Drone - Śro 09 Lut, 2011 Temat postu: Kręcenie weselaMam taki pomysł na działalność filmowca "Pana z kamerą"
Zanim zacznę naciągac ludzi na swoje partactwo, chciałbym prztestować na jakimś weselu.
Jednych znajomych już wkręciłem, ale to dopiero na sierpień.
Ma ktoś jakiś znajomych chętnych na dodatkowego kamerzystę ?
Nie biorę za to nic, potrzebuję portfolio.
Za darmochę, kręcenie, montowanie i nośniki z nagraniem.
Sprzęt mam kijowy, więc i żaden Avatar z tego nie wyjdzie (chyba że panna młoda jest potworem ), chodzi o zapoznanie się z trudnościami jakie mogę spotkać przy kręceniu wesela (o mordobiciu wiem).
Nie pchać się z ofertami...pojedynczo proszęKonrad - Śro 09 Lut, 2011 Moje możesz.
za jakieś 15 latwas79 - Śro 09 Lut, 2011 noce poślubne też będziesz kręcił?pP - Śro 09 Lut, 2011 jaki czas wchodzi w grę? czy cała polska?Janusz - Śro 09 Lut, 2011
konradone napisał/a:
Moje możesz.
za jakieś 15 lat
+1 Drone - Śro 09 Lut, 2011
pP napisał/a:
jaki czas wchodzi w grę? czy cała polska?
Cała Polska.
Co znaczy jaki czas ? No całe wesele + poprawiny Janusz - Śro 09 Lut, 2011
Drone napisał/a:
Co znaczy jaki czas ?
podejrzewam ze chodziło o to czy np za friko nagrywasz tylko do końca roku, czy mamy taka ofertę dożywotnio Drone - Śro 09 Lut, 2011
Janusz napisał/a:
Drone napisał/a:
Co znaczy jaki czas ?
podejrzewam ze chodziło o to czy np za friko nagrywasz tylko do końca roku, czy mamy taka ofertę dożywotnio
Ta, do emerytury
Za friko jest portfolio, kto pierwszy ten lepszy.
Zresztą, zdecydowanie zalecam wziąć innego płatnego kamerzystę, a ja tylko jako backup.
Może się okazać że zrobię jakiegoś gniota i co wtedy ?pP - Śro 09 Lut, 2011 chodzi mi o to, że na bank moi znajomi niedługo biorą ślub tylko nie pamietam kiedy - marzec/kwiecień i pytanie czy dalej bedzie aktualne Drone - Śro 09 Lut, 2011
pP napisał/a:
chodzi mi o to, że na bank moi znajomi niedługo biorą ślub tylko nie pamietam kiedy - marzec/kwiecień i pytanie czy dalej bedzie aktualne
Marzec kwiecień to na bank aktualne. Na pewno do sierpnia Walle - Śro 09 Lut, 2011 ale własny prowiant?
Drone - Śro 09 Lut, 2011
Walle napisał/a:
ale własny prowiant?
Ta, z jednej strony wisi akumulator, a z drugiej menażka z grochówkąGeKo - Śro 09 Lut, 2011 Drone, Tu chyba musisz naszego nadwornego Jamesa Cameron'a aka Michał pytać co i jak. Na 1 czy 2 weselach na pewno sie nie nauczysz.Michał - Śro 09 Lut, 2011 mam pytanko
nie znając sie na kręceniu i montażu chcesz zarabiać na kręceniu wesel ?
swoją drogą z tego naprawde grubo mozna sobie wyżyćDrone - Śro 09 Lut, 2011
Michał napisał/a:
mam pytanko
nie znając sie na kręceniu i montażu chcesz zarabiać na kręceniu wesel ?
swoją drogą z tego naprawde grubo mozna sobie wyżyć
1. Gdzie napisałem że nie znam się na montażu ?
2. Każdy kiedyś zaczynał
3. Można dobrze wyżyć jak się ma trochę talentu, chęci i trochę pasji.
Co do pkt.1 zmontowałem już na potrzeby prywatne dwa filmy z wakacji, tak po godzinie każdy, teraz montuję trzeci
Co do punktu 2, to właśnie potrzebuję się na żywo dowiedzieć co mnie czeka na weselu, stąd cena = 0, oraz informacja że nie chcę być jedynym kręcącym, aby nie było skuchy.
Na innym forum już dostałem informacje, że są to nieciekawe warunki, np oświetlenie do bani
A co do punktu 3, bo mam już robotę, ale mam też wolne weekendy.