To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Czy Skarbówka może mi zaszkodzić?

Walle - Śro 03 Lut, 2010
Temat postu: Czy Skarbówka może mi zaszkodzić?
Zwolniłem nianię ze skutkiem natychmiastowym niezadowolony z tego co zostało nagrane na dyktafonie. Nic strasznego, ale wystarczająco, aby przechylić szalę po poprzednich jej wybrykach (temat rzeka).

Niania (młoda osoba - 26lat) grozi mi, że jeśli nie wypłacę jej dodatkowych pieniędzy ze względu na zwolnienie bez wypowiedzenia - weźmie wydruki z banku i pójdzie do Skarbówki.

Umowy na piśmie nie było, spisałem tylko jej dane, dotychczas płaciłem jej do ręki, dopiero ostatnie 2 miesiące dostała przelewy ( pracowała 6 msc). Zawsze zatytułowane po prostu "przelew".

Pytanie do kogoś kumatego w tych kwestiach - jest się czego obawiać? Macie znajomka, kogoś z rodziny z Skarbówce?

Pękać? :)

Z góry dzięki

M - Śro 03 Lut, 2010

Odprowadz do skarbowki to na co maja na Ciebie haka + odsetki i spij spokojnie.
Ostatnio nas tak szantażował synek któremu wynajmowalismy mieszkanie.
Co prawda inaczej to zalatwilismy.
btw. Piotrek Piequt pewnie sie szeroko moze wypowiedziec.

106 - Śro 03 Lut, 2010

eM napisał/a:
Co prawda inaczej to zalatwilismy.

józ dAfFnO PiSaLeM Ze lAtArA JeSt dObRa nA FfShYsTkO :* :*:* :D xP :F ^^

PieQt - Śro 03 Lut, 2010

Walle PW
zefir - Czw 04 Lut, 2010

jesli nie ma umowy jakiejkolwiek o dzielo czy zlecenia czy cokolowiek. moze Ci na pukiel naskoczyc w skarbowce, przerabialem juz temat u siebie w biurze, jak naszego podatniki straszyla osoba wykonujaca prace nie zwiazane z jego dzialalnoscia bez umowy, bodajze chyba ogrodnik.

jedyne co, to taka skarga/zazalenie moze spowodowac, ze jesli np. prowadzisz dzilalnosc czy cos mozesz miec kontrole ktoregos z organow.

Bonczek - Czw 04 Lut, 2010

zefir napisał/a:
jesli nie ma umowy jakiejkolwiek o dzielo czy zlecenia czy cokolowiek. moze Ci na pukiel naskoczyc w skarbowce, przerabialem juz temat u siebie w biurze, jak naszego podatniki straszyla osoba wykonujaca prace nie zwiazane z jego dzialalnoscia bez umowy, bodajze chyba ogrodnik.

jedyne co, to taka skarga/zazalenie moze spowodowac, ze jesli np. prowadzisz dzilalnosc czy cos mozesz miec kontrole ktoregos z organow.

Dokładnie.

anjas - Czw 04 Lut, 2010

zefir napisał/a:
mozesz miec kontrole ktoregos z organow

czyli np. mogą Ci skontrolować członka...

Jacek - Czw 04 Lut, 2010

anjas napisał/a:
zefir napisał/a:
mozesz miec kontrole ktoregos z organow

czyli np. mogą Ci skontrolować członka...

albo nabiał.

Walle - Czw 04 Lut, 2010

chyba rzeczywiście się przestanę martwić, nawet jeśli przyjdzie mi zapłacić to raczej nie zbankrutuję
KonradMK - Czw 04 Lut, 2010

poka foty...
Vlodarsky - Czw 04 Lut, 2010

to zamykam...