dzik - Nie 21 Lut, 2010 Temat postu: [EXP] Dzik - pierwszy raz z kameraWczoraj dzwoni do mnie kolezanka z pytaniem czy mam jakas kamere, musi na poniedzialek przyniesc zaliczenie przedmiotu "film", temat "teledysk".
Zaczelismy o 12-tej, skonczylismy montaz o 20-tej, pierwszy raz w zyciu krecilem i montowalem, wiec prosze wyrozumialosc i duzo konstruktywnych opinii
http://www.youtube.com/watch?v=dNCA8Rxr8XUpit - Nie 21 Lut, 2010 Bardzo nice shit
Tylko strasznie dużo pali kaziu1985pn - Nie 21 Lut, 2010 filmik i montaż spoko, a koleżanka very nice 106 - Nie 21 Lut, 2010 fajne... nigdy nic nie krecilem kamera, ale wiem ze moj pierwszy raz nie byl by
tak dobry zadowolony? .... tylko ciekawe jak dlugo sie renderowalo...dzik - Nie 21 Lut, 2010 moze byc
renderowalo sie 30min, material oczywiscie HD! 1080p!!rzeźnik. - Nie 21 Lut, 2010 ja sie nie znam ale fajnie się ogląda a chyba o to chodzi M - Nie 21 Lut, 2010
dzik napisał/a:
moze byc
renderowalo sie 30min
Dziku należy Ci się nagroda za szybki render!
Materiał obejrze wieczorkiem to się wypowiem rzeźnik. - Nie 21 Lut, 2010 tzn po tytule tematu myślałem że jakiś szybki przejazd będzie GeKo - Nie 21 Lut, 2010 Kręcone aparatem? Wypoziomuj obraz przy 0:29 i w ostatnim kadrze, bo to razi. Na temat reszty się nie wypowiadam bo się nie znam. Fajna nutka bizon - Nie 21 Lut, 2010 potwierdzam, fajnie se oglada, fajne tlo dzwiekowe. w paru miejscach kompozycje obrazow mi nie pasuja, no i za czesto jak dla mnie jest pociagana fajka
ale ze mnie znawca i artysta jak z koziej dupy trabka, wiec nie nalezy sie przejmowac
dziku - respekt
a teraz pomoz majkowi skonczyc renderowanie radomia dzik - Nie 21 Lut, 2010 Tak, aparatem, kamery nie mam, aparat ma opcje filmow wiec skorzystalem
Z pionem niestety sie zdarza, bylo tez sporo innych wpadek, niestety na LCD ciezko wszystko ocenic
Wiem ze jest tam na pewno 101x wpadek technicznych, dziewczyny powinny miec wiecej wiedzy, ale olewaly przedmiot przez caly rok i byla sraczka z zaliczeniem
Nie bylo scenariusza, nie wiedzielismy do jakiego kawalka krecimy itd, wiec ogolnie przygotowanie pelne
Zdjecia trwaly w sumie moze 1h, montaz 1h z nauka programu.Michał - Nie 21 Lut, 2010 o fak ...
umarłem, mistrz.
mega mega mistrz !!!! jaram sie
dziku, złapałeś bakcyla z montażem ??
ps. czy juz napisałem ze film jest mistrz ??
jaram sie
ps2. w jakim formacie nagrywa aparat ?
ps3. w czym montowałeś ?
ps4. jaki komp ??dzik - Nie 21 Lut, 2010
Synek napisał/a:
dziku, złapałeś bakcyla z montażem ??
Musze sie z tym wiecej pobawic, soft ktorego uzywalem mnie przesta i bede musial poszukac czegos prostszego.
Synek napisał/a:
ps2. w jakim formacie nagrywa aparat ?
H.264, 1080p, 40Mbps
Synek napisał/a:
ps3. w czym montowałeś ?
Final, ale chetnie przyjme porady w czym amator powinien (PC).
Synek napisał/a:
ps4. jaki komp ??
Mac Mini C2D 2GHz, 2GB
Ale nastepne bede robic na PC-cie, nie mam cierpliwosci do maca.Bonczek - Nie 21 Lut, 2010 Bardzo przyjemnie wyszło Vlodarsky - Pon 22 Lut, 2010
kaziu1985pn napisał/a:
a koleżanka very nice
?
Co do samego filmu i tego co dzik zrobił to powiem tak :
Podoba mi się !
Podoba mi się również to, że kolejna osoba udowadnia, że przy obecnej dostępności techniki kolejna rzecz nie jest żadną sztuką magiczną - jak się chce to można zrobić wszystko (kwestia czasu ile się kto uczy)
Dzik ma potencjał - może teraz coś dynamicznego ? bo nie mogłem uwierzyć, że powstrzymałeś się od przyśpieszenia motywu w tunelu...