Kulturka - [M] The Black Angels - "Phosphene Dream"
martin.h - Pią 17 Wrz, 2010 Temat postu: [M] The Black Angels - "Phosphene Dream"
Data wydania: 13 września 2010
Gatunek: Rock psychodeliczny
Utwory: 1. Bad Vibrations 2. Haunting At 1300 Mckinley 3. Yellow Elevator No.2 4. Sunday Afternoon 5. River Of Blood 6. Entrance Song 7. Phosphene Dream 8. True Believers 9. Telephone 10. The Sniper
Już patrząc na okładkę wiadomo z jakim rodzajem muzyki będziemy mieć do czynienia. The Black Angels to grupa muzyków z Austin w Texasie, a swoją nową płytą zabierają nas w podróż do lat 60-tych. Do czasów gdy muzyka psychodeliczna była pop. "Phosphene Dream" to 10 utworów bardzo zakorzenionych w złotym okresie psychodelii, ale jednocześnie świeżych, pachnących nowością. Kawał dobrej, mocnej muzyki.
The Black Angels - Telephone (Live on Letterman 09-08-2010)
was79 - Pią 17 Wrz, 2010 skończ brać to świnstwoMichał - Pią 17 Wrz, 2010
Cytat:
Już patrząc na okładkę wiadomo z jakim rodzajem muzyki będziemy mieć do czynienia
hmmmm, z po.pie.rodo.lon.a ?
nie kumam tego sformułowaniaM - Pią 17 Wrz, 2010 bebzunem po płocieKonradMK - Pią 17 Wrz, 2010 jakoś nie przepadam za tymi nowoczensymi podróbami Pink Floyd, Gratefull Dead etc. Pedalskie gówno. Tylko oryginalna muza jest prawdziwie prawdziwa martinie.KonradMK - Pią 17 Wrz, 2010 PS jak bym chciał się zabrać w podróż do lat 60. to bym nie słuchał podróby.
PS2 pedalskie gówno PiTT - Pią 17 Wrz, 2010 nawet nie odpalam tego,
nie przekonasz nas że białe jest białe a czarne jest czarne
martin.h - Pią 17 Wrz, 2010
Michał napisał/a:
Cytat:
Już patrząc na okładkę wiadomo z jakim rodzajem muzyki będziemy mieć do czynienia
hmmmm, z po.pie.rodo.lon.a ?
nie kumam tego sformułowania
Popatrz sobie na różnego rodzaju psychodeliczne obrazy, grafiki itp.
KonradMK napisał/a:
jakoś nie przepadam za tymi nowoczensymi podróbami Pink Floyd, Gratefull Dead etc. Pedalskie gówno. Tylko oryginalna muza jest prawdziwie prawdziwa martinie.
Tak, tylko, że większość zespołów z tamtych lat już nie gra. Drugiego zdania nie skomentuję. A jeśli chodzi o oryginalność, to właśnie takie zespoły są oryginalne w tym co robią patrząc na ten cały komercyjny chłam, który nas otacza PiTT - Pią 17 Wrz, 2010 ja yebie, nie możesz czegoś pozytywnego kolorowego wrzucić chociaż raz?
albo jakieś dupy które wyglądają jakby ktoś je w piwnicy trzymał przez kilka lat, albo smętne grajki
nawet awatara masz przygnębiającego
ja tam wolę pozytywne brzemienia i cukierkowe dupeczki martin.h - Pią 17 Wrz, 2010
PiTT napisał/a:
ja yebie, nie możesz czegoś pozytywnego kolorowego wrzucić chociaż raz?
albo jakieś dupy które wyglądają jakby ktoś je w piwnicy trzymał przez kilka lat, albo smętne grajki
ja tam wolę pozytywne brzemienia i cukierkowe dupeczki
Jak to mówią są gusta i guściki PiTT - Pią 17 Wrz, 2010
martin.h napisał/a:
PiTT napisał/a:
ja yebie, nie możesz czegoś pozytywnego kolorowego wrzucić chociaż raz?
ja tam wolę pozytywne brzemienia i cukierkowe dupeczki
Jak to mówią są gusta i guściki
dokładnie Anonymous - Pią 17 Wrz, 2010 Tniesz sie ?martin.h - Pią 17 Wrz, 2010
Czesio napisał/a:
Tniesz sie ?
Kto ja?
Ja jestem porządny, nigdy żadnych narkotyków, alkohol tylko okazjonalnie, wzorowy chłopak Michał - Pią 17 Wrz, 2010
Cytat:
pozytywne brzemienia i cukierkowe dupeczki
+100
Cytat:
czarne jest czarne
+100000000000Jaco - Pią 17 Wrz, 2010 Temat postu: Re: [M] The Black Angels - "Phosphene Dream"