Greg - Pon 24 Sty, 2011 Temat postu: CiśnieniomierzSiema.
Głupie pytanie. Chcę kupić jakiś solidny i precyzyjny ciśnieniomierz do kół. Ale nie zamierzam wydać 400 czy 600 zł na sparco.
Nie chcę też g*wna z Allegro za 10zł. Może coś polecacie?
Chyba najfajniejszy jaki znalazłem to: http://moto.allegro.pl/ni...1423206682.htmlMaciusiowy - Pon 24 Sty, 2011 polecam, można zamknąć Bonczek - Pon 24 Sty, 2011 W aukcji nie ma nic o tym, że jest solidny i najfajniejszy, co prawda jest precyzyjny więc poszukiwania chyba nadal trwają
Poza tym to głupie pytanie.Greg - Pon 24 Sty, 2011 Głupie.
Widziałem go na żywo i sprawiał dobre wrażenie, dużo lepsze niż siety z Norauto.Bonczek - Pon 24 Sty, 2011 Chyba pomuk dla Grega się należy Anonymous - Pon 24 Sty, 2011 ten też jest całkiem niezły http://allegro.pl/cisnien...1407552945.htmlmisiek86electro - Pon 24 Sty, 2011 nie chce wprowadzić w bład ale ten czesia z linku w lidlu kmosztował 64zł GeKo - Pon 24 Sty, 2011 Chcesz z atestem taki do pompowania przez kompresor można nim sprawdzać ciśnienie również jak jest odpięty , jedyna wada nie jest mały, ale cena w okolicach 150zł.Greg - Pon 24 Sty, 2011 Czesio, Misio - żarty na poziomie - nie macie nic do powiedzenia to nie mówcie.
Geko, mógłbyś podesłać jakiś link? Nie musi mieć atestu raczej. Chcę, żeby był dokładny (najlepiej chyba elektroniczny dokładny do 0,01).layer - Pon 24 Sty, 2011 Ja od roku korzystam z TAKIEGO MICHELINA i robi dobrą robotę. Polecam.
Wycinek z jakiegoś testu:
Michelin. Przy 2,0 barach: 2,0 Przy 2,5 bara: 2,5 Skala: 0,35-7 barów Cena: 97 zł Doskonały, łatwy w użyciu manometr elektroniczny. Solidna obudowa, bardzo dobra powtarzalność wskazań oraz miękkie etui ochronne to zalety. Dodatkowy gadżet to diodowe podświetlenie skali oraz zaworka ułatwiające pracę w kiepskich warunkach oświetleniowych. Wyniki podawane w jednostkach PSI, KPa oraz w barach.martin.h - Pon 24 Sty, 2011 Greg, ja bym jednak wybrał "stary" tradycyjny, a nie elektroniczny na baterie. Osobiście mam taki produkcji ZSRR, ma już kilkadziesiąt lat i mierzy z dokładnością dobrych amerykańskich sprzętów Janusz - Pon 24 Sty, 2011
martin.h napisał/a:
Greg, ja bym jednak wybrał "stary" tradycyjny, a nie elektroniczny na baterie. Osobiście mam taki produkcji ZSRR, ma już kilkadziesiąt lat i mierzy z dokładnością dobrych amerykańskich sprzętów
skąd wiesz ze jest tak dokładny?? ja co mierze, to na każdym ciśnieniomierzu mi inne wyniki wychodzą inne w pracy, inne na stacji i inne w domumartin.h - Pon 24 Sty, 2011
Janusz napisał/a:
martin.h napisał/a:
Greg, ja bym jednak wybrał "stary" tradycyjny, a nie elektroniczny na baterie. Osobiście mam taki produkcji ZSRR, ma już kilkadziesiąt lat i mierzy z dokładnością dobrych amerykańskich sprzętów
skąd wiesz ze jest tak dokładny?? ja co mierze, to na każdym ciśnieniomierzu mi inne wyniki wychodzą inne w pracy, inne na stacji i inne w domu
Bo porównywałem wyniki Bart - Pon 24 Sty, 2011 no tak, a skąd wiesz który wynik jest prawidłowy?
kiedyś w prasie był test ciśnieniomierzy/kompresorów na stacjach benzynowych - rozbieżności były spore i mało który pokazywał prawdęmartin.h - Pon 24 Sty, 2011 Ten lepszy był warsztatowy, produkcji USA, kosztował kilkaset dolców i był używany podczas wyjazdów na rajdy, shit to nie był.