PiTT - Czw 24 Gru, 2009 Temat postu: [F] Kevin sam w domuKevin sam w domu
Home Alone (1990)
Średnia ocena: Bardzo dobry
7,88/10
produkcja: USA gatunek: Familijny, Komedia
data premiery: 1992-12-25 (Polska) , 1990-11-10 (Świat)
reżyseria Chris Columbus scenariusz John Hughes zdjęcia Julio Macat muzyka John Williams czas trwania: 103
Rodzina McCallisterów zamierza spędzić Święta Bożego Narodzenia we Francji. Niestety w dzień wyjazdu omal nie spóźnili się na samolot. W wyniku małego zamieszania, tylko jednego zapomnieli ze sobą zabrać... KEVINA! 8-letni członek rodziny zostaje sam w domu, od tej pory musi sam sobie radzić ze wszystkim w czym do tej pory wyręczali go rodzice... łącznie z dwoma złodziejami, którzy tylko czyhają by okraść dom McCallisterów.
Moje opinia: ARCYDZIEŁO, lecę kupić na blu rayu, brak mi słów, momentami płakałem jak bóbr, czasami śmiałem się do rozpuku a na końcu siedziałem jeszcze długi czas i rozmyślałem na sensem ludzkiego żywota
Jęśli ktoś nie oglądał to polecam, chociaż wiem że ciężko na niego trafić
martin.h - Czw 24 Gru, 2009 Właśnie leci w TV PiTT - Czw 24 Gru, 2009
martin.h napisał/a:
Właśnie leci w TV
nie no jaja sobie robisz? PGmaster - Czw 24 Gru, 2009 Nie ma swiat bez Kevina!PiTT - Czw 24 Gru, 2009
PGmaster napisał/a:
Nie ma swiat bez Kevina!
kurde na moim skręconym bacie z druta wyciągniętego z ogrodzenia nie odbieram takich luksusowych kanałów... PGmaster - Czw 24 Gru, 2009
PiTT napisał/a:
PGmaster napisał/a:
Nie ma swiat bez Kevina!
kurde na moim skręconym bacie z druta wyciągniętego z ogrodzenia nie odbieram takich luksusowych kanałów...
Nie mogę Ci pomóc...pit - Czw 24 Gru, 2009 Co zbroił w tym roku? bo nie oglądałem PiTT - Czw 24 Gru, 2009 dobra finito, jaja sobie chciałem porobić a Wy na poważnie
to że od chyba 10 lat rok w rok puszczają to w święta to się nadaje do humoru
ps. nie płakałem na tym filmie PGmaster - Czw 24 Gru, 2009
PiTT napisał/a:
to że od chyba 10 lat rok w rok puszczają to w święta to się nadaje do humoru
Raz nie puscili... Popsuli mi cale swieta...k-mart - Czw 24 Gru, 2009 hehe co swieta w calej europie to samo puszczaja:
kevin sam w domu i szklana pulapka jarek-malopolska - Czw 24 Gru, 2009 heheheh masakra z tą telewizją KarQ - Czw 24 Gru, 2009 A szklana pułapka będzie?k-mart - Czw 24 Gru, 2009 zawsze jest na swieta Barejka - Czw 24 Gru, 2009 KarQ, jutro szklana pulapka z roku na rok coraz bardziej sie przekonuje ze Kevin robi sie tradycja i kultem, jeszcze kilka lata a bedzie wazniejszy od choinki, a swieta nie beda sie kojarzyly, z koledami, prezentami, oplatkiem i choinka tylko z Kevinem KarQ - Czw 24 Gru, 2009 Ok. A teraz przenieście się do okres lata - kwatera we Własysławowie, jesteście wkur.wieni, źli, wściekli i nagle w oknie waszego 14-calowego pokojowego TVika, ktoś odpala Kevina... i jaka jest wasza reakcja?
Film wpisał się na stałe w nasze dzieciństwo, dorastanie... to jest klasyk