się nigdy taki obraz przez czache nioe przewiął ale to może ja jestem dziwny Janusz - Wto 13 Paź, 2009
MoRToN napisał/a:
Ano dlatego, że normalny człowiek nie malowałby pociętych zwłok z których wyłażą dziwne rzeczy. Przynajmniej mi się nigdy taki obraz przez czache nioe przewiął ale to może ja jestem dziwny
mam tak samo jak Ty Niemy - Wto 13 Paź, 2009
Janusz napisał/a:
mam tak samo jak Ty
Miasto moje a w nim:
Najpiękniejszy mój świat
Najpiękniejsze dni
Zostawiłem tam kolorowe sny...martin.h - Wto 13 Paź, 2009
MoRToN napisał/a:
martin.h napisał/a:
MoRToN napisał/a:
Niby dlaczego? Czasem sztuka jest kontrowersyjna. Mnie się podoba, idea jak i same rysynki, według mnie ma to swój klimat.
Ano dlatego, że normalny człowiek nie malowałby pociętych zwłok z których wyłażą dziwne rzeczy. Przynajmniej mi się nigdy taki obraz przez czache nioe przewiął ale to może ja jestem dziwny
Na tym polega sztuka, żeby czymś zaskoczy, żeby człowiek patrząc na to powiedział: "Wow, to jest świetne".
I nie gadaj, że nigdy nie widziałeś horrorów, czy rosyjskich filmików z kostnicy.Janusz - Wto 13 Paź, 2009
martin.h napisał/a:
Na tym polega sztuka, żeby czymś zaskoczy, żeby człowiek patrząc na to powiedział: "Wow, to jest świetne".
I nie gadaj, że nigdy nie widziałeś horrorów, czy rosyjskich filmików z kostnicy.
ja jak to zobaczyłem, to pomyślałem ze ktoś ma świetne pomysły z aranżacja rożnych rzeczy ale rysuje jakieś popaprane projekty...
a horrorów nigdy nie oglądałem i tego ruskiego tez nie... Mi mi nie pozwalał MoRToN - Czw 15 Paź, 2009
martin.h napisał/a:
MoRToN napisał/a:
martin.h napisał/a:
MoRToN napisał/a:
I nie gadaj, że nigdy nie widziałeś horrorów, czy rosyjskich filmików z kostnicy.
Widziałem..i reżyserów stawiam na równi z autorami tych rysunków. martin nie mam nic do tego jak juz mają malować po budynkach niech bedzie to grafika a nie HWDP.. tylko mówię, że wyobraźnię to chyba mają wypaczoną...