KonradMK - Pon 26 Kwi, 2010 Temat postu: Polerowanie rantu felgiChcę własnoręcznie wypolerować ranty. Wiem już jakich specyfików użyć, jakiego papieru ściernego itp. Chcę was zapytać o technikę (forum esperckie ). Wiem, że najlepiej się to robi, gdy koło się obraca, wtedy robimy tak:
ale czy można to bezpiecznie zrobić na aucie, np tak?
ktoś tak robił? wydaje mi się, że łatwo stracić rękę.
mam takie felgi
Michał - Pon 26 Kwi, 2010 podbijaj do marcela , a marcel do swojego kumpla z mk1 cabrio.
Kiedyś mi tłumaczył jak to się robijozekrj - Pon 26 Kwi, 2010 przy takim mechanicznym polerowaniu trzeba uważać żeby nie przegrzać materiału i pasty
ludzie którzy to robią maja trochę inny patent
do silnika jest przymocowany wielki krążek filcu a felgę trzymają w reku jest to sporo bezpieczniejsze dla palcy
ja już to przerabiałem połowicznie bo odświeżałem polerkę na moich bbs rm i nigdy więcej wole zapłacić za to komuś kto zrobi to szybciej MoRToN - Pon 26 Kwi, 2010 No niestety to żmudna i czasochłonna sprawa tym bardziej jak nie ma się sprzętu.
Józek z tym przegrzaniem materiału to chyba przesadziłeś.
KonradMK,
a czy zlecenie tego komuś z góry odpada ? za 300 pln powinni ci to zrobić bez problemu i profi, będzie lustro. Na materiały pewnie wydasz ze 100...
No i jescze pytanie czy wiesz co robisz. Żeby utrzymać ranty jak należy to trzba myć koła po 2x dziennie inaczej po sezonie znowu beda do polerki.Anonymous - Pon 26 Kwi, 2010
MoRToN napisał/a:
No i jescze pytanie czy wiesz co robisz. Żeby utrzymać ranty jak należy to trzba myć koła po 2x dziennie inaczej po sezonie znowu beda do polerki.
Kondziu , nie myje , Kondziu podnosi koła do góryjozekrj - Pon 26 Kwi, 2010 MoRToN, Alu nie przegrzejesz ale pastę tak i wtedy trzeba poświecić więcej czasu
ludwik i pędzelek jest nie zastąpiony a potem autosol i bawełniana szmatkaKonradMK - Pon 26 Kwi, 2010 kurde myslalem ze to proste bedzie. chyba jednak sprobuje z ciekawosci ale uzyje wiertarki i krazka z filcem.GeKo - Pon 26 Kwi, 2010 Filc i zielona pasta, jak chcesz to mam na zbyciu chyba jeden cały krążek.KonradMK - Wto 27 Kwi, 2010 w weekend majowy spróbujęiQ - Wto 27 Kwi, 2010 Przygotuj sie w cierpliwosc. Za czasow mojego polo polerowalem kilka rzeczy i myslalem ze podczas tej mozolnej pracy wlosy sobie powyrywam ale efekt koncowy sprawial ze rece nie bolaly a geba byla caly czas usmiechnieta KonradMK - Wto 27 Kwi, 2010 Marcel, jaką moc ma maszyna do wyważania kół? Dałoby radę uzyć jej jako napędu dla zdjętego koła do polerki?Bart - Wto 27 Kwi, 2010 Bonczek - Wto 27 Kwi, 2010 Oto dane wyważarki, biorąc pod uwagę przebieg momentu trzeba przemyśleć czy się nadaje. Choć moc dość obiecująco. Najwyżej eM Cię podstroi. Próbuj, trzymamy kciuki
KonradMK - Wto 27 Kwi, 2010 głupki. a czemu nie?Bonczek - Wto 27 Kwi, 2010 Tak szczerze to nie wiem czy da się ją "oszukać", żeby pracowała ciągle, bo ona zatrzymuje się po jakimś tam czasie (10-15 sek, coś takiego). Do tego nie będziesz widział w ogóle tego co polerujesz + uwaga na palce. Więcej argumentów ni ma.