HH.ORG na Torze - Focus RS II vs Scirocco 2.0 TFSI DSG vs Ibiza 1.9TDI
Kamilbike - Pią 12 Mar, 2010 Temat postu: Focus RS II vs Scirocco 2.0 TFSI DSG vs Ibiza 1.9TDIFilmik podeslal mi znajomy, Foka 303KM Scirocco 212KM Ibiza 230KM, filmowane z 230 konnego Toledo ktore jak widac nie jedzie Na filmku srednio widac, ale wygladalo to tak ze scirocco poszlo do przodu o niecala dlugosc i dopiero przy ok 180kmh foka je przeszla nieznacznie. Ibiza bardzo nieznacznie zostawala na kazdym biegu
http://www.youtube.com/watch?v=6X4-fms_rGcM - Pią 12 Mar, 2010 Poszedł jak zły! Szkoda tylko ze tablice widac MoRToN - Pią 12 Mar, 2010 Filik z wczoraj, niestety foka rozczarowała. Nie wiem czy kierownik czy samochód w kazdym raize dostała i od CTR`a kompressora ~270 ps.Kamilbike - Pią 12 Mar, 2010 Filmik nie wstawialem wiec nie interesi mnie to akurat No ale co by nie bylo po 300KM spodziewalbym sie wiecej, widac masa niestety go zabija:/
Od kompresora to pdobnodostala mega super hiper sromotne baty POmyslec ze ja na taka foke polowalem na ulicy PiTT - Pią 12 Mar, 2010 jak widać scierka dobrze wystartowała bo pewnie na procedurze startu a to na serio działa tylko trzeba poćwiczyć
foka chyba się zdławiła, może wbił 4 zamiast 2 MoRToN - Pią 12 Mar, 2010 Na pewno start u foki zesrany. Ale z ciekawosci sprawdziłem wagi tych samochodów (nie wiem jak wiarygodne dane trafiłem) ale - niespodziewjka waża identycznie po 1393 KG
A foka mając 50% mocy wiecej po zwalonym starcie powinna conajmniej szybko odrobić.
Nie wiem co o ty msądzić pierwszy raz widziałem RS`a na kresce i troche rozczarował, no ale moze klepszy kierownik i było by inaczej. Nie wiem.MoRToN - Pią 12 Mar, 2010
PiTT napisał/a:
jak widać scierka dobrze wystartowała bo pewnie na procedurze startu a to na serio działa tylko trzeba poćwiczyć
foka chyba się zdławiła, może wbił 4 zamiast 2
ta, tylko, ze jechali ze 4 razy. Wynik taki sam tylko z inną przewagą.PiTT - Pią 12 Mar, 2010
MoRToN napisał/a:
PiTT napisał/a:
jak widać scierka dobrze wystartowała bo pewnie na procedurze startu a to na serio działa tylko trzeba poćwiczyć
foka chyba się zdławiła, może wbił 4 zamiast 2
ta, tylko, ze jechali ze 4 razy. Wynik taki sam tylko z inną przewagą.
aha, no to nie wiem czemu, może kłopoty z trakcjąMoRToN - Pią 12 Mar, 2010
PiTT napisał/a:
może kłopoty z trakcją
tym się tłumaczył. Ale ma kapeć 19" pewnie ze 245 i szperunek.M - Pią 12 Mar, 2010 Moze się nie ścigał
Uwaga - ten temat wkracza w obszar - "śmieszność"MoRToN - Pią 12 Mar, 2010 Żadna smieszność. Tyle szumu wokół wspaniałego RS a tu choy. 300KM to on moze ma ale w katalogu.PiTT - Pią 12 Mar, 2010
eM napisał/a:
Moze się nie ścigał
Uwaga - ten temat wkracza w obszar - "śmieszność"
obszar "śmieszność" jest przed czy po "eksperckim"
nie ma co gdybać, może miał gorszą trakcję i tyle
obie fury na zimówkach?Kamilbike - Pią 12 Mar, 2010 to moglem mu moje kola pozyczyc to mialby lepsza wymowke co do opon i trakcji Morton trzeba bylo powiedziec gosciowi ze rekwirujesz mu bryke bo jezdzic nie umie i pokazac jak sie startuje takim wozem Bez jaj ale to nawet moje wspanialem ultra super fajne Punto pod koniec 2 bieg ma trakcje a jest ponad 300kg lzejsze. Gosc nie ogarnia bryki i tyle MoRToN - Pią 12 Mar, 2010 obie na letnich przypuszczam. Foka 19" sciro 18".106 - Pią 12 Mar, 2010
MoRToN napisał/a:
Ale z ciekawosci sprawdziłem wagi tych samochodów (nie wiem jak wiarygodne dane trafiłem) ale - niespodziewjka waża identycznie po 1393 KG