To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Auto z UK

martin.h - Wto 13 Paź, 2009
Temat postu: Auto z UK
Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie ściągnięcie auta z UK. Ale nie zwykłego tylko coś do upalania.
Mam w związku z tym kilka pytań. Na jedno chyba znam odpowiedź, ale wolę się upewnić, czy rzeczywiście nie ma szans żeby zarejestrować to w Polsce? Czy robi się coś w tym kierunku, aby to zmienić? Czy jest wogóle jakaś szansa?

Barejka - Wto 13 Paź, 2009

da sie to zarejestrowac, ale szczegolow nie znam, napewno nie wszystko da sie zarejestrowac, zagoogluj :>

No właśnie, za bardzo nie chce mi się googlować, liczę na waszą pomoc, jeśli ktoś coś wie lub przerabiał prosiłbym o podzielenie się informacją.

martin.h, podpytam pozniej kolege on w tym siedzi moze cos bedzie wiedzial, tylko glownie tnie na cwiartki i polowki :]

Mnie nie interesują ćwiartki i połówki, jak coś to 0,7 l. Popytaj, auto ma być zarejestrowane w Polsce, w taki sposób aby można było tym jeździć po drogach i aby nie było przypału podczas spotkania z policją.
A tak wogóle jak policja reaguje na klatkę w samochodzie, czepiają się?

Jakarti - Wto 13 Paź, 2009

wez kufa poszukaj na forum - byly takie tematy..

sprowadzic mozesz wszystko - jesli chcesz sie tym jeszcze poruszac po uliach to trzeba zarejestrowac a wolno tylko z lewa kiera jesli sie nie myle.

Jakarti napisał/a:
wez kufa poszukaj na forum - byly takie tematy.

Tylko bez agresji ;D Pytam bo przepisy się zmieniają, jeśli ktoś w tym siedzi to zna się lepiej.

martin.h, przekladka Cie nie minie, kierownice na lewa strone, najwazniejsze zeby auto tam nie bylo oddane juz na zlom bo brak bedzie papierow do rejestracji
Gaydek - Wto 13 Paź, 2009

http://forum.angliki.info/
106 - Wto 13 Paź, 2009

martin.h napisał/a:
A tak wogóle jak policja reaguje na klatkę w samochodzie, czepiają się?

ja mam same pozytywne doswiadczenia...
jedynie przegladow nie zrobisz w kazdej stacji diagnostycznej

Gaydek napisał/a:
http://forum.angliki.info/

Wielkie dzięki.
Chyba jednak poczekam, aż będzie możliwość rejestracji auta z kierą po prawej stronie bo przekładka mnie nie interesuje.

Marek23 - Wto 13 Paź, 2009

martin.h napisał/a:
Chyba jednak poczekam, aż będzie możliwość rejestracji auta z kierą po prawej stronie bo przekładka mnie nie interesuje.

Możesz sprecyzowac czemu nie?

strick - Wto 13 Paź, 2009

martin.h napisał/a:
Ale nie zwykłego tylko coś do upalania.

A co, 106 do upalania sie nie nadaje?

zefir - Wto 13 Paź, 2009

alo,
znam 3 auta ktore smigaja z kiera po prawej stronie na polskich blachach, duzo nerwow, mase biurokracji, osobiscie znam tylko jednego wlasciciela. chodzi o homologacje, ze auto wychodzilo tylko z kiera po prawej stronie. te auta to s15, r33 Skyline i r34 GTR.

pozdro

Marek23 napisał/a:
martin.h napisał/a:

Możesz sprecyzowac czemu nie?

Szkoda nerwów i babrania w gównie, jeśli auto służyłoby do wypadów kilka razy w ciągu roku na tor plus do jeżdżenia po pustych drogach to nie warto. Lepiej wyćwiczyć lewą rękę do zmiany biegów.

strick napisał/a:
martin.h napisał/a:
Ale nie zwykłego tylko coś do upalania.

A co, 106 do upalania sie nie nadaje?

To ma być 106, ale przygotowane do trackday'ów: klatka, 2 kubły, gwintowany zawias itp.