To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Kulturka - [R] Hibiki Sushi by Izumi

saxorulez - Sob 06 Mar, 2010
Temat postu: [R] Hibiki Sushi by Izumi
Obok mojej pracy otworzyli nowy sushi bar (bo restauracją tego nie można nazwać).
Przyznam że byłem w mega szoku smakowym, tak dobrych nigiri dawno nie jadłem, proporcja ryby do ryżu idealna.

Zjadłem dwa zestawy lunchowe część z pieczoną i tutaj ponownie mistrz.. już nie mogę się doczekać poniedziałku :) Jeżeli ktoś pracuje na Mokotowie, szczerze polecam róg Postępu i Domaniewskiej.

Bardzo miła obsługa i sensowne ceny jak na miejsce lunchowe.

Jak dla mnie oceny:

smak: 9/10
obsługa: 10/10
lokal: 5/10 (mały, mało stolików)

Widać że izumi trzyma standard jeżeli chodzi o kuchnię.

k-mart - Sob 06 Mar, 2010

a czy maja zestawy obiadowe?
:>

Bart - Sob 06 Mar, 2010

u nas tak wygląda zestaw lanczowy:

+

saxorulez - Sob 06 Mar, 2010

rozumiem że nie rozumiecie słowa LUNCH, sorki ale odsyłam do jakiegoś słownika
Walle - Pon 08 Mar, 2010

sushi lubię, ale jestem Polakiem i nie jadam lunch'ów , mój dziad i pradziad także lunchów nie jadali
qbus - Pon 08 Mar, 2010

czemu bułka z kiełbasą nie pasuje do słowa lunch? przecież to odpowiednik drugiego śniadania.
saxorulez - Pon 08 Mar, 2010

jak zwykle macie dużo do powiedzenia nie na temat, załóżcie sobie temacik o poprawnej wymowie i tam się mądrzyjcie
k-mart - Pon 08 Mar, 2010

ja jednak wole by saxorulez zaczal chodzic na normalne obiady:
zupa pomidorowa, kartofel i mielone z buraczkami.
na deser szarlotke.
te hybki szyszki napewno nie sa zdrowe.

Marek23 - Pon 08 Mar, 2010

Ja po lunchu mam bardziej angielski akcent gdy uzywam polskiego języka.
saxorulez - Pon 08 Mar, 2010

Ja mam bardziej angielski od czytania Twoich uwag, są one dla mnie bardzo cenne. Czy możesz mnie jeszcze pouczyć jak powinienem skręcać aby po lunchu lepiej jechać samochodem??
Marek23 - Wto 09 Mar, 2010

saxorulez napisał/a:
Ja mam bardziej angielski od czytania Twoich uwag, są one dla mnie bardzo cenne. Czy możesz mnie jeszcze pouczyć jak powinienem skręcać aby po lunchu lepiej jechać samochodem??

Po obiedzie prezes to Ty lepiej nie jeździj autem,bo jeszcze kogos zabijesz.
I nie denerwuj mnie z rana, bo Ci teh fish w Ozi Sro Yama Oto ością w gardle stanie.

saxorulez - Wto 09 Mar, 2010

Cytat:
I nie denerwuj mnie z rana, bo Ci teh fish w Ozi Sro Yama Oto ością w gardle stanie.

A ja się tylko chciałem dowiedzieć jak mogę lepiej skręcać... zbliża się sezon i cenne uwagi mile widziane. Rozumiem że zachowasz tą wiedzę dla siebie na rok.. 2020?? Wtedy przekujesz swoją teorię w praktykę?

anjas - Wto 09 Mar, 2010

Walle napisał/a:
sushi lubię, ale jestem Polakiem i nie jadam lunch'ów , mój dziad i pradziad także lunchów nie jadali

a sushi jadali?

widzisz... świat się zmienia.

M - Wto 09 Mar, 2010

Ja jestem POlakiem i piszę suszi.
Marek23 - Wto 09 Mar, 2010

saxorulez napisał/a:
Cytat:

A ja się tylko chciałem dowiedzieć jak mogę lepiej skręcać... zbliża się sezon i cenne uwagi mile widziane. Rozumiem że zachowasz tą wiedzę dla siebie na rok.. 2020?? Wtedy przekujesz swoją teorię w praktykę?

:rotfl: Prezes,Ty mi możesz najwyżej do miecza klęknąc, bo inny dialog z Tobą, to jak perły rzucone między świnie. Zrób sobie 180 koni w saxo, to może w końcu na Lublinie nie objadą Cie seryjne auta. Bez odbioru