dzik - Śro 28 Kwi, 2010 Temat postu: Banki, co wybracChyba juz taki temat byl, ale co tam.
Wiec mam konto w citibanku, dlaczego, sam k*wa nie wiem.
Dzisiaj juz mnie wqrwili totalnie i mam motywacje by w koncu ten bank zmienic.
Obsluga jest fatalna, w oddziale nic nie moga, na infolinii nikt nic nie wie, przez pol nocy maja "przetwarzanie danych" nie mozna robic przelewow i maja fatalne oprocentowania.
A zrobili mi numer na przeliczniku euro, bylem za granica i kumpel poprosil mnie o wyplate euro w bankomacie, dostalem sms z kwota w PLN, on oddal i po temacie.
Po dluzszym czasie przegladam wyciagi i widze ze bank oddal mi po kilku dniach ta kwote a pozniej pobral wiecej, co jest? W oddziale robia wielkie oczy, napisali za mnie reklamacje. W odpowiedzi mam "bank jebn*nal sie na kursie, pokapowal po kilku dniach i skorygowal". Sms'a nie mam, zadnej informacji ekstra tez nie, jedynie czytanie wyciagu do ktorego mam nawyk pozwolilo zlapac. Sytuacja glupia, teraz musze kumpla scigac by doplate robil, albo nie scigac i pokryc szkode. Jebneli sie 20gr na kursie.
W odpowiedzi na reklamacje podali tylko ze bank moze skorygowac takie bledy, ale nie wiedza ile maja czasu itp. Jak ich dzisiaj zapytacie ile mi zejdzie z konta jesli dzisiaj wyplace 10.000EUR w bankomacie to nie potrafia odpowiedziec.
OK, jaki bank.
- ma miec oddzialy, na infolini trudniej sie wyplaca latary
- ma miec dobre oprocentowanie
- nie robic takich pomylekmartin.h - Śro 28 Kwi, 2010 dziku, chyba nie będziesz miał mi za złe jeśli podepnę się pod temat?
Właśnie kończy mi się konto studenckie w PKO i zastanawiam się co zrobić. Przedłuzyć umowę na konto zwykłe i płacić dużo więcej za prowadzenie rachunku i itp. rzeczy czy wybrać coś innego. Tylko co? Zależy mi aby bank miał dużo bankomatów i niskie opłaty za prowadzenie rachunku, przelewy internetowe itp. Możecie coś polecić?M - Śro 28 Kwi, 2010 Ja jestem zadowolony z mbanku, nie jestem jakims super wymagającym klientem ale jestem bardzo uczulony na jakość obsługi klienta i prostotę wykonywania operacj bankowych.
Pod tym kątem bardzo w porządku. No i najtansze OC jakie udalo mi sie kupic tez mbank, wszystko przez konto w necie zamowilem w ciągu 15minut.Franek - Śro 28 Kwi, 2010
eM napisał/a:
a jestem zadowolony z mbanku
Dokładnie jak i ja.
I przez tek też można dużo załatwić. Pozapominałem kiedyś haseł, ogarnęli mi wszystko w kwadrans. W innych bankach jeba.... by się z tym tydzień.
Do moich potrzeb wystarcza.
Słyszałem opinie że Śląski jest dobry, ale nie mogę nic na ten temat powiedzieć.PiTT - Śro 28 Kwi, 2010 sam jestem ciekaw, ostatnio też trochę nad tym myślałem bo też miałem jazdy z bankami
mbank - jest fajny bo masz wszystko online... ale do czasu, jak chcesz np. wypłacić kilkadziesiąt tyś zł. to nie ma opcji trzeba przelać na konto do innego banku bo tutaj można tylko z bankomatów wyciągać, chore bo przecież mają oddziały w paru miejscach
do tego też walą strasznie na różnych opłatach, szczególnie w koncie firmowym
za to jesli chodzi o wypłaty zagranicą to raczej podobnie jak w innych bankach, dosyć niskie opłaty no i z doświadczenia wiem, że lepiej wypłacić kasę z bankomatu zagranicą niż zamieniać tutaj na euro i na miejscu np. w Chorwacji zmieniać na kuny
lukas - kiedyś założyłem i praktycznie nie używam, ale strasznie mnie wkoorwiała obsługa przez infolinie, kilka razy próbowałem coś załatwić i bez skutku, podziękowałem za dalszą współpracę
polbank - chyba ok, w sumie mam tam tylko kredyt, więc raczej wpłacam niż wypłacam, ale wydaje mi się że podchodzą ok. do człowieka
kilka osób zachwalało kiedyś aliora, używa ktoś?kubas - Śro 28 Kwi, 2010
Franek napisał/a:
eM napisał/a:
a jestem zadowolony z mbanku
I ja również jestem zadowolony posiadam tam dwa rachunki i wszystko jest jak najbardziej ok ! PiTT - Śro 28 Kwi, 2010 dobra, wszyscy zachwalają mbank (w sumie dla mnie też ok)
ale Dzik wyraźnie zaznaczył
więc z automatu mbank można skreślićk-mart - Śro 28 Kwi, 2010 Bank śląski SA Oddział Pl Jana Iii Sobieskiego - Bytom
tyle moge polecicFranek - Śro 28 Kwi, 2010
PiTT napisał/a:
więc z automatu mbank można skreślić
Oddziały ma, ale tam nie wypłacają gotówki.
