Techniczne - clio sport naba sportowa kiera
wasq - Śro 21 Paź, 2009 Temat postu: clio sport naba sportowa kiera witam dzis tak sobie siedzialem wywalilem seryjna kiere z pdosuzka a pod nia jest zwijacz wraz z przykreconymi do niego przelacznikiami swaitel kierunkow
i teraz moje pytanie czy do clio II jest jakas specjalna naaba czy trzeba ten zwijacz wywalic?? i dorabiac jakos mcoowania przelacznikow ??
martin.h - Śro 21 Paź, 2009 Temat postu: Re: clio sport naba sportowa kiera
wasq napisał/a: | witam dzis tak sobie siedzialem wywalilem seryjna kiere z pdosuzka a pod nia jest zwijacz wraz z przykreconymi do niego przelacznikiami swaitel kierunkow
i teraz moje pytanie czy do clio II jest jakas specjalna naaba czy trzeba ten zwijacz wywalic?? i dorabiac jakos mcoowania przelacznikow ?? |
Założę się, że jest tak jak w większości aut. Zwijacz zostaje, ale kierunki nie w każdej sytuacji będą odbijać, trzeba będzie odbijać samemu.
Anonymous - Śro 21 Paź, 2009
W 106/saxo naba od OMP zastępuję zwijacz,tzn ma "wypustkę" która odbija kierunkowskaz.
wasq - Śro 21 Paź, 2009
odbijanie to chuj
tylko tutaj trzpienia na nabe wystaje tak max 3-4 cm wiec to malo a wystajacy element zwijacza chowa sie jeszcze w seryjna kierwonice
a tak tutaj wykombinowali ze zwijacz jest trzyamniem dla przelacznikow
na necie widzialem naby do clio ale chyba sa fotki tylko uniwersalnych
martin.h - Śro 21 Paź, 2009
p106rallye napisał/a: | W 106/saxo naba od OMP zastępuję zwijacz,tzn ma "wypustkę" która odbija kierunkowskaz. |
Ja mam OMP i nie zawsze odbija, czasem gdy kierownica jest już w pozycji na wprost, trzeba lekko skręcić w przeciwnym kierunku.
GeKo - Śro 21 Paź, 2009
W nabie masz wpustkę, w którą musisz włożyć ten bolec co jest na kolumnie i wszystko działa, kierunki odbijają. Jak coś to odszukam swoją i pyknę Ci fotki jak moja wygląda.
wasq - Śro 21 Paź, 2009
oki czekam na foto co za producenta masz ile placiles ???
GeKo - Śro 21 Paź, 2009
nie pamiętam ile płaciłem bo mam ją już z 6 lat, jeździła dokłądnie w takim samym clio jak ty teraz masz. Podobno po Lubiakowa tak mi mówil koleś co mi ją sprzedawał.
GeKo - Śro 21 Paź, 2009
Producent chyba OMP lub MOMO
Uprzedzam pytanie
Parkiet: Jesion woskowany na gorąco woskiem pszczelim (nie malowany)
MoRToN - Czw 22 Paź, 2009
Jak to się sprawuje (parkiet). Browar nie wsiąka ?
Anonymous - Czw 22 Paź, 2009
GeKo napisał/a: | Producent chyba OMP lub MOMO |
mówi ,że to szparko jest
GeKo - Czw 22 Paź, 2009
MoRToN napisał/a: | Browar nie wsiąka ? | Niestety każdy rozlany płyn zostawia ślady, jeśli się go szybko nie zetrze. wosk na gorąco to tylko na pierwszy raz potem już odpowiednia pasta do parkietów. Ogólnie parkiet ma 20 lat w tym roku przeszedł renowację.
p106rallye napisał/a: | mówi ,że to szparko jest | Wszystko możliwe
|
|
|