Techniczne - dolot raceland a bandaż termoizolacyjny
MTW - Wto 28 Wrz, 2010 Temat postu: dolot raceland a bandaż termoizolacyjnyWitam
zastanawiam się czy by nie owinąć dolotu(mam na myśli samej rury od puszki do przepustnicy) bandażem termoizolacyjnym takim jak owija się kolektor wydechowy. Wiem że nie osiągnę tym żadnego przyrostu ale z teorii silnik powinien mieć zime powietrze więc chyba nie było by to głupie. Myślałem o tym bandażu LINKjarek-malopolska - Wto 28 Wrz, 2010 jesli juz coś do schłodzenia dolotu to lepszym rozwiazaniem bedzie gruba, samoprzylepna folia aluminiowa odbijająca ciepło, dobrze okleić tym puszke dolotu od spodu, można też ew. rure dolotowa.. Taki bandaż powinien się wypalić i wtedy eleganko przylega itp, na rurze od dolotu raczej się nie wypali Jaco - Śro 29 Wrz, 2010
jarek-malopolska napisał/a:
jesli juz coś do schłodzenia dolotu to lepszym rozwiazaniem bedzie gruba, samoprzylepna folia aluminiowa odbijająca ciepło,
Dokładniepit - Śro 29 Wrz, 2010 25pln w OBI taśma do kominków do 800stopni. Samoprzylepna oczywiście.misiek86electro - Wto 19 Paź, 2010 odkopię temat może sie przyda jeszcze
Uploaded with ImageShack.usiQ - Wto 19 Paź, 2010 ta folia nie powinna byc z zewnatrz?misiek86electro - Wto 19 Paź, 2010 Nie koniecznie jest grubo obklejony środek. Myślę że dobrze odbija ciepło góre tez mam oklejona od środka, od bloku łykać ciepła nie bedzie a co do kolektora wydechowego proponuje w tym przypadku użyć bandaż.
Tam jest dosc gruby plastik wiec jedyne o co bym sie martwiłto zeby dwie śruby od strony kolektora nie przetopiły swoich dziur ale to już rada TomCat-ajarek-malopolska - Wto 19 Paź, 2010 Kurfa nie wyswietla mi foty twojej, ale z tego co czytam to masz to oklejone od wewnątrz... jeśli to jest ta folia odbijajaca ciepło to w układzie klejenia od wewnatrz nic ona nie daje, jesli plaszczyzna odbijajaca ciepło bedzie od wewnetrznej strony, to nie bedzie odbijać ciepła, przynajmniej nie tak jak powinna, no i nie ochorni odlotu od np. kolektora chyba, ze masz jakas inna folie misiek86electro - Wto 19 Paź, 2010 Kominkowa z OBI. Dół mam oklejony zostało troche teśmy czasu to zrobiłem też środek
nie zaszkodzi a może pomoże k-mart - Wto 19 Paź, 2010 bandaż termoizolacyjny jest zalecany przez PSA sport.
byl stosowany zarowno w N jak i A grupowym saxo na stożkach.Ryba - Wto 19 Paź, 2010
huy napisał/a:
bandaż termoizolacyjny jest zalecany przez PSA sport.
byl stosowany zarowno w N jak i A grupowym saxo na stożkach.
to prawda, kmart wie co mówi misiek86electro - Wto 19 Paź, 2010 Janusz - Śro 20 Paź, 2010
Ryba napisał/a:
to prawda, kmart wie co mówi
huy kurfa, nie zaden kmartjarek-malopolska - Śro 20 Paź, 2010
misiek86electro napisał/a:
nie zaszkodzi a może pomoże
zaszkodzi, strasznie podniosłeś wage całego pojazdu tym dodatkowym modem w srodku dolotu misiek86electro - Śro 20 Paź, 2010 wogóle sie zastanawiałem czy okleić bo karbon odbija ciepło sam z siebie