To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Kulturka - [F] Prawo zemsty

Greg - Nie 29 Lis, 2009
Temat postu: [F] Prawo zemsty
Prawo zemsty
Law Abiding Citizen

gatunek: Dramat, Kryminał, Thriller

Opis:
Clyde Shelton (Gerard Butler) jest przykładnym mężem i ojcem oraz uczciwym człowiekiem, którego żona i córka zostają brutalnie zamordowane podczas włamania do ich domu. Kiedy zabójcy zostają schwytani, sprawę dostaje głodny sukcesu prokurator z Filadelfii, Nick Rice (Jamie Foxx). Nick proponuje jednemu z podejrzanych złagodzenie wyroku w zamian za zeznania przeciwko wspólnikowi.
Mija dziesięć lat. Człowiek, który uniknął kary za morderstwo zostaje znaleziony martwy, a do winy bez wahania przyznaje się Clyde Shelton. Po czym bez ogródek uprzedza Nicka: albo ten naprawi błąd w systemie sprawiedliwości, przez który ucierpiała jego rodzina albo kluczowe osoby związane z tamtym procesem zginą.
Niebawem Shelton zaczyna spełniać swoje groźby, aranżując zza krat więzienia serię wyjątkowo szatańskich zabójstw, których nie da się przewidzieć ani powstrzymać. Na Filadelfię pada strach, kiedy znane osobistości, jedna po drugiej giną z polecenia Sheltona, a władze są bezradne wobec jego bezwzględnych poczynań.
Kolejnym ofiarom zapobiec może jedynie Nick, lecz w tym celu będzie musiał przechytrzyć błyskotliwego socjopatę w makabrycznym pojedynku umysłów, w którym nawet najdrobniejszy błąd oznacza śmierć. Zdając sobie sprawę, że na muszce Sheltona znalazła się teraz jego własna rodzina, Nick zaczyna rozpaczliwy wyścig z czasem, stając do walki ze śmiertelnie niebezpiecznym przeciwnikiem, który zawsze zdaje się wyprzedzać go o krok.

Własnie wróciłem z kina, SZCZERZE POLECAM! Jesli ktoś lubi tego typu filmy, to nie powinien się zawieść. Film trzyma w napięciu do końca, zrobił na mnie wielkie wrażenie, kawałek mocnej rozrywki. :)

lukp - Nie 29 Lis, 2009

Polecam filmik bardzo fajny, wydana kasa nie poszło w błoto :)
Jakarti - Śro 02 Gru, 2009

rozumiem, ze teraz to graja w kinach, tak?

EDIT:
sprawdzilem - grają :)

czy ma ktos ochote sie jutro wybrac ok 20 - bemowo ?

Vlodarsky - Śro 02 Gru, 2009

to zależy... ja mógłbym się przejść z żoną. a o której ? i czy będziesz mnie dotykał ? bo jak nie to idź sam.

wlasnie sie okazalo, ze chyba sie nie wyrobimy. no nic - in tacz.
TOXIC - Śro 02 Gru, 2009

Polecam, naprawdę świetny film.

ha!

jutro
godz. 20 : 00
cinema city bemowo

Mareczek,
daj znaka czy bedziesz :)

Vlodarsky - Śro 02 Gru, 2009

zaraz Kasia wraca ze szkolenia, wsiadamy w samochód i jedziemy do Warszawki :) jesteśmy w kontakcie - ja jestem chętny :)
qbus - Śro 02 Gru, 2009

wlasnie obejrzalem trailer... zapowiada sie naprawde rewelacyjnie... cos jak Felon? tamten film strasznie mi sie podobal.
M - Sob 05 Gru, 2009

scenariusz to żart,przewidziałem prawie kazdą akcję
sam film w sensie ujęć, scen - fajny.

TOXIC - Sob 05 Gru, 2009

eM, nie ma bata zebys przewidzial scene z telefonem komórkowym :D
Greg - Sob 05 Gru, 2009

TOXIC napisał/a:
eM, nie ma bata zebys przewidzial scene z telefonem komórkowym :D

Tak jest! Nikt w kinie nie przewidział, wszyscy podskoczyli. ;D

M - Nie 06 Gru, 2009

Mowicie o tym jak sedzia dostala strzala?
Ale np ta scena jak o 6.00 mial wszystkich zabic, mowie do zony - patrz samochody beda wybuchac to takie oczywiste.

PiTT - Nie 06 Gru, 2009

to napiszcie jeszcze zakończenie, tak jakby ktoś chciał sobie obejrzeć ;D
M - Nie 06 Gru, 2009

glowny bohater wciera sobie w klate kromki z maslem mowiac
"f.uck, I'm damn fuc.kin freak!"