To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Kto ogarnia klimy?

Walle - Pon 07 Lut, 2011
Temat postu: Kto ogarnia klimy?
Kumpel robi przekładkę silnika w E30. Ma już auto, dziś kupił E46 328i anglika na dobrym wypasie i chciałby z niego przełożyć oprócz silnika też klimatyzację automatyczną. Czy ktoś z Was kojarzy kogoś kto to może ogarnąć? Ludzie którzy robią swap - nie podejmują się tematu klimy....
Bad-i - Pon 07 Lut, 2011

KUNER ;)
Kuner - Pon 07 Lut, 2011

ehhh.. temat ciężki ;) Najlepiej znaleźć klimę z E30 wraz z wiązką elektryczną (tylko tą na czynnik r134a czyli nowszy typ). Do tego zastosować kompresor od tego silniora 328 i dorobić przewody ciśnieniowe.
Jeśli chcecie klimatronika z e46 to i tak nie bedzie on działał bo wszelkie elektryczne klapy, nagrzewnice itp musisz zastosować od e30 z wersji z klimą, z tym że nie było elektrycznych klap w e30, zatem psu w pupe cały misterny plan bo jest on niewykonalny :) Jedyna opcja to klima z e30 (ciezko znaleźć, oj cieżko) i kompresor z 328.

Dziękuję, dobranoc :) ;D

Anonymous - Pon 07 Lut, 2011

Mogę wam sprzedać choinki zapachowe z k2 i nabłyszczacz do deski rozdzielczej .
Barejka - Pon 07 Lut, 2011

Czesio, jaka cena choinki? Pytam powaznie :]

Kuner napisał/a:
Wysłany: Dzisiaj 15:48
Dziękuję, dobranoc

znowu pochlałeś ;D

Konrad - Pon 07 Lut, 2011

Czesiu a co Ty teraz w k2 robisz czy serwisy w marketach i gratisy opychasz? ;D
Walle - Pon 07 Lut, 2011

Kuner napisał/a:
ehhh.. temat ciężki ;) Najlepiej znaleźć klimę z E30 wraz z wiązką elektryczną (tylko tą na czynnik r134a czyli nowszy typ). Do tego zastosować kompresor od tego silniora 328 i dorobić przewody ciśnieniowe.
Jeśli chcecie klimatronika z e46 to i tak nie bedzie on działał bo wszelkie elektryczne klapy, nagrzewnice itp musisz zastosować od e30 z wersji z klimą, z tym że nie było elektrycznych klap w e30, zatem psu w pupe cały misterny plan bo jest on niewykonalny :) Jedyna opcja to klima z e30 (ciezko znaleźć, oj cieżko) i kompresor z 328.

Dziękuję, dobranoc :) ;D

Hmmm...myślałem, że temat jest lżejszy. Widziałem na jutubie klimatronic z E46 w szwedzkim E30 M3 turbo....

jakbyś miał jakieś info o klimie do e30 daj znać

konradone napisał/a:
Czesiu a co Ty teraz w k2

Pracuje w hurtowni sprzedającej asortyment k2 revenola itd

Kuner - Pon 07 Lut, 2011

Marcel napisał/a:
znowu pochlałeś ;D

Nie pije od 7 lat. :ass:
Walle napisał/a:
Hmmm...myślałem, że temat jest lżejszy. Widziałem na jutubie klimatronic z E46 w szwedzkim E30 M3 turbo....

ciekawe... pewnie cały system ogrzewania pod deską był klejony od nowa.

Kuner napisał/a:
Nie pije od 7 lat.

:rotfl:

WuRC - Wto 08 Lut, 2011

Jakby co to mam nowy kondenser klimy do E30 ;-)
Walle - Wto 08 Lut, 2011

WuRC napisał/a:
Jakby co to mam nowy kondenser klimy do E30 ;-)

fota i how much na PW poproszę :)

Kuner - a adaptacja z E32/E34? Jest w ogóle jakaś rada na to?