Anonymous - Pią 27 Lis, 2009 Temat postu: RHD zarej. w PLPanowie jak to jest, bo w dniu wczorajszym po raz drugi na przestrzeni miesiąca widziałem auto RHD zarejestrowane na nowych blachach w PL .... czy idzie na jakoś na mienie przesiedleńcze czy można już rejestrować ale z kierą po prawej?Anonymous - Pią 27 Lis, 2009 Temat postu: Re: RHD zarej. w PL
Marcel 08 napisał/a:
Panowie jak to jest, bo w dniu wczorajszym po raz drugi na przestrzeni miesiąca widziałem auto RHD zarejestrowane na nowych blachach w PL .... czy idzie na jakoś na mienie przesiedleńcze czy można już rejestrować ale z kierą po prawej?
Podobno można wystosować sprytne pismo do ministerstwa chyba Transportu(chyba!) i jeżeli dobrze to uargumentujesz to dostaniesz pozwolenie .Gaydek - Pią 27 Lis, 2009 Co to za auto?Anonymous - Pią 27 Lis, 2009 SKY LINE & EVO VI
i kurew bardzo mnie to zaciekawiło ....M - Pią 27 Lis, 2009 wiem ze mozna o to zabiegac jesli auto nie wystepowalo w wersji lhd,
ale skoro widujesz takie auta to moze znaczyc ze cos sie ruszyło w temacieGaydek - Pią 27 Lis, 2009 Z tego co się orientuję to pismo do ministra można argumentować np. tym, że to np. jakiś youngtimer / limited edyszon i przekładka zbytnio ingerowałaby w jego charakter / oryginalność / wartość / etc.Gaydek - Pią 27 Lis, 2009 Marcel 08, najlepiej będzie jak złapiesz na mieście drajwera takiego zarejestrowanego u nas RHD i wypytasz go o wszystko. Dodam, że mnie też to interesuje także działaj .Anonymous - Pią 27 Lis, 2009 rajt Anonymous - Pią 27 Lis, 2009
Gaydek napisał/a:
Z tego co się orientuję to pismo do ministra można argumentować np. tym, że to np. jakiś youngtimer / limited edyszon i przekładka zbytnio ingerowałaby w jego charakter / oryginalność / wartość / etc.
Facet zarejestrował , Opla Vectre B (anglika) w polsce , z tego co z nim rozmawiałem jako uzasadnienie podał ze mieszka w polsce to pracuje w angli i auto z kierownica po prawej stronie ułatwia mu poruszanie sie , poza tym ze w Polsce ubezpieczenia sa tańsze . Ale to było ponad 3 lata temu wiec wszystkiego juz nie pamietam Gaydek - Pią 27 Lis, 2009 No to fajnie. Dlatego napisałem
Cytat:
np.
Gaydek - Pią 27 Lis, 2009 A propos ubezpieczenia to jak na auto RHD patrzy takie np. PZU?Misiek_lbn - Pią 27 Lis, 2009 są specjalne ubezpieczenia dla samochodów rhd, jeśli sa na obcych blachach, ale to już inna bajka
mi kolega powiedział że od miesiąca można rejestrować angliki, więc może coś w tym jest Stacho - Sob 28 Lis, 2009 też mam misterny plan żeby kupić auto RHD Bart - Sob 28 Lis, 2009 ja chciałem motocykl z UK przywieźć, ale ponoć są spore problemy z przekładką kierownicy...Bad-i - Sob 28 Lis, 2009 jakos dokladnie z miesiac temu mowili w Raporcie ze mozna juz rejestrowac UKeje w Polszy