Techniczne - Przewody hamulcowe w oplocie
Anonymous - Nie 15 Sie, 2010 Temat postu: Przewody hamulcowe w oplocie Chciałem sobie wymienić przewody na te w oplocie, z kilku względów. To że bezpieczniejsze, nie puchną, lepiej się hamuje to jedno, ale drugie to bym sobie przy okazji płyn zmienił;) no i jakoś lubię zawsze po zakupie pół auta powymieniać żeby wiedzieć co tam mam:)
I teraz pytanie, kupić gotowce za ok. 350zł czy może takie z metra cięta i gdzieś końcówki zarobić? W rallyshop.pl za 29zł za metr więc byłoby tanio, tylko pytanie kto mi to zarobi żeby się nie rozleciało? I za ile? Ile te końcówki będą kosztować?
Przerabiał już ktoś temat czy wszyscy gotowe zestawy montują?
kubas - Nie 15 Sie, 2010
Tylko gotowiec. Końcówki są dość drogie a i zarobienie nie tanie.
jarek-malopolska - Nie 15 Sie, 2010
TAk jak kubas napisał, kup gotowe.. Suma sumarum wyjdzie podobnie
Meehow - Pon 16 Sie, 2010
Dodam tylko że jak dobrze poszukasz to powinieneś znaleźć gotowe za ok. 260 zł, ja po tyle kupowałem jakiś czas temu Sparco.
Anonymous - Pon 16 Sie, 2010
no tak właśnie myślałem, bo kiedyś mi się taki przewód przetarł i musiałem dokupić, a jednego nie kupię wiec chciałem z metra i dorobić końcówki, znalazłem jedną firmę w Krakowie ale cena mnie zabiła. No i auto jeździło chwile na jednym zwykłym, i się tak sprzedało.
A w tych zestawach pod Saxo są tylko 2 na przód czy na tył też coś dają?
Meehow - Pon 16 Sie, 2010
W zestawie są 2 przewody na przód i 2 na tył
Anonymous - Śro 18 Sie, 2010
hm.tak rzuciłem okiem na angielskiego ebaya i tam mozna juz takie wyrwac za 43 funty, a pewnie jakby poszukac to i taniej bedzie. Wiec przy obecnym kursie, ktory pewnie i tak pojdzie jeszcze w dol to wychodzi jakies 210zł, co przy 350-400 zł w Polsce robi roznice. Nie ma ktos jakichs znajomych w UK, ktorzy czasem kursuja PL-UK i mogliby zamowic i przywiezc do kraju. Bo jak dla jednej sztuki doliczy sie koszt przelewu, przesylki to w sumie na jedno wyjdzie:/
A moze jakis grupowy zakup?
Lejek - Czw 19 Sie, 2010
http://www.hamuj.pl/index.php?page=us%B3ugi
Polecam, jesli kogoś by interesowało, chłopaki miedzy innymi dorabiają oplot. Wychodzi to średnio 30-40% taniej od przewodów gotowych przynajmniej w moim przypadku. Niestety dla niektórych zakład w okolicach Lublina.
|
|
|