Pierwszy produkcyjny?kaziu1985pn - Śro 14 Lip, 2010 od przeszło roku ten system jest opisywany, ciekawy system tylko jak z awaryjnością.Ryba - Śro 14 Lip, 2010 oglądałem filmik tam zaprezentowany, ależ to się będzie yebaćJaco - Śro 14 Lip, 2010 Czyli zamiast wkładać ostre wałki wystarczy pomajsterkować przy kompie ?kaziu1985pn - Śro 14 Lip, 2010 Jaco, nie do końca, wałek wydechowy zostaję, ssące sterowane są hydrauliczniedzik - Śro 14 Lip, 2010
Jaco napisał/a:
Czyli zamiast wkładać ostre wałki wystarczy pomajsterkować przy kompie ?
Zobaczymy w praktyce, pewnie taki zestaw ma wiele parametrow ktore powiedza jak bardzo mozna ingerowac, jestem ciekaw jak wyglada sprawa szybkosci tego zestawu i wzniosow.
Teoretycznie najwieksza powazna zmiana w silnikach benzynowych od wielu lat.budzik - Czw 15 Lip, 2010 Ciekawe czy wejdzie do malucha CHRZANEK - Czw 15 Lip, 2010 Interesujące.
Czy to jest ta seria silników które mają być 2-3-4 cylindrowe ???jozekrj - Nie 18 Lip, 2010 do malucha wszystko wchodzi kamil - Nie 18 Lip, 2010 Wczoraj słuchałem wywiadu z inżynierem z Fiata. Podobno 2 lata testowali ten silnik i zrobili bimbaliony kilometrów. Podsumowując , Fiat uważa, ze ten silnik może swobodnie zrobić 400 k km bez awarii, w wielu przypadkach ma być nawet mniej awaryjny od klasycznych jednostek. Jest to Fiatowska odpowiedź na downsizing w czystej formie.Vlodarsky - Pon 19 Lip, 2010 A mi sie wydawało, że to japońce pierwsi z tym wejdą...dzik - Pon 19 Lip, 2010 Fiat jest dosc innowacyjna firma, oni jako pierwsi zastosowali np CR.kaziu1985pn - Pon 19 Lip, 2010 fiat ma alfe na której najpierw testuje nowinki KonradMK - Pon 19 Lip, 2010
Vlodarsky napisał/a:
A mi sie wydawało, że to japońce pierwsi z tym wejdą...
japońce zrobią do tego kit turbo 500KM+ i RWD do driftu. Będzie się kręcił do 15krpm i palił 30 l/100kmAnonymous - Pon 19 Lip, 2010 Jakoś do mnie te 2 cylindry nie przemawiają