To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Polerowanie reflektorów

anjas - Nie 06 Cze, 2010
Temat postu: Polerowanie reflektorów
Wypucowałem dzi¶ accorda. W sumie ładny, ale strasznie wkurza mnie stan reflektorów, s± zmatowione, pod palcem czuć delikatne "co¶", powierzchnia nie jest gładka. Wygl±da to paskudnie, jak by samochód miał z 10 lat (a nie 8,5!).

Czy znacie jaki¶ siuwaks, którym można byłoby bezpiecznie spolerować reflektory? Tak, żeby były gładziutkie i ¶wieciły się jak psu jajka.
I ewentualnie gdzie takie cudo można kupić?

GeKo - Nie 06 Cze, 2010

@ 1st jedziesz papierkami od 1500 na mokro do 2500 tylko jakiej¶ dobrej firmy a nie chińszczyzny z marketu. Polecam firmę "Mirka" po konkretnym zmatowieniu. Bierzesz pastę 3M z żółtym korkiem i pomarańczow± g±bkę potem niebiesk± g±bkę waflow± i niebieski korek i lecisz z polerk± na obrotach do około 1500-2000 obrotów.
W sieci jest ponadto pełno filmików pt. How to remove scratch from headlights. Opisana wyżej technika była wykorzystana w moim clio, efekt był ale żeby wyeliminować wszystkie zarysowania musiałbym znacznie więcej czasu po¶więcić. My¶lę że rudy albo saxorulez Ci ogarn± temat.

Bart - Pon 07 Cze, 2010

zagadaj z noxxem, polerował mi kiedy¶ lampy w transicie i efekt był bardzo zadowalaj±cy :>
Loko - Pon 07 Cze, 2010

bart napisał/a:
zagadaj z noxxem, polerował mi kiedy¶ pałę w transicie i efekt był bardzo zadowalaj±cy :>

No, no ładnie sie tam bawicie ;D

jakub - Pon 07 Cze, 2010

w krakowie znacie kogos kto to robi?
nox - Pon 07 Cze, 2010

Posta sprawa papier scierny jest potrzebny tylko w ekstramalnie zniszczonych reflektorach , dwa dni temu robiłem taki zabieg w hondzie CRV i wystarczyła jedno stopniowa korekta w tym przypadku pasta scholl s03 + g±bka Monster Shine pomarańczowa i wsio :) wyszło idealnie :)

tak prezentowało się przed

A tak po :)

anjas - Pon 07 Cze, 2010

nox napisał/a:
tak prezentowało się przed

to u mnie chyba jest gorzej... ale spróbuję tym schollem.
Gdzie to można kupić?

Janusz - Pon 07 Cze, 2010

ja tam nie wiem, ja próbowałem tak jak pisali gdzie¶ kiedy¶ na krc z pasta 3m i dupa ;p
nox - Pon 07 Cze, 2010

Anjas my¶lę że mniej zachodu jak podjedziesz do jakiego¶ zakładu to jest stosunkowo prosta operacja i wmiare szybka więc nie powinna byc zbyt droga ,

Ja robiłem to mechanicznie maszyna polersk± , w przypadku jak masz maszynę to g±bka ok 20zł pasta polerska ok 35zł i powiedzmy 30-40 minut czasu

M - Pon 07 Cze, 2010

efekt mistrz, musze tak zrobic w bmw bo brzydko jest teraz
jozekrj - Pon 07 Cze, 2010

a jak to potem ¶wieci?
anjas - Pon 07 Cze, 2010

jozekrj napisał/a:
a jak to potem ¶wieci?

xenonem?

kubas - Pon 07 Cze, 2010

anjas podjedĽ do rudego to ci ogarnie :)
anjas - Pon 07 Cze, 2010

sam chce ogarn±ć :)
muszę czuć, że jestem potrzebny.

jozekrj - Pon 07 Cze, 2010

anjas napisał/a:
jozekrj napisał/a:
a jak to potem ¶wieci?

xenonem?

a może zenonem z giełdy

wszędzie tylko nie na drogę