kontakt bezpośredni 508 250 762Maciusiowy - Śro 19 Sty, 2011 straszne macie ceny w tej Wawie206 Gti - Śro 19 Sty, 2011
Maciusiowy napisał/a:
straszne macie ceny w tej Wawie
To nie jest starszna cena jeszcze. M - Śro 19 Sty, 2011 Dokładnie...
Ceny "plomb" u mnie na żoli przerażająMaciusiowy - Śro 19 Sty, 2011 możliwe, ale bez kitu...za mieszkanie w takim standardzie, w takim bloczysku w BB, to 170 tysi góra nox - Śro 19 Sty, 2011 Dokładnie w Kato na 1000-leciu podobne wyrywa się poniżej 200 tyś , ale wiadomo Stolyca choć jak widziałem oferty mieszkać Gdańsk/gdynia massakra tam są rekordy za metr Bonczek - Śro 19 Sty, 2011 W kielcach podobnie jak w BB tylko, że co z tego? Tutaj płacisz za wygodę.pP - Śro 19 Sty, 2011
Bonczek napisał/a:
Tutaj płacisz za wygodę.
tak wygoda.. korki, kolejki w sklepach, wszystko droższe
życie jak w madryciewas79 - Śro 19 Sty, 2011 hie hie a ja sie zastanawiam nad budową drugiego domu - cena na pewno < 3700 za m2. Kurde to okazja w takim razie Bonczek - Śro 19 Sty, 2011
pP napisał/a:
Bonczek napisał/a:
Tutaj płacisz za wygodę.
tak wygoda.. korki, kolejki w sklepach, wszystko droższe
życie jak w madrycie
Chcesz lecieć na wakacje - wsiadasz w taryfę i jedziesz na lotnisko.
Szukasz pracy - masz coś więcej dostępnego niż jedna duża fabryka i sklepy, oraz małe firemki.
Chcesz studiować - od wyboru do koloru.
Firmy ogarniające fury - od wyboru do koloru.
Imprezy, koncerty - dużo częściej niż w innych częściach Polski.
I np taka głupota jak internet - mieszkałem w 3 miejscach w Warszawie i zawsze bez problemu net 20mb/s - w Kielcach połowa moich znajomych ma dostępny net u siebie maksymalnie Neostrate 5mb, która nigdy nie działa, albo blueconnect etc. który ma słaby zasięg
Dostępność 3g jak potrzebujesz cokolwiek sprawdzić przez telefon jest nieporównywalna.
Mógłbym mnożyć takie rzeczy bo zawsze jak wracam do Kielc to prócz spotkania z rodziną i ze znajomymi, po prostu męczy mnie spędzanie czasu tam.pP - Śro 19 Sty, 2011
Bonczek napisał/a:
raz w roku mogę się "przemęczyć"
Bonczek napisał/a:
Szukasz pracy - masz coś więcej dostępnego niż jedna duża fabryka i sklepy, oraz małe firemki.
praca praca praca..wszyscy zachłyśnięci tą pracą a w rzeczywistości wygląda to tak, że rano wszyscy wyglądają jak mrówki, które zapierd*ają dla korporacji, dla których są tylko cyferkami na ekranie monitor prezesa czyli niczym, ludzie pracują po 10h, są zestresowani, nie mają czasu na życie prywatne i to jest wygoda..jak jadę do swojego małego miasteczka pracę ludzie kończą o 17! choćby się paliło waliło..a kasa - ktoś powie ze zarobki większe..czy kasa na koncie jest najważniejsza? wole mieć mniej kasy i swoje życie aniżeli mieć w huj kasy i nie mieć życia (błagam jeśli dla kogoś 2 tygodnie w roku wakacje na srilance są wypoczynkiem na cały rok)
Bonczek napisał/a:
fakt
Bonczek napisał/a:
w sensie mechaników? jak kogoś stać na dłubanie fury to raczej go stać żeby dojechać gdzieś na tjuning
Bonczek napisał/a:
mam nadzieję, że z tego korzystasz a nie tylko piszesz
Bonczek napisał/a:
internet - mieszkałem w 3 miejscach w Warszawie i zawsze bez problemu net 20mb/s - w Kielcach połowa moich znajomych ma dostępny net u siebie maksymalnie Neostrate 5mb
a w czym zauważysz różnicę pomiędzy 5mb a 20mb? ja u rodziców mam neo 2mb i wszystko śmiga ładnie i płynnie (nawet granie online na konsoli), nie ma problemów
Bonczek napisał/a:
Dostępność 3g jak potrzebujesz cokolwiek sprawdzić przez telefon jest nieporównywalna.
mi tam telefon działa nawet na edge czy cóś
dla mnie wygoda życia to komfort, że robię co chcę i nic i nikt mnie nie ogranicza..a w wawie tak nie jest
od razu chciałbym zaprzeczyć i sprostować, że nie mam nic do Warszawy..mówię tylko jak w wielkim mieście się czuję i nie ukrywam, że jestem wieśniakiem! O pP - Śro 19 Sty, 2011 a już na sam koniec dodam tylko, że ta wygoda objawia się właśnie w tym, że wiekszosć osób bierze kredyt na całe życie aby "wygodnie" żyć na 50m2 Bonczek - Śro 19 Sty, 2011 pP przyznam Ci częściową rację, zależy kto ma jakie podejście do życia, czego chce i jakie ma priorytety nie neguje Twojego podejścia, jest poprostu inne, chciałem tylko wyjaśnić za co się płaci więcej.
ALE poruszyłem właśnie kwestię wygody - czyli, co do jazdy na lotnisko wcale nie musisz się przemęczyć, bo masz je pod nosem, jechać do tjunera nie musisz 200km bo masz go na miejscu. Co do imprez korzystam jak tylko mogę co do internetu już znowu kwestia podejścia, ja zauważam różnicę. A co EDGE to jest właśnie wolniejszy niż 3G
Co do kredytu imo bezsensowne rozwiązanie, już na pewno w Polsce
I jeszcze bym poruszył kwestie dróg - Ty jesteś z Frampola? Bo swego czasu jeździłem sporo jeszcze za Frampol i znak uwaga wyboje na 100km odcinku drogi mnie po prostu rozbrajał
EDIT:
I sposób dojazdu w tamte strony jak się nie ma samochodu - pociąg do lbl, bus do Biłgoraja czy do Frampola a później i tak ktoś musi po Ciebie wyjechać bo nie dotrzesz mi - Śro 19 Sty, 2011
Bonczek napisał/a:
I np taka głupota jak internet - mieszkałem w 3 miejscach w Warszawie i zawsze bez problemu net 20mb/s
pP - Śro 19 Sty, 2011
Bonczek napisał/a:
czyli, co do jazdy na lotnisko wcale nie musisz się przemęczyć, bo masz je pod nosem, jechać do tjunera nie musisz 200km bo masz go na miejscu.
a ja na tor z frampola mam 70km (lublin) i 15km (biłgoraj) przebij to!