Kulturka - [F] Shutter Island / Wyspa tajemnic (2010)
PiTT - Nie 21 Mar, 2010 Temat postu: [F] Shutter Island / Wyspa tajemnic (2010)Wyspa tajemnic
Shutter Island (2010)
produkcja: USA gatunek: Dramat, Thriller
data premiery: 2010-03-26 (Polska) , 2010-02-13 (Świat)
reżyseria: Martin Scorsese
Akcja filmu rozgrywa się w 1954 roku na pięknej wyspie Zatoki Bostońskiej. W tak bajecznym miejscu znajduje się szpital dla obłąkanych przestępców. Na wyspie będzie prowadzone śledztwo w sprawie tajemniczego zniknięcia jednej z pacjentek. Sprawa jest prowadzona przez federalnych szeryfów Tedda i Chucka. Kobieta zniknęła z pokoju, który był zamknięty, a w oknach były kraty. Pozostała po niej tylko zaszyfrowana wiadomość. Nad wyspę nadciąga huragan i łączność z resztą świata zostaje zerwana.
[opis dystrybutora kino]
film rewelacyjny, warto obejrzeć, polecam
M - Nie 21 Mar, 2010 Także polecam, kazde słowo wiecej popsuje film k-mart - Nie 21 Mar, 2010 czy polecacie ten film?Marek23 - Pon 22 Mar, 2010 Niezly, polecam. Na pewno wyróżnia się na tle całego gówna jako serwują w kinie...k-mart - Pon 22 Mar, 2010 aha, to dziekuje w takim razie.
Ja wczoraj obejrzalem sobie "wrestlera" z rurkiem, dobry.zefir - Pią 16 Kwi, 2010 ogladalem tydzien temu, potwierdzam ze zajebiste kino.M - Pią 16 Kwi, 2010 Dobra, ale on w koncu był zeschizowany czy go tak wkrecili jak uwazacie
Michał - Pią 16 Kwi, 2010 dla mnie to on był zeschizowanyPiTT - Pią 16 Kwi, 2010
Synek napisał/a:
dla mnie to on był zeschizowany
potwierdzam
a na końcu uświadomił sobie co zrobił i dlatego tak wolał zakończyćMichał - Pią 16 Kwi, 2010 czyli ostatnie słowa powiedział specjalnie ? mimo że był już niby wyleczony ?zefir - Pią 16 Kwi, 2010 agriii, pofisiowal koloPiTT - Pią 16 Kwi, 2010
Synek napisał/a:
czyli ostatnie słowa powiedział specjalnie ? mimo że był już niby wyleczony ?
tak mi się wydaje, na 99% jestem tego pewny
wolał tak skończyć niż miałby żyć z takim obciążeniem psychicznym
oczywiście był już w pełni świadom tego co zrobiłGeKo - Nie 18 Kwi, 2010 Byłem wczoraj, fajnie się ogląda, ale naciągany wg mnie.
Natomiast zjawisko praktykowania Lobotomii, dla mnie przerażające, że takie rzeczy z ludźmi robiono.GOKART - Pon 19 Kwi, 2010 Nie rzucił mnie na kolana. Pewnie dlatego że obejrzałem polski film pt "Palimpsest" z Chyrą i Cielecką w którym był podobny motyw.PiTT - Pon 19 Kwi, 2010 dobra, a oglądaliście film po przeczytaniu tych komentarzy?
to tak jak oglądać "Szósty zmysł" po dowiedzeniu się od kogoś jaka jest końcówka