Techniczne - Aparat zapłonowy wydaje dziwne dzwięki
nox - Pią 19 Mar, 2010 Temat postu: Aparat zapłonowy wydaje dziwne dzwiękiHey ho .
Concerto odmówiło mi wczoraj posłuszeństwa (może dla tego że zapowiedziałem że będe się go już pozbywać) w każdym razie przedwczoraj zaczął wydawać z siebie dziwne dźwięki tak jak by świergotanie wczoraj zaczął na zmianę jeszcze stukać aż jak jechałem do garażu aby nieco postukać zapala się kontrolka MIL i obroty zaczęły szaleć na wolnych spadają do ok 500 i auto mocno wibruje , nie równo wkręca się na obroty itp no i sam aparat wydaje pojękiwanie z stukaniem Silnik to d16z2 czy objawy wskazują konkretnie na coś z aparatu zapłonowego , wystarczy kopułkę z palcem wymienić ? Czy jezeli wydaje takie dziwne dzwięki to mechanizm aparatu będzie do wymiany i szukać całego ?KonradMK - Pią 19 Mar, 2010 ja miałem coś podobnego, oddałem do regeneracji (wymiana cewki + czyszczenie) i kosztowało mnie to 420 plnM - Pią 19 Mar, 2010 Mozesz go odkręcic i rozebrac?
AParat jest z miarę prosty, tam się mogą popsuć tylko czujniki - ale jak mowisz ze cos jęczy to cos fizycznie musialo sie posypac.Bonczek - Pią 19 Mar, 2010 Np. łożysko na wałku w aparacie, zdejmij kopułkę i zobacz czy jest tam taki charakterystyczny pyłek.nox - Pią 19 Mar, 2010 Ok , odkręcę kopułkę i zobaczę co tam siedzi . Dzieki M - Pią 19 Mar, 2010
KonradMK napisał/a:
ja miałem coś podobnego, oddałem do regeneracji (wymiana cewki + czyszczenie) i kosztowało mnie to 420 pln
troszku drogo KondziuKonradMK - Pią 19 Mar, 2010
eM napisał/a:
KonradMK napisał/a:
ja miałem coś podobnego, oddałem do regeneracji (wymiana cewki + czyszczenie) i kosztowało mnie to 420 pln
troszku drogo Kondziu
tyle się płaci za know how i japońskie a nie chińskie graty (cewka made in Japan montowana w oryginałach).M - Pią 19 Mar, 2010
KonradMK napisał/a:
eM napisał/a:
KonradMK napisał/a:
troszku drogo Kondziu
tyle się płaci za know how i japońskie a nie chińskie graty (cewka made in Japan montowana w oryginałach).
Szacunek.KonradMK - Pią 19 Mar, 2010
eM napisał/a:
KonradMK napisał/a:
eM napisał/a:
KonradMK napisał/a:
troszku drogo Kondziu
tyle się płaci za know how i japońskie a nie chińskie graty (cewka made in Japan montowana w oryginałach).
Szacunek.
pisałem o tym na forum, mogłeś się zgłosić i skasować mnie za to samo na połowę ceny.M - Pią 19 Mar, 2010 Nie pamietam/nie czytalem/ nie wiem.
Następnym razem daj mi znać - pomogę Ci bezgotówkowo - kupisz sobie tylko czesci.
To nie są trudne rzeczy.KonradMK - Pią 19 Mar, 2010 spoko, wtedy miałem nóż na gardle czasowo i wyszło jak wyszło. blacharkę też robisz? M - Pią 19 Mar, 2010
KonradMK napisał/a:
spoko, wtedy miałem nóż na gardle czasowo i wyszło jak wyszło. blacharkę też robisz?
nie
nox - Pią 19 Mar, 2010 ok, rozkręciłem to badziewie
http://img442.imageshack....47/dsc3331m.jpgM - Pią 19 Mar, 2010 Spalona cewka - ale jak paskudnie.nox - Pią 19 Mar, 2010 ten element luźno siedział w aparacie i bez problemu delikatnie nim poruszając wypadł.