Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [s] Fiat Punto 2.0 16V turbo 350KM
Kamilbike - Pon 06 Wrz, 2010 Temat postu: [s] Fiat Punto 2.0 16V turbo 350KMWitam, niestety musze sie pozbyc mojego dziecka:( Samochod w moich rekach jest juz prawie dwa lata od tego czasu sporo sie w nim pozmienialo, lacznie wlozylem ok 10tys zl. Zostaly wymienine np takie rzeczy jak hamulce, zawieszenie, chlodnica, czy kompletny wydech. Punto jest bardzo szybkie, hamownia przy doladowaniu 1.2bara wyplula 317KM i prawie 400Nm, a zestrojny jest do 1.5b gdzie powinno byc ok 350KM i 450Nm co daje 12.8s/400m oraz czas do 100kmh 5.7s ( mierzony Racelogiciem na dosc malo przyczepnej nawierzchni), co przy jego niepozornosci moze zaskoczyc wielu kierowcow bardzo szybkich samochodow, oraz motocyklistow. Doladowanie mozna regulowac plynnie miedzy 1 a 1.5b dzieki APEXI avc-r. Nie jest to glosny samochod wiec nie trzeba sie obawiac ze jadac nim mozna ogluchnac, dzieki temu ze ma pelne wnetrze mozna podruzowac nim we 4 osoby. O Fiacika bardzo dbalem, takze nie bylo mowy o zgaszeniu silnika tuz po jezdzie, nie byl palowany w nieskonczonosc, nie oszukujmy sie ale majac tyle mocy pod noga nie probujemy scigac sie z kazdym kto zapiszczy kolami, bo to jednak troche bez sensu. Olej wymienialem w nim co roku czyli po ok 2500km. Samochod jest w 100% sprawny jezdzi bez awaryjnie juz od ok 25tys km, jedyne co nalezaloby wymienic to sprzeglo, chociaz nie jest to pilna sprawa. Jesli ktos chce zostac przy tej mocy zdecydowanie wystarczy seria Valeo wiec nie trzeba wydawac majatku na zestaw sprzegla Helixa czy Sacha.
Dokonane zmiany:
- usunieto walki balansujące
- customowe wałki rozrządu
- metalowa uszczelka pod glowice cometic
- nowe customowe panewki
- duza turbina gt32
- wtryski 650cc,
- reg. paliwa 4 bar
- wydech 2.5” 2 duze przelotowe tłumiki by Mtech
- odcinka przeniesiona na 7400obr
- IC made In China + cale orurowanie z kwasowki
- wszystko wysterowane Ecumasterem
- za ustawienie doladowania odpowiada APEXI AVC-R, mozliwosc ustawienia w przedziale 1-1.5 bara. Apexi tez pokazuje na obroty silnika oraz doladowanie turbiny
- skrzynia biegow od Fiata Coupe z 30% szpera.
- hamulce przod 4 tloczkowe zaciski brembo z tarczami 305/28mm
- duza chlodnica od Passata V6
- 2 wentylatory
- 2 zegary, pokazujace temp spalin i temp oleju. Cisnienie oleju wyswietlane jest na desce rozdzielczej
- opony 2letnie Uniroyale Rain Sport 1 i 2 195/45/16
- felgi Speedline Corse 7" szer
- amortyzatory przod Delphi Carbon utwardzone
- amortyzatory tyl Koni Sport ( regulowana twardosc)
- sprezyny Vogtland -35mm
- nowy mocny akumulator Centra
SAMOCHOD BARDZO DOINWESTOWANY
Cena jaka mnie interesuje to 25000zł do negocjacji
Jesli ktos bedzie zainteresowany Puntolotem prosze o kontakt napewno sie dogadamy
tel 504 093 717
Wykres z 1.2b
Maciusiowy - Pon 06 Wrz, 2010 pierwszy Jakarti - Pon 06 Wrz, 2010 powodzenia Kamil
obys nie musial zbyt wiele schodzic z ceny bo na samochod trzeba amatorami - Pon 06 Wrz, 2010
Kamilbike napisał/a:
- duza chlodnica od Passata V6
no - samochód ma jakieś zalety jednak...
(mówcie co chcecie - mnie się podoba takie punto, nawet bym się zastanawiał nie mając Sieny)
EDIT:
pytanie pomocnicze: na ten hamulec wejdzie kółko 15"?Yarko - Pon 06 Wrz, 2010
mi napisał/a:
pytanie pomocnicze: na ten hamulec wejdzie kółko 15"?
nietk-mart - Pon 06 Wrz, 2010 czy zawieszenie zostalo naprawione po przypadku z dziura?Kamilbike - Pon 06 Wrz, 2010 kej - zawias zostal zwiazany sznurkiem
mi - ta chlodnica weszla akurat na styk CHRZANEK - Pon 06 Wrz, 2010 Szkoda Kamil że sprzedajesz.
Nie jestem zainteresowany ale bardzo chciałem zabrać głos w dyskusji.Anonymous - Pon 06 Wrz, 2010 pamiętaj ze jak coś to jestem chętny na podmiankę hebli i kółek Anonymous - Pon 06 Wrz, 2010 leo why ?Kamilbike - Pon 06 Wrz, 2010 For Money No niestety nadchodzi taki moment ze potrzebne sa pieniadze, gdyby nie to to samochod by zostal. Nic sie nie sypalo wiec to napewno by nie bylo powodem sprzedazy:)106 - Pon 06 Wrz, 2010
Marcel napisał/a:
leo why ?
za maly MoRToN - Pon 06 Wrz, 2010
Kamilbike napisał/a:
For Money No niestety nadchodzi taki moment ze potrzebne sa pieniadze, gdyby nie to to samochod by zostal. Nic sie nie sypalo wiec to napewno by nie bylo powodem sprzedazy:)
Oho będzie M3.
Na ochocie Kamilbike - Pon 06 Wrz, 2010 jezeli mialbym kupic M3 to wolalbym evo Ma 4 drzwi i mozna latwiej fotelik z tylu zamontowac strick - Pon 06 Wrz, 2010
Kamilbike napisał/a:
ezeli mialbym kupic M3 to wolalbym evo Ma 4 drzwi i mozna latwiej fotelik z tylu zamontowac