To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Zderzaki Astra GSI a homologacja

Marek23 - Pią 29 Paź, 2010
Temat postu: Zderzaki Astra GSI a homologacja
Znajomy chce jezdzic w RPP astrą. Kupił jakąś tam do roboty i nie ma w niej zderzaków.
Czy musi mieć oryginalne zderzaki z wersji gsi czy tez może mieć zwykłe zderzaki z astry.
Bedzie się zgłaszał w A grupie.

matt - Pią 29 Paź, 2010

gdzieś widziałem jakiś załącznik do jakiegoś regulaminu, że astry i seje mogą mieć seryjne zderzaki, chyba?! :rotfl: ... ale to trzeba sprawdzić :]
Anonymous - Pią 29 Paź, 2010

a nie jest tak ze gsi wychodziły z normalnymi zderzakami od 95 ?
Anonymous - Pią 29 Paź, 2010

No właśnie jest akcja jakaś że można mieć albo cały bodykit z astry gsi albo całą serię (jak np. Kwaśnik). Szczegółów nie znam niestety
Koto - Pią 29 Paź, 2010

A nie było jakieś wersji Astry z takim silnikiem jak GSI ale bez bodykitu? (GT czy jakoś tak?) Coś takiego kiedyś słyszałem ale czy to prawda.
KarQ - Pią 29 Paź, 2010

Astra poliftowa z XE wyglądała jak seryjna.
Janusz - Pią 29 Paź, 2010

Cytat:
A nie było jakieś wersji Astry z takim silnikiem jak GSI ale bez bodykitu? (GT czy jakoś tak?) Coś takiego kiedyś słyszałem ale czy to prawda.

nie wiem, ale wiem ze było kombi z tym silnikiem :D

GeKo - Pią 29 Paź, 2010

Jest tak że albo masz cały kit z GSI i fura wygląda ładnie, albo masz serię, wtedy zgłaszasz auto jako AStra GT i może być lżejsza o ileś tam kg. I sporo osób wybiera tą opcję bo cena używanych zderzakow z GSI jest spora a seryjnych wiadomo grosze. A to że auto wygląda jak kupa wtedy to już inna sprawa :]

edit: Oczywiście jak będzie miał zwykłe zderzaki to i zwykłą maskę i bez lotki na dachu.

matt - Pią 29 Paź, 2010

GeKo napisał/a:
A to że auto wygląda jak kupa wtedy to już inna sprawa

mały edit, to auto zawsze wygląda jak kupa :]

was79 - Sob 30 Paź, 2010

pan Heniek lat 68, ma i sobie chwali :]
szymlorek - Sob 30 Paź, 2010

Chłopaki ode mnie w astrach teraz tez przechodzą na wąskie zderzaki, cena pakietu gsi na rynku wtórnym jest obecnie naprawdę spora i ciągnie rośnie i nie warto chyba się w niego pchać.
Wąskie zdesie są niebo tańsze i występują w podróbce dużo taniej.

CHRZANEK - Sob 30 Paź, 2010

GeKo napisał/a:
Jest tak że albo masz cały kit z GSI i fura wygląda ładnie, albo masz serię, wtedy zgłaszasz auto jako AStra GT

Oczywiście żeby nie było później niespodzianek na BK trzeba mieć ze sobą włąściwą homologację :)

Można się spotkać z niezrozumieniem sędziów podjeżdżając autem w specyfikacji GT z książką homologacyjną od GSI :D :D :D

Miniac - Sob 30 Paź, 2010

GeKo napisał/a:
...bo cena używanych zderzakow z GSI jest spora ...

A na ile są wyceniane takie 'rodzyny', bo może nie wiedziałem, że po garażu wala mi się taki SKARB! :faja:

btw. serio mam jakiś zderzak granatowy do gsi jakby ktoś chciał obsypać mnie złotówami to zapraszam ;D

ade - Nie 31 Paź, 2010

Miniac napisał/a:
GeKo napisał/a:
...bo cena używanych zderzakow z GSI jest spora ...

A na ile są wyceniane takie 'rodzyny', bo może nie wiedziałem, że po garażu wala mi się taki SKARB! :faja:

btw. serio mam jakiś zderzak granatowy do gsi jakby ktoś chciał obsypać mnie złotówami to zapraszam ;D

a iloma zlotowkami??:D:P

a w temacie:D

gsi bez pakietu bylo tylko 94 rok z tego co kojaze.. i nazywala sie dalej GSi natomiast juz nie miala pakietu... nie wiem czy na to tez zwracaja uwage, ale ma inne swiatla przod, inny grill, inne lusterka, zderzaki seria 94+ tez sa inne niz te starsze

GT to byla zwykla wersja wyposazeniowa, wystepowala z silnikiem 1,8 90km,

natomiast tak jak juz ktos pisal slyszalem, ze na homo gt mozna jechac bez pakietu

Miniac - Nie 31 Paź, 2010

ade napisał/a:

a iloma zlotowkami??:D:P

Złóż ofertę na PW* :>

* - papiery wartościowe