To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Ciśnieniomierz

Greg - Pon 24 Sty, 2011
Temat postu: Ciśnieniomierz
Siema.
Głupie pytanie. :D Chcę kupić jakiś solidny i precyzyjny ciśnieniomierz do kół. Ale nie zamierzam wydać 400 czy 600 zł na sparco. :crazy:

Nie chcę też g*wna z Allegro za 10zł. Może coś polecacie?

Chyba najfajniejszy jaki znalazłem to: http://moto.allegro.pl/ni...1423206682.html

Maciusiowy - Pon 24 Sty, 2011

polecam, można zamknąć :faja:
Bonczek - Pon 24 Sty, 2011

W aukcji nie ma nic o tym, że jest solidny i najfajniejszy, co prawda jest precyzyjny więc poszukiwania chyba nadal trwają :devil:

Poza tym to głupie pytanie.

Greg - Pon 24 Sty, 2011

Głupie.

Widziałem go na żywo i sprawiał dobre wrażenie, dużo lepsze niż siety z Norauto.

Bonczek - Pon 24 Sty, 2011

Chyba pomuk dla Grega się należy :>
Anonymous - Pon 24 Sty, 2011

ten też jest całkiem niezły http://allegro.pl/cisnien...1407552945.html
misiek86electro - Pon 24 Sty, 2011

nie chce wprowadzić w bład ale ten czesia z linku w lidlu kmosztował 64zł :ble:
GeKo - Pon 24 Sty, 2011

Chcesz z atestem taki do pompowania przez kompresor można nim sprawdzać ciśnienie również jak jest odpięty , jedyna wada nie jest mały, ale cena w okolicach 150zł.
Greg - Pon 24 Sty, 2011

Czesio, Misio - żarty na poziomie - nie macie nic do powiedzenia to nie mówcie.

Geko, mógłbyś podesłać jakiś link? Nie musi mieć atestu raczej. Chcę, żeby był dokładny (najlepiej chyba elektroniczny dokładny do 0,01).

layer - Pon 24 Sty, 2011

Ja od roku korzystam z TAKIEGO MICHELINA i robi dobrą robotę. Polecam.

Wycinek z jakiegoś testu:
Michelin. Przy 2,0 barach: 2,0 Przy 2,5 bara: 2,5 Skala: 0,35-7 barów Cena: 97 zł Doskonały, łatwy w użyciu manometr elektroniczny. Solidna obudowa, bardzo dobra powtarzalność wskazań oraz miękkie etui ochronne to zalety. Dodatkowy gadżet to diodowe podświetlenie skali oraz zaworka ułatwiające pracę w kiepskich warunkach oświetleniowych. Wyniki podawane w jednostkach PSI, KPa oraz w barach.

martin.h - Pon 24 Sty, 2011

Greg, ja bym jednak wybrał "stary" tradycyjny, a nie elektroniczny na baterie. Osobiście mam taki produkcji ZSRR, ma już kilkadziesiąt lat i mierzy z dokładnością dobrych amerykańskich sprzętów :faja:
Janusz - Pon 24 Sty, 2011

martin.h napisał/a:
Greg, ja bym jednak wybrał "stary" tradycyjny, a nie elektroniczny na baterie. Osobiście mam taki produkcji ZSRR, ma już kilkadziesiąt lat i mierzy z dokładnością dobrych amerykańskich sprzętów :faja:

skąd wiesz ze jest tak dokładny?? ja co mierze, to na każdym ciśnieniomierzu mi inne wyniki wychodzą ;p inne w pracy, inne na stacji i inne w domu

Janusz napisał/a:
martin.h napisał/a:

skąd wiesz ze jest tak dokładny?? ja co mierze, to na każdym ciśnieniomierzu mi inne wyniki wychodzą ;p inne w pracy, inne na stacji i inne w domu

Bo porównywałem wyniki :)

Bart - Pon 24 Sty, 2011

no tak, a skąd wiesz który wynik jest prawidłowy?

kiedyś w prasie był test ciśnieniomierzy/kompresorów na stacjach benzynowych - rozbieżności były spore i mało który pokazywał prawdę

Ten lepszy był warsztatowy, produkcji USA, kosztował kilkaset dolców i był używany podczas wyjazdów na rajdy, shit to nie był.