HydePark - PayPal
martin.h - Czw 05 Lis, 2009 Temat postu: PayPal A więc tak. Założyłem sobie konto na PayPal'u. I mam takie pytanie. System nie akceptuje moich kart (Visa i MasterCard), a z normalnego przelewu mogę wysłać max. 1950 zł. Czy można jakoś zwiększyć ten limit? Czy trzeba po prostu zrobić kilka przelewów?
saxorulez - Czw 05 Lis, 2009
a masz kartę kredytową czy płatniczą??
jedna i druga ma limit i najwyrażniej masz ograniczenie dziennej tranzakcji na karcie.
ja nie mam kłopotów z paypalem, wykorzystuję do tego karte kredytową.
M - Czw 05 Lis, 2009
Pay pal to taki krwiopijca, bierze 3% za złudne poczucie bezpieczeństwa,
jak okantuje Cie ktoś kto jest nieosiągalny to nawet grosza nie zobaczysz.
martin.h - Czw 05 Lis, 2009
saxorulez napisał/a: | a masz kartę kredytową czy płatniczą??
jedna i druga ma limit i najwyrażniej masz ograniczenie dziennej tranzakcji na karcie.
ja nie mam kłopotów z paypalem, wykorzystuję do tego karte kredytową. |
Mam i taką i taką i obie odrzuca Limitów nie mam na nich.
Od jakiegoś czasu jest w PayPalu możliwość płacenia bez posiadania karty. Robisz tylko przelew na swoje konto PayPal i właśnie tam jest limit 1950 zł. Jak chcę przelać więcej to wyskakuje płatność kartą.
GeKo - Czw 05 Lis, 2009
A masz już zweryfikowane konto przez PayPala? Najlepiej wykorzystywać do tego karty przedpłacone bo z kredytówki zawsze istnieje ryzyko że ktoś sprzeda Twoje dane i je wykorzysta.
Gotti - Czw 05 Lis, 2009
Trzeba zweryfikować konto tak jak wspomniał GeKo. U mnie nie było to dostępne od razu tylko po kilku zakupach.
Anonymous - Czw 05 Lis, 2009
Tak jak napisali koledzy. Trzeba zweryfikować konto za pomocą kodu, który pojawi się na wyciągu z karty. Paypal pobiera chyba 1zł, na wyciągu pojawia się kod który trzeba wpisać na stronie. Po weryfikacji paypal zwraca pobrane pieniądze. Bezpieczeństwo przede wszystkim.
GeKo - Czw 05 Lis, 2009
Z tego co ja pamiętam to 6,5zł to kosztuje i faktycznie pojawia się na wyciągu z rachunku do którego masz przypisaną kartę. Dla bezpieczeństwa używaj karty przedpłaconej bo z kredytówką Cię któregoś pięknego dnia ktoś może pojechać, mnie próbowali na 300$ jakieś 3 lata temu. Od tamtej pory zlikwidowałem kredytówkę.
anjas - Czw 05 Lis, 2009
ja też w necie płacę tylko przedpłaconą.
k-mart - Pią 06 Lis, 2009
Martin, w paypalu chodzi o placenie pieniedzmi przez internet.
to chyba cos z angielskiego z pay czy jakos tak.
TOXIC - Pią 06 Lis, 2009
Nie wszystkie karty system akceptuje, tez mam ten problem. VISA I MasterCard z jednego banku przeszły mi bez roblemu, ale juz karty MasterCard Electronic (kredytowa nie jakas debetowa) na ktorej mam zeby było smieszniej najwiekszy limit przyjac nie chce (a podobno miała chodzic w platnosciach internetowych) Sporo swego czasu robiłem platnosci i nigdy zadnych problemow. Choc fakt system mogl by byc nieco bardziej zabezpieczony
|
|
|