speed555 - Pon 04 Paź, 2010 Temat postu: Problem z immo w SaxoDziś rano chcialem do pracy jechac i saxo nie odpaliło, jak przekrecałem kluczyka wiedziałem że cos nie tak bo nie było słychać pompy paliwa i mruga na desce ikonka od immo.
Kiedyś już tak miałem i auto postało pół dnia i sie samo naprawiło:)
ps. sprawdzałem zapasowym kluczykiem i jest to samo.
Wie ktoś o co kaman?M - Pon 04 Paź, 2010 To pewnie jakiś problem z immo - IMMO.jarek-malopolska - Pon 04 Paź, 2010 moze trzeba sciągnać IMMOspeed555 - Pon 04 Paź, 2010 no ale jak kiedys odpalił to może sie obejdzie bez ściagania;p moze jakis przekaznik nie styka czy cos;p moze mial ktos podobny przypadek?
edit:
i znów sie samo naprawiło podejrzewam że to związane z poranną wilgocią. ma ktoś jakiś pomysł co może być przyczyną?Bonczek - Pon 04 Paź, 2010 Coś, gdzieś nie styka - to seryjne IMO czy jakieś dokładane?speed555 - Pon 04 Paź, 2010 seryjne.
to siedzi tylko w kompie czy jest jakiś przekaźnik czy cos?Barejka - Pon 04 Paź, 2010 speed555, w kompie, obok stacyjki jest takie gowno co robi petle czytajac kluczyk do tego jest jeszcze modul i chyba antena i kupe kabelkowBonczek - Pon 04 Paź, 2010 speed555, z seryjnym Ci nie pomogę bo nie mam pojecia jak to tam wyglada.Jaco - Pon 04 Paź, 2010 Temat postu: Re: Problem z immo w Saxo
speed555 napisał/a:
Dziś rano chcialem do pracy jechac i saxo nie odpaliło, jak przekrecałem kluczyka wiedziałem że cos nie tak bo nie było słychać pompy paliwa
Ja miałem taką akcje z immo po maturze , wsiadam sobie zadowolony do puga , przekręcam kluczyk i dupa... auto wróciło do domu na lawecie jarek-malopolska - Pon 04 Paź, 2010 Myśle, że rozwiązniem jest VEMS.. u jednych obsługuje klime, to u ciebie bedzie odpowiedzialny za immo martin.h - Pon 04 Paź, 2010 Temat postu: Re: Problem z immo w Saxo
Jaco napisał/a:
Ja miałem taką akcje po maturze , wsiadam sobie zadowolony do puga , przekręcam kluczyk i dupa... auto wróciło do domu na lawecie
Po maturze to się pije, więc pug wiedział co robi
U mnie okresowo przestają działać wycieraczki czasowe, raz działają, raz nie, ale mam to w dupie qbica - Śro 06 Paź, 2010 Temat postu: Re: Problem z immo w Saxo
martin.h napisał/a:
Jaco napisał/a:
Ja miałem taką akcje po maturze , wsiadam sobie zadowolony do puga , przekręcam kluczyk i dupa... auto wróciło do domu na lawecie
Po maturze to się pije, więc pug wiedział co robi
U mnie okresowo przestają działać wycieraczki czasowe, raz działają, raz nie, ale mam to w dupie
o a u mnie spryskiwacze dzialaja raz na jakis czas, ostatnio zadzialaly po roku od poprzedniego razu speed555 - Czw 07 Paź, 2010 Czyli mam rozumieć że moje problemy z immo to po prostu foch mojego maleństwa? no chyba ze tak;p w sumie i tak robi to rzadziej niż laski;pAnonymous - Czw 07 Paź, 2010 jak pompa nie chodzi, to wygląda na to że nie immo a padł przekaźnik podwójny
immo nie ma znaczenie dla pompy paliwa, sprawdź napięcia na cewce zapłonowej oraz na wtryskiwaczachspeed555 - Czw 07 Paź, 2010 a gdzie jest umiejscowiony ten przekaznik podwójny?