To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Polerowanie reflektorów

martin.h - Śro 18 Lis, 2009
Temat postu: Polerowanie reflektorów
Mam pytanko czy macie jakieś sposoby na łuszczące się klosze reflektorów. U mnie łuszczy się prawa lampa (na zewnątrz) i nie wiem czy przepolerować to czymś? Jeśli tak to czym?
Anonymous - Śro 18 Lis, 2009

Nic z tymi lampami się nie da zrobić w 106,niestety :/ Mam kilka lamp ,to Ci mogę opchnąć.

Piotrek na razie dzięki, a masz oryginały (tzn. Valeo)?

chyba 1 lub 2 oryginaly i 1 zamiennik ,ale jak nowy
106 - Śro 18 Lis, 2009

montuj elektrownie na maske :faja:
CHRZANEK - Śro 18 Lis, 2009

martin.h napisał/a:
Mam pytanko czy macie jakieś sposoby na łuszczące się klosze reflektorów

Michał ma dobry sposób na reflektory.
Sam nawet miał to zrobione w hondzie civic.
Troche słabo świeciły ale za to jak wygladały...

M - Śro 18 Lis, 2009

o qwa zapomnialem juz o tym co zrobił MAJK
:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

Dajesz Majk ;D
Jaco - Śro 18 Lis, 2009

Noo robi się ciekawie ;D
GeKo - Śro 18 Lis, 2009

Na mokro papierkiem P1500,->P2000 ->P3000 Następnie pomarańczowa gąbka z 3M i żółta pasta a na koniec niebieska waflowa gąbka i niebieska pasta z 3M. Efektu nowości nie ma, ale róznica bardzo duża. Może i dociągnąłbym do nówki sztuki ale zajęłoby to jeszcze ze 2-3h a już mi się nie chciało.
Bad-i - Śro 18 Lis, 2009

Majk = Black Magic :D

GeKo napisał/a:
Na mokro papierkiem P1500,->P2000 ->P3000 Następnie pomarańczowa gąbka z 3M i żółta pasta a na koniec niebieska waflowa gąbka i niebieska pasta z 3M. Efektu nowości nie ma, ale róznica bardzo duża. Może i dociągnąłbym do nówki sztuki ale zajęłoby to jeszcze ze 2-3h a już mi się nie chciało.
Niestety to nie dotyczy reflektorów w 106.
GeKo - Śro 18 Lis, 2009

Nie działa ten deal w 106?

Te reflektory są pokryte taką jakby folią,która starzejąc się łuszczy.Pod jest plastik ,który jest matowy i raczej nie możliwe jest ściągnięcie całej tej niby folii i spolerowanie.
jarek-malopolska - Śro 18 Lis, 2009

heheh wczoraj oglądałem o tym w TOOLBOX-xie na TVN TURBO, było o reflektorach wszystko...polecam oglądnąć powtóreczke ;D a co do tematu; nie mowili dokładnie o 106 ale odradzali jakiekolwiek odnawianie reflektorów, że na starszych modelach jest jakaś cieniutka folia anty promieniom UV bodajże, jak się zetrze to tylko wymiana...nie bedę się mądrzył, bo nie oglądałem tego dokładnie ale polecam Matin jeśli masz taka możliwość ogladnij sobie powtórkę toolbox-a a na pewno ci się wiele wyjaśni ;D