Bonczek - Śro 08 Gru, 2010 Temat postu: Bezprzewodowo - 1 drukarka, 2 komputeryPanowie chce sobie w domu zrobić taki myk, mam następujący sprzęt:
komp 1 (xp proff)
komp 2 (7 home)
oba kompy z wifi, zapiete pod router wifi od internetu
drukarka - połączona kablem z kompem 1
Co i jak mam zrobić, żebym mógł sobie drukować z kompa 2 na drukarce nie używając kabla. Bo szukałem po necie, próbowałem ale totalnie mi nie idzie. I jak zrobić, żebym mógł sobie przeglądać dysk kompa 1 z 2 i na odwrót?Michał - Śro 08 Gru, 2010 odnośnie dysków to sobie je udostępnij/zmapuj , whateva
odnośnie drukarki, słabo to widze. Weź ją udostępnij na kompie 1, a na kompie 2 znajdz po \\\grupa_robocza\nazwa_kompa_1 - ale nie wiem czy to zadziałaBonczek - Śro 08 Gru, 2010 A będziesz mógł pomóc przez gadulca, np jutro jakoś? Bo ja się na tym nie znam i czuję, że krąże ale nie wiem co dokładnie zrobić Michał - Śro 08 Gru, 2010 od pomagania jest eM, on jest informatykiem i zna sie świetnie na filmach. Jego pomęcz ...
Poza tym, jesteście hondziarzami, ja sie z wami nigdy nie dogadam
Bończek stary wariacie, oczywiście że ci pomoge, ale to później, wieczoremBonczek - Śro 08 Gru, 2010 Karwa moglem pytac pókiś miał Accorda
przypomne się z wieczora, dzięki eM`a też spróbuje pomęczyć Janusz - Śro 08 Gru, 2010 a nie najłatwiej będzie zrobić siec wew. i udostępnić drukarkę?? Tyle ze nie wiem czy przy rożnych systemach to zadziała, przy tych samych bankowo.Jakarti - Śro 08 Gru, 2010 nie wiem jak ale mozna
u nas cala firma korzysta z drukarki jednej wiec musi sie dac Bart - Śro 08 Gru, 2010
Jakarti napisał/a:
u nas cala firma korzysta z drukarki jednej wiec musi sie dac
mam nadzieję, że nie siedzicie wszyscy przy jednej lampie w ramach oszczędności Jacek - Śro 08 Gru, 2010
Jakarti napisał/a:
nie wiem jak ale mozna
u nas cala firma korzysta z drukarki jednej wiec musi sie dac
u nas też tak jest, dużo taniej wychodzi serwis jednej porządnej drukarki niż 10 tanich gówienBonczek - Śro 08 Gru, 2010 Dokładnie Januszku myślisz tak jak ja miło mi ze wyraziles swoje odczucia zefir - Śro 08 Gru, 2010 ekzakli udostepnij drukarke z kompa do ktorego jest podlaczona, nastepnie na drugim kompie wyszukaj drukarke sieciowia/urzedzenia sieciowe, i wszystko bedzie banglac.
z wielkanocnym pozdrawieniem
santa zefiraM - Śro 08 Gru, 2010 Temat postu: Re: Bezprzewodowo - 1 drukarka, 2 komputery
Bonczek napisał/a:
Panowie chce sobie w domu zrobić taki myk, mam następujący sprzęt:
komp 1 (xp proff)
komp 2 (7 home)
oba kompy z wifi, zapiete pod router wifi od internetu
drukarka - połączona kablem z kompem 1
Co i jak mam zrobić, żebym mógł sobie drukować z kompa 2 na drukarce nie używając kabla. Bo szukałem po necie, próbowałem ale totalnie mi nie idzie. I jak zrobić, żebym mógł sobie przeglądać dysk kompa 1 z 2 i na odwrót?
Rozumiem że drukarka nie posiada karty sieciowej?
Opcja z udostępnianiem na jednym kompem jest mocno uciążliwa.
Polecam dołożyć najtańszy printserver do drukarki i wpiąć ją do sieci.
Są też routery z printserverami wbudowanymi ale to koszt duzo wiekszy niż dokupienie osobnego.
HOWGH!Michał - Śro 08 Gru, 2010 agree z eM'em
Będziesz musiał miec kompa 1 włączonego jeśli będziesz chciał drukować coś z kompa 2 ...
taki print serw jest dobrym rozwiązaniemM - Śro 08 Gru, 2010 Są tańsze kablowe printservery, ale wiadomo wygoda to wygladAnonymous - Śro 08 Gru, 2010 Airport express Oprócz drukarki można sobie jeszcze sprzęt grający podłączyć - http://allegro.pl/airport...1353167120.html