Marek23 - Sob 18 Wrz, 2010 Temat postu: Wspomaganie ukladu kierowniczegoMoze ze mna jest cos nie tak,ale jak dla mnie to wspomaganie w clio dziala zbyt mocno.
Hamulca juz odlaczylem...
Jak z ukladem kierowniczym? Da sie te wspomaganie jakos oslabic?dzik - Nie 19 Wrz, 2010 Odpinajac pompe.
Nie jest za mocne i zdecydowanie naturalniej od elektrycznych.GeKo - Nie 19 Wrz, 2010 Marek23, zmniejsz częstotliwość wypadów na siłkę . Jest OK w sam raz. Zobacz jak luźno chodzi w 106 w porównaniu do clio.Bonczek - Nie 19 Wrz, 2010 Ale jak odepniesz pompę to przecież magiel ze wspomą ma dodatkowy tłok z olejem czyż nie tak?Marek23 - Nie 19 Wrz, 2010 Jak dla mnie to w 106 chodzi ciężej,chyba że w moim clio jakoś uber lekko kiera sie kręci...Janusz - Nie 19 Wrz, 2010
Marek23 napisał/a:
Jak dla mnie to w 106 chodzi ciężej,chyba że w moim clio jakoś uber lekko kiera sie kręci...
cos sie musiało zepsuć.. u mnie właśnie dobrze chodzi w sensie ciężej niż w innych samochodach ze wspomaganiem Marek23 - Nie 19 Wrz, 2010 Ok,czyli następna rzecz do roboty Yarko - Nie 19 Wrz, 2010 zmieniałeś ostatnio koła na mniejsze ? u mnie po przejściu z 16' na 15' wyraźnie lżej się kręci kiermanąMarek23 - Nie 19 Wrz, 2010 Mam cały czas 15stki... W czwartek auto będzie już u nowego mechanika,z ktorym jest przy okazji bardzo dobrym kierowcą i miał kiedyś clio 182,obecnie F1. Więc na pewno sam stwierdzi...M - Nie 19 Wrz, 2010 Zrób reduktor ciśnienia jakiś z regulacją albo puść małą rurkę bypass od pompy prosto do zbiorniczka i będzie słabiej Bonczek - Nie 19 Wrz, 2010 Ja bym kupił przekładnię bez wspomagania i tyle - chyba, że takich nie ma M - Nie 19 Wrz, 2010
Bonczek napisał/a:
Ja bym kupił przekładnię bez wspomagania i tyle - chyba, że takich nie ma
To jest dobry pomysł, obawiam się jednak że mogło nie być bez wspo.martin.h - Nie 19 Wrz, 2010 A ja się obawiam, że Pan na BK powie: "Panie Marku tak nie może być" kubas - Nie 19 Wrz, 2010
M napisał/a:
Bonczek napisał/a:
Ja bym kupił przekładnię bez wspomagania i tyle - chyba, że takich nie ma
To jest dobry pomysł, obawiam się jednak że mogło nie być bez wspo.
Ale zapewne taka przekładania ma większe przełożenie od oporu do oporu więc lipa. Sam do siebie kiedyś wstawię przekładanie ze wspomaganiem ale go nie podłącze z wyżej podanego powodu.Loko - Nie 19 Wrz, 2010 Nie sądzę, zęby odłączanie wspomagania było dobrym pomysłem. Przez jakiś czas jeździłem z niedziałającym przekaźnikiem i było mega do dupy, o jakiejkolwiek szybkiej kontrze można było od razu zapomnieć. Jak jeszcze do tego na camberach ustawisz duży kąt wyprzedzenia to powodzenia życzę albo od razu rok przed karnet na siłkę proponuję.