Jaco - Czw 09 Gru, 2010 Temat postu: -> ul. Floriańska, KrakówW następny czwartek muszę dostać się na ul. Floriańską w Krakowie, a z tego co widzę to zaraz obok rynku...
Jadę z Bielska Białej, i teraz pytanie
Od której strony najlepiej wjechać do Krakowa, jak sprawnie się tam dostać na które ulice się nie pchać i gdzie mogę zostawić autko ?
Z góry dzięki za pomoc pomuki czekają was79 - Czw 09 Gru, 2010 ja zawsze jade na zakopianke, później 780 wzdłuż wisły, i ladujesz pod samym wawelem, tam (chyba ul powiśle) niedaleko sheratona jest parking. Stamtąd piechotą do centrum jest chwikę
aha omijaj rondo katynia - tam jest remont i masakraAnonymous - Czw 09 Gru, 2010 Floriańska to ulica wiodąca od rynku na północ. 5-10 minut piechotą od dworca PKP- Galerii.
Nad PKP na samym końcu parkingu jest za darmo. Jak będzie zapchane to normalny płatny. Pierwsza godzina za free a kolejne nie pamiętam.
Dojazd do dworca najłątwiej chyba jechać obwodnicą Krakowa od zakopianki i wjechać jak od Katowic w miasto (nie wiem jak rondo ofiar Katynia) Dalej prosto i skręcasz dopiero w prawo w 29 listopada ale tam już będą drogowskazy na PKP.
Ewentualnie - aby ominać rondo wjezdzasz z zakopianki w miasto i kierujesz sięprzez grzegórzeckie i mateczne w stronę pkp.
Chyba że zostawisz fur gdzieś przy zakopiance i podjedziesz tramwajem bodajże 19 i 40.
http://rozklady.komunikac...przystanek=2900was79 - Czw 09 Gru, 2010 mimo wszystko jak jesteś umówiony na daną godzinę, wyjedź wcześniej, bo są fest korkiJaco - Czw 09 Gru, 2010 Dzięki za info w sumie to jest bardzo blisko dworca więc może nawet lepiej będzie pojechać autobusem was79 - Czw 09 Gru, 2010 jeszcze lepiej pociągiem (jak przyjedzie i się nie zdupi)Konrad - Czw 09 Gru, 2010
agentczor napisał/a:
Nad PKP na samym końcu parkingu jest za darmo. Jak będzie zapchane to normalny płatny. Pierwsza godzina za free a kolejne nie pamiętam.
Druga 2zł, kolejne po 4zł.
agentczor napisał/a:
(nie wiem jak rondo ofiar Katynia) Dalej prosto i skręcasz dopiero w prawo w 29 listopada ale tam już będą drogowskazy na PKP.
Nawet się tam nie pchaj.
Zależy o której godzinie masz być, po południu będziesz wszędzie stał:P A rano(9-13) powinienes bez problemu dojechać.
Ja bym na Twoim miejscu zakopianką dojechał do ronda Matecznego, skręcił w lewo w Aleje (Konopnickiej, Krasińskiego) i dojechał alejami do Galerii Krakowskiej i na niej zostawił samochód (i stamtąd 5min z trampka)
Ogólnie w Krk jest tak, że to co po prawej stronie Alej (bliżej rynku np krowoderska, karmelicka) to płatna strefa parkowania coś koło 3zł/h, natomiast po lewej stronie alej na szczęście nie ma strefy i parkuje się za free.
Podaj godziny w jakich jesteś, może przypilnuję CI samochodu (jeżdżąc nim )Jaco - Czw 09 Gru, 2010
was79 napisał/a:
jeszcze lepiej pociągiem (jak przyjedzie i się nie zdupi)
Z Bielska wszystkie pociągi wloką się przez Katowice , dziwne to ale autobusem będzie szybciej..
Jak człowiek nie korzysta, to nawet sobie sprawy nie zdaje jaka beznadziejna jest komunikacja w tym kraju... Konrad - Czw 09 Gru, 2010 Tak jest, chciałem w góry na rower jechać pkp i wszystko było z przesiadką w Kato, więc podziekowałem i życzyłem im serdeczne spyerdalayKoto - Pią 10 Gru, 2010 Mam pomysł... Wjedź zakopianką do Krakowa, furę zostaw przy Placu Inwalidów (za friko), wpadnij na piwo, później tramwajem 8 dojedziesz pod Bagatelę, przejdziesz się Szewską, po drodze szybko rynek zwiedzisz i wejdziesz na Floriańską michool_vt - Pią 10 Gru, 2010 ehhh jaki ten krakow uroczy Anonymous - Pią 10 Gru, 2010
michool_vt napisał/a:
ehhh jaki ten krakow uroczy
I mają Majkę
GeKo - Pią 10 Gru, 2010 Dobra Jaco, to dawaj zdjęcie tej niewiasty z którą sie spotykasz MoRToN - Pią 10 Gru, 2010 To randka w ciemno chyba. Widać, ze pierwszy raz jedzie Barejka - Pią 10 Gru, 2010 Jaco, poruchales??