To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Wymiana szyby przedniej

pP - Śro 09 Cze, 2010
Temat postu: Wymiana szyby przedniej
Ktoś ma kontakt lub doświadczenie z jakimś znanym serwisem, gdzie mogę wymienić szybę przednią od ręki w Golfie V?

W jaki sposób się zabezpieczyć żeby ktos przy ew. sprzedaży nie powiedział, że skoro szyba była wymieniana to był bity przód? Po prostu robić zdjęcia?

dzieki za odpowiedzi na temat :)

PGmaster - Śro 09 Cze, 2010

Ja jak w lagunie wymienialem szybe to zrobilem zdjecie przed wymiana i po. Inaczej chyba zabezpieczyc sie nie da. W Płocku moge cos polecic ale w wawie nie znam nikogo :(
Anonymous - Śro 09 Cze, 2010

pP napisał/a:
W jaki sposób się zabezpieczyć żeby ktos przy ew. sprzedaży nie powiedział, że skoro szyba była wymieniana to był bity przód? Po prostu robić zdjęcia

Po prostu powiedzieć gościowi że jest debilem ;D

ale foty też można zrobić

jozekrj - Śro 09 Cze, 2010

mogę odradzić Auto Glass Jaan przy trasie toruńskiej kiedys straciłem tam dużo czasu i nerwów
Jakarti - Czw 10 Cze, 2010

ja z wlasnego doswiadcznia moge powiedziec, ze warto wziac telefon w reke i obdzwonic z 10 miejsc i pytac jaka cena.

w punto kiedys wstawialem boczna, przednia szybe to srednio przy cenie +/- 220 zł roznice siegaly kilkudziesieciu zlotych..

przy przedniej pewnie bedzie jeszcze wiecej..

Anonymous - Czw 10 Cze, 2010

dokładnie, ja zmieniałem w 106, dzwoniłem do ok. 5 miejsc, rozbieżność 150 zł
mikan - Czw 10 Cze, 2010

jozekrj napisał/a:
mogę odradzić Auto Glass Jaan przy trasie toruńskiej kiedys straciłem tam dużo czasu i nerwów

Ja z nimi miałem zgołą osobną historię, zakładałem w ignisie przednią szybę i niedość że mieli od ręki to zostawiłem im auto poszedłem na kawę do Centrum Handlowego na targówku i za godzinkę wyjechałem autem, więc jestem zadowolony z ich obsługi, Co do ceny to byli konkurencyjni i nawet jakieś zniżki na moją firmę dostałem

jozekrj - Czw 10 Cze, 2010

berlingo przestało u nich 48h a mieli zrobić w 2h po czym kazali zapłacić o 180zł więcej od kwoty którą ustaliłem zostawiając samochód

zablokowali prace na 16h zmarnowali mój czas i nerwy

Anonymous - Nie 13 Cze, 2010

Pepson jak nie wymieniłeś szyby to ja osobiście MEGA polecam ten zakład http://www.aga-pol.pl/

wymieniłem u nich chyba ze 3 szyby - szybko, przyzwoicie cenowo, rabat i nie musisz dopłacać za ubezpieczenie w trakcie wsadzania :rotfl: