Bart - Pią 21 Sty, 2011 Temat postu: logo - wybór, pomysły i takie tam.Chłopaky, mam sprawę
Chcę zmienić logo - dotychczasowe jest w miarę ok - znaczy się proste i dość czytelne, tylko za cholerę nie jest oryginalne, dlatego nadszedł czas na zmianę.
Marzy mi się, żeby nowe logo nawiązywało w jakiś sposób do starego, żeby było widać między nimi jakąś zależność, z drugiej strony ma być świeże, niepospolite i nie chciałbym go już zmieniać przez najbliższych kilka lat.
Aktualne logo wygląda tak:
Na dobrą sprawę firemka to i tak mikroprzedsiębiorstwo, logo nie jest kwestią pierwszoplanową i nie buduję marki w oparciu o łatworozpoznawalny znak
dostałem parę propozycji od znajomych, tak się prezentują:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
cdnAnonymous - Pią 21 Sty, 2011 dotychczasowe jest najlepsze
co to jest to 78th??Niemy - Pią 21 Sty, 2011
rabarbar napisał/a:
dotychczasowe jest najlepsze
+1Bart - Pią 21 Sty, 2011 7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
cdniQ - Pią 21 Sty, 2011 Glosuje na to z zukiem Bart - Pią 21 Sty, 2011 14.
15.
16.
17.
18.
uff, koniec
Logo jest w firmie o tyle istotnym elementem, że oprócz jakichś faktur widać je także na samochodach PiTT - Pią 21 Sty, 2011 to jest najlepsze
jeśli chciałbyś fajny projekt to myślę że nasz forumowy kolega The Mc mógłby Ci pomóc iQ - Pią 21 Sty, 2011 Z tych co jest to chyba nr. 15Bart - Pią 21 Sty, 2011 Taa, logo z żukiem też jest spoko, ale raczej traktowane humorystycznie, np. na t-shircie
iQ - Pią 21 Sty, 2011 Masz to logo z zukiem w wiekszej rozdzialce?nox - Pią 21 Sty, 2011 17 jest ok Anonymous - Pią 21 Sty, 2011 rób ankiete,ale to z żukiem tez ma tam byc!!!!PiTT - Pią 21 Sty, 2011
iQ napisał/a:
Z tych co jest to chyba nr. 15
to to
też jest fajne
a logo to bardzo ważna sprawa, firma musi sprawiać wrażenie profesionalizmu
nie może to być obrazek w paincie, dlatego też warto się nad nim zastanowić tym bardziej że nie zaczynasz a już masz renomę i klientów
odświeżenie wizerunku nie zaszkodzi, ale musi być na + a nie tylko małe kosmetyczne poprawkiGaydek - Pią 21 Sty, 2011 To z Żukiem Bart - Pią 21 Sty, 2011 ankiety z żukiem nie robię, bo wynik będzie oczywisty
mnie też się najbardziej numer 17 widzi, jak słusznie p106 zauważył, należałoby przerobić drugie "L", bo trochę jak "D" wygląda.