To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Poducha skrzynii tyl clio

dzik - Pią 30 Kwi, 2010
Temat postu: Poducha skrzynii tyl clio
Ta wykrecona osemka.
Jakiegos dobrego zamiennika szukam, kupilem "cos" wsadzilem i niestety lipa, moze dziala w kangoo 1.4 ale w clio przy pelnym ogniu gumy sie poddaja.
Mialem powerflexa, jednak drzenie budy na jalowym w dupowozie irytuje.

GeKo - Pią 30 Kwi, 2010

Dziku, jeśli ta część która idzie do ramy jest okrągła, to brytole robią taki myk, że obracają tą gumę wewnątrz poduszki o 90 stopni. Jeśli zamiennik jest z kwadratową gumą to niestety lipa.

edit: Zastanawiałem się kiedyś jeszcze nad regulowanym torque damperem na uni ballu, ale nie miałem nigdy czasu zająć się tym na poważnie.

TOXIC - Pią 30 Kwi, 2010

dzik, a masz jeszcze te gumy z powerflexa ? mialem sprowadzac ale moze jak tobie nie odpowiadaja to sie potargujemy ?
dzik - Sob 01 Maj, 2010

Powerflexa mam, ale mialem taki pomysl by zrobic mieszanke, duza gume zostawic miekka, a ta mala ktora sie wybija dac powerflexa, moze nie bedzie latalo buda.
Oryginalna 80kkm wytrzymala, wiec jak mieszanka nie wyjdzie to kupie oryginal i bedzie spokoj.

Anonymous - Pią 07 Maj, 2010

Dzik ja mam podobny problem. Objawy sa takie ze na jałowym biegu drżą plastiki (przód i tył). Przy wchodzeniu na obroty też drżą. Wydech sprawdzony wiec na pewno nie są to drżenia spowodowane pracą wydechu. Wydaje mi się ze poduchy. Jakieś porady??
Vlodarsky - Pią 07 Maj, 2010

Może pokażecie zdjęcie tej poduszki ? ciekawy jestem.
wasq - Pią 07 Maj, 2010

Neon a masz cos zmieniane z poduszkami czy seria ??

u mnie takie drgania sa ale dopiero po zmianie poduszki na twarda :D

moze u ciebie ta poduszka przy rozrzadzie rozwalila sie( wyciekl olej ) i zrobila sie sztywna

Anonymous - Pią 07 Maj, 2010

Wasq z tego co kojarzę to są seryjne poduszki. Podjadę do mechaniora i poproszę żeby sprawdził poduszki. Sam jestem ciekawy która mogła się zdupić.

A jeśli to poducha i trzeba wymienić to jaką firmę polecasz czy może oryginał??

EmerytRs2 - Nie 04 Wrz, 2011

temat powraca non stop.

podobno zalewają je jakimś klejem, na bazie poliuretanu i jakoś dają radę.

u mnie po wymianie 2 poduszek z prawej, znowu wysypałą się ósemka.
co możecie mi polecic jeżeli chodzi o klocek na sanki, i poduszkę pod aku?

pod aku może febi??
klocek to chyba najlepije by było oryginalny zakupić?

wkłady poli do ósemki mam.
a może szarpnąć się na jakiś zestaw poli?, podobno poduszki w renault sport są jeszcze dostępne (wzmacniane), mógłby ktoś potwierdzić?

wasq - Pon 05 Wrz, 2011

ja mam ta przy rozrzadzie twarda pozostale seryjne i jak narazie jest oki zadna nie padla :P malo jezdze ale jak jezdze to juz wmaire ostro

kpl z renault sport mega drogi byl z tego co pamietam

Anonymous - Wto 20 Wrz, 2011

Też miałem problem z ósemką... I wlazł orginał - około 200zł :)