Więc niech w oddziałach wypłaca latary, a grube sumy to już przelewem lub przez inne konto.
M - Śro 28 Kwi, 2010
PiTT napisał/a:
dobra, wszyscy zachwalają mbank (w sumie dla mnie też ok)
PiTT ale tutaj jest problem braku kompetencji i w zwiazku z tym niemoznosci opier.dolenia kogos w realu.
Nie chce reklamowac tego banku bo to korporacja jak kazda inna ale uwazam ze poziom obslugi jest juz bardzo bliski mojemu ulubionemu amerykanskiemu modelowi traktowania klienta.PiTT - Śro 28 Kwi, 2010
eM napisał/a:
PiTT napisał/a:
dobra, wszyscy zachwalają mbank (w sumie dla mnie też ok)
PiTT ale tutaj jest problem braku kompetencji i w zwiazku z tym niemoznosci opier.dolenia kogos w realu.
Nie chce reklamowac tego banku bo to korporacja jak kazda inna ale uwazam ze poziom obslugi jest juz bardzo bliski mojemu ulubionemu amerykanskiemu modelowi traktowania klienta.
no w sumie racja dzik - Śro 28 Kwi, 2010 hmm, mam konto w mbanku, nie uzylem ani razu, musze hasla odzyskac i sprawdzic
zaleta oddzialu jest fakt ze jak mamy w reku wiecej gotowki to latwiej bezproblemowo wplacic na konto, kumplowi wplatomat zapierdzielil jeden banknot i wszelkie proby odwolania nie przyniosly skutkukubas - Śro 28 Kwi, 2010 Wpłatomaty są spoko moich dwóch znajomych miało problem ale spokojnie odzyskali pieniądze w ciągu 4dni. Mi nigdy się nie zdarzyło żeby wpłatomat wciągnął jakieś pieniądze.jozekrj - Śro 28 Kwi, 2010 ja mam w ING wiem ze sporo osób narzeka ale ja w sumie nie mam się do czego przyczepić
jak zakładałem to było to chyba jedyne konto studenckie za free + konto oszczędnościowe tez za free
miałem blisko do oddziału , bankomatu i wpłatomatu
prosty i przejrzysty system online
minus to mało bankomatów a za euronetu płaciło się złotówkę albo 50gr nie pamiętam
od jakiegoś czasu zaczęli naliczać miesięczna prowizje w wysokości 2złJakarti - Śro 28 Kwi, 2010 wszystkie banki to lamusy przez obsługe. jesli trafi sie na kilka milych osob to i bank jest fajny. wszedzie mozna. trzeba chciec.
bylem w kilku bankach i 99% zalezy od oddzialu i ludzi w nim pracujacych wiec moze po prostu przejdz sie po okolicy bo to z lokalnego oddzialu bedziesz korzystal najczesciej.
oprocentowanie konta to lipa.. jak Ci Dziku wpada tyle kasy, ze mozesz oszczedzac to wrzucaj na 3 miesiace male kwoty na oprocentowanie z kapitalizacja dzienna. wtedy mozna zerwac i nie boli, a ROR jest do RORowania.
policz sobie ile zł odlozysz z jednego miesiaca i kwoty 10 000 zł nawet jesli konto ma 7% przed belką (takie % tylko do pewnej wys. salda) czyli jakies 4,5 /5% na czyli 50zł minus inflacja