To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - [GRY] REAL-TIME RACING

Janusz - Pon 14 Cze, 2010
Temat postu: [GRY] REAL-TIME RACING
Bardzo ciekawy pomysły, który ma być wykorzystany w wielu grach. Ma on polegać na tym ze grajac sobie spokojnie w domu ścigamy się z prawdziwymi kierowcami biorącymi udział w wyscigu. Narazie dostępna jest wersja testowa która ma wiele niedociągnięć, ponieważ uderzając w samochód przeciwnika odbijamy sie od niego jak od ściany, gdyż ma on za zadanie wykręcić konkretny czas i nic nie jest w stanie mu przeszkodzić. Podejrzewam ze już w prawdziwej grze będzie to lepiej rozwiązane, wystarczy gdyby samochody przeciwników w momencie uderzenia zachowywały sie jak duchy, bo przecież prawdziwego kierowcy z trasy wypychać nie będziemy. Gdyż docelowo projekt jest taki żeby można się było ściągać nawet w realnym czasie i prawdziwym wyścigu. System ten będzie również wprowadzony w symulatorach rajdów co może być bardzo ciekawe, bo nie ma tu problemu z bezpośrednim starciem przeciwników. Generalnie w gre narazie grałem tylko trochę u brata, na jego g25 (z która miałem pierwszy raz stycznosc) i po 20 minutowej sesji treningowej na której zapoznałem sie z torem, po przystąpieniu do wyscigu z 16 okrążeniami zkilowałem panów o prawie 30 sekund, z tym ze ja często przepałowywałem zakręty i odbijałem się od band wiec na razie jest zbyt łatwo, bo teraz konkurenci jada na podstawie GPS zamontowanego podczas jakiegoś tam wyścigu. najbliższy wyścig live w niedziele o 12 :)
a tu link : http://www.real-timeracing.com/
trzeba się zarejestrować i czekać na odpowiedź.

PS. mogłem napisać trochę głupot bo sie na tym nie znam, wiec nie czepiać się szczegółów :P

Jakarti - Pon 14 Cze, 2010

Janusz napisał/a:
z 16 okrążeniami zkilowałem panów o prawie 30 sekund

Janusz napisał/a:
przepiłowywałem zakręty i odbijałem się od band

hehe :)

pP - Pon 14 Cze, 2010

Janusz napisał/a:
Narazie dostępna jest wersja testowa która ma wiele niedociągnięć, ponieważ uderzając w samochód przeciwnika odbijamy sie od niego jak od ściany

godzina 12.00, wyścig f1 GP Monza, i korek na torze, bo 3 mln użytkwników się zalogowało i chce ścigać :rotfl:

swoją drogą fajna sprawa tylko jeszcze dużo potrzeba aby porównywać czasy z komputera i rzeczywistości..

bizon - Pon 14 Cze, 2010

fajna idea, posadzimy rasciaka na godzinke, zeby zrobil dublowanie hamiltonowi ;D

Jakarti napisał/a:
Janusz napisał/a:
z 16 okrążeniami zkilowałem panów o prawie 30 sekund

Janusz napisał/a:
przepiłowywałem zakręty i odbijałem się od band

hehe :)

no bo tak było, widocznie Ci zawodowcy to straszne cieniasy :D

aaa dodam jeszcze że dźwięk mniaka w tej grze jest majstersztyk :D

Loko - Pon 14 Cze, 2010

U mnie nie działa, zarejestrowałem się i tylko dostałem info, ze gierka będzie za niedługo skończona :rotfl:
Jakarti - Pon 14 Cze, 2010

i jak sie skonczy to pewnie dopiero mozna zaczac.

Loko napisał/a:
U mnie nie działa, zarejestrowałem się i tylko dostałem info, ze gierka będzie za niedługo skończona :rotfl:

powinien być kod.... hmm poczekam co ja dostane :P mógł się limit testujących wyczerpać a potem pewnie trzeba będzie płacić :P