To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Kulturka - [F] Sherlock Holmes

strick - Pon 18 Sty, 2010
Temat postu: [F] Sherlock Holmes
Sherlock Holmes i jego wierny przyjaciel dr Watson zostają poddani kolejnej próbie. Tym razem sławny detektyw, wykorzystując swoje nieprzeciętne umiejętności oraz legendarny intelekt, stanie do walki, podczas której zdemaskuje śmiertelny spisek mogący zniszczyć kraj. Jak ukarze jego twórców?
Robert Downey Jr. odtwarza w filmie postać legendarnego detektywa w niespotykany dotąd sposób. Jude Law wciela się w zaufanego przyjaciela Holmesa, Watsona, lekarza i weterana wojennego, bardzo oddanego detektywowi. Rachel McAdams gra Irene Adler, jedyną kobietę w życiu Holmesa, którą łączy z nim burzliwy związek.

Robert Downey Jr. : Sherlock Holmes
Jude Law : Dr John Watson
Kelly Reilly : Mary Morstan
Rachel McAdams : Irene Adler
Mark Strong : Lord Blackwood
William Hope : John Standish
Hans Matheson : Lord Coward
Robert Stone : Prizefighter
Eddie Marsan : Inspektor Lestrade
James Fox : Sir Thomas
William Houston : Posterunowy Clark
Robert Maillet : Dredger
David Garrick : McMurdo
Terry Taplin : Groundskeeper
Clive Russell : Kapitan Tanner

Mnie sie film podobał. nie wiem czy jest konieczność chodzenia na to do kina, ale ogólnie jak ktos sie chce przejść na film to polecam.
Podobało mi sie, ze teraz Watson nie jest takim typowym przydupasem Sherlocka. Szybka akcja, fajne sceny.
Moja ocena jakies 8.5/10

Vlodarsky - Wto 19 Sty, 2010

Mnie się też podobał :) i to nawet bardzo :) główną rolę bym inaczej obsadził, ale generalnie wszystko mi się podobało - najbardziej muzyka.
PGmaster - Wto 19 Sty, 2010

A ja dodam ze Robert Downey Jr. dostal Złotego Globa za Sherlocka (najlepszy aktor w komedii lub musicalu)
Maciusiowy - Wto 19 Sty, 2010

a ja po zwiastniu spodziewałem się raczej kupy :)
Vlodarsky - Wto 19 Sty, 2010

PGmaster napisał/a:
A ja dodam ze Robert Downey Jr. dostal Złotego Globa za Sherlocka (najlepszy aktor w komedii lub musicalu)

to się dziwie... mi on się nie podobał w tej roli, a film ogólnie bardzo

strick - Wto 19 Sty, 2010

A mnie własnie pasował Downey do tej roli.
PGmaster - Wto 19 Sty, 2010

Vlodarsky napisał/a:
PGmaster napisał/a:

to się dziwie... mi on się nie podobał w tej roli, a film ogólnie bardzo

Oczywiscie masz do tego prawo zeby sie nie zgadzac :)
Ja wlasnie wrocilem z kina i powiem ze bardzo mi sie spodobal film. Downey Jr IMO bardzo pasowal do tej roli. Akcja non stop, nie ma czasu na nudzenie sie i w ogole nie czuc ze film trwal az 130minut.

rasta - Wto 19 Sty, 2010

Świetny film świetny duet no i czekam na kolejną część :]
Vlodarsky - Śro 20 Sty, 2010

PGmaster napisał/a:
Downey Jr IMO bardzo pasowal do tej roli.

Jeżeli ktoś Cię nazwie koniem - zaprzecz temu
Jeśli ktoś znowu nazwie Cię koniem - uderze go
jeśli ktoś po raz trzeci nazwie Cię koniem - pora kupić siodło...

jestem koniem - muszę obejrzeć to jeszcze raz. Skoro wszyscy mówią, że pasuje to czemu mi nie pasuje ? hmmmm ciekawe.........

rasta - Śro 20 Sty, 2010

Bo jesteś inny :lol2:
gaugan - Śro 20 Sty, 2010

zaeebisty filmik. dobrze stworzony klimacik Londka XIX wieku i swietna gra chlopakow

pozdro

CHRZANEK - Śro 20 Sty, 2010

Vlodarsky napisał/a:
jestem koniem - muszę obejrzeć to jeszcze raz. Skoro wszyscy mówią, że pasuje to czemu mi nie pasuje ?

Niestety nie moge Ci pomóc...

Jaco - Pią 22 Sty, 2010

Widziałem wczoraj i mogę jedynie jeszcze raz powtórzyć to, że to bardzo fajny film.. Ciągle się coś dzieje, ciekawa fabuła i aktorzy też pasują do roli... warto zobaczyć bo przyjemnie się to ogląda i pozostaje tylko czekać na kolejną część..
TomsoN - Pią 22 Sty, 2010

Wróciłem właśnie z kina i uważam, że film udany :) Warto obejrzeć :)
anjas - Sob 23 Sty, 2010

ja jeszcze nie oglądałem, ale jestem przekonany, że film bardzo dobry, warty obejrzenia. Dla mnie 9/10.