Stf - Czw 15 Paź, 2009 Temat postu: Wyciszenie mieszkaniasąsiedzi wstają 1h przede mną i już nie dają mi usnąć. zza ścianą mojej sypialni mają chyba kuchnię - niby głosów nie słychać ale tuptanie po płytkach czy stukanie dochodzi do moich uszu a że jestem na tym punkcie psychol to musze coś z tym zrobić
może ktoś z Was kiedyś robił u siebie jakieś wyciszenie? kilka systemów już poznałem ale nie poznałem opinii osób które mogą opisać wrażenia przed/po. generalnie podobno ciężko walczy się z niskimi tonami no ale przynajmniej częściowo musze to wyeliminować...PiTT - Czw 15 Paź, 2009 1. zatyczniki w uszy
2. śpij w dużym pokoju
3. wstawaj godzinę wcześniej
to tak na szybko
a tak na poważnie to chyba ciężka sprawa, podobno pudełka po jajkach, ta kartonowa forma w której leżą nieźle tłumią, ale to raczej stosuje się do tłumienia jakbyś chciał swoją sypialnię wyciszyć... bizon - Czw 15 Paź, 2009 wez strzelbe, idz do nich, zapukaj, i zapytaj czy wiedza, ze wg ciebie cisza nocna trwa o godzine dluzej
jak chcesz mniej efektowy sposob to luknij tu http://gazetadom.pl/Ladny...html?as=2&ias=2Mick - Czw 15 Paź, 2009 a ja polecam Ci najprostrzą gąbke wygłuszającą.
napierdzielałem na perkusji i nikt nie narzekał Jacek - Czw 15 Paź, 2009 połam lasce nogi, to szpilki odstawi na kilka tygodni KonradMK - Czw 15 Paź, 2009 Mick, ale to musiałby tą gąbkę u sąsiada zamontowaćbizon - Czw 15 Paź, 2009
KonradMK napisał/a:
Mick, ale to musiałby tą gąbkę u sąsiada zamontować
to trzeba isc ze strzelba poprosic Ryba - Czw 15 Paź, 2009
bizon napisał/a:
wez strzelbe, idz do nich, zapukaj, i zapytaj czy wiedza, ze wg ciebie cisza nocna trwa o godzine dluzej
problem jest pewnie w tej skali, że wg kolegi cisza nocna powinna trwać do 14tej =)Barejka - Czw 15 Paź, 2009 Wylaczanki na po jajkach, sam waszka ma takie i to duzo daje ponoć Vlodarsky - Czw 15 Paź, 2009 ups CHRZANEK - Pią 16 Paź, 2009 Można powiesić gruby dywan na ścianie.
Wytłaczanki na jajka świetnie się spisują.
Pokazana gąbka też całkiem zacnie tłumi.
Można też pierdzielnąć sobie warstwę styropianu na ścianie
Stf to tak na szybko.
Jezeli sasiedzi zachowują się głośno to wezwij straż miejską lub policje.
Ja sie teraz przeprowadziłem i ogodz 0:45 sasiada nad moim mieszkaniem naszło na oglądanie godzilli na maxa głośno.
Założyłem dresik podkoszulke na ramiączkach i poszedłem złożyc wizytę mojemu nowemu sasiadowi...
Nawet nie otworzył drzwi, ale muzyke zciszył błyskawicznie.
Dzwoniłem kilka razy ale chyba z wrażenia poszedł spać bo było cicho nawet kroków nie było słychac.
Od tamtej pory jeszcze go nie słyszałemBarejka - Pią 16 Paź, 2009 CHRZANEK, dresiarz? Stf - Pią 16 Paź, 2009
CHRZANEK napisał/a:
Można powiesić gruby dywan na ścianie.
Wytłaczanki na jajka świetnie się spisują.
Pokazana gąbka też całkiem zacnie tłumi.
Można też pierdzielnąć sobie warstwę styropianu na ścianie
sorry ziom ale nic z tych rzeczy nie wchdozi w grę.
wstepnie znalazłem dwie opcje - jednak obie zmniejszają mi pokój o około 0,6m2
sęk w tym że to jest podobno dobre ale dla wyższych częstotliwości. że generalnie mocnych ciężkich tupnięć czy dźwięków o niskim tonie ciężko się pozbyć bo roznoszą się po kostrukcji...nox - Pią 16 Paź, 2009 Chrzanek , Gwałty , wymuszenia zastraszenia , uszkodzenia mienia , lekkie jak i mocne obrażenia ciała szybko tanio również w lokalu klienta. ceny już od 99zł nettoJakarti - Pią 16 Paź, 2009
chrzaniu napisał/a:
Jezeli sasiedzi zachowują się głośno to wezwij straż miejską lub policje.
policja: co sie dzieje?
stf: chodzą... glosno chodzą..
policja: jak to??
stf: srak kufa , po prostu spac nie moge bo slysze kroki...
policja: dziekujemy za zgloszenie.. ciezko ludziom zabronic chodzic..