DeeS - Czw 10 Lut, 2011 Temat postu: Problem komputerowyna wstepie specyfikacja kompa.
WIN 7 32 bit
Problem polega na tym że podczas kazdej gierki mam przycinke co to znaczy ?
Grajac w najnowsze gierki i nie tylko obraz gry przycina mi sie co 1-2 sek na mili sekundke jest to uciazliwe i dosyc wkurzajace.
Komp jest nowy generalnie i calkiem spoko takze wszystko powinno smigac.
System instalowalem juz kilka razy, sterowniki zmienialem, zastanawiam sie gdzei jest problem ? Czy przypadkiem nie jest to wina wadliwego dysku twardego ?Michał - Czw 10 Lut, 2011 obstawiam stery
następnie ram
następnie bios płyty
zacina sie niezaleznie od grafiki ? chodzi mi o jakosc grafy ? czy duze czy niskie detal , zawsze tak samo ?
ps. nie kupuje sie ati+amd DeeS - Czw 10 Lut, 2011 stery zmienialem chyba juz wszystkie.
Ramu nie sprawdzalem , biosu cos nie moge znalezc..
Niezaleznie od grafiki jaka bym ustawil to i jak sie przycina czasami jest tak ze przyspiesza-zwalnia -przyspiesza -zwalnia. Jednak czesciej jest to przycinka .DeeS - Czw 10 Lut, 2011
Michał napisał/a:
ps. nie kupuje sie ati+amd
polecil mi to ziomek ktory ogarnia sprzet na wysokim poziomie.Zajmuje sie overlockingiem na codzien, gdzies tam pracuje w sklepie komp Stf - Czw 10 Lut, 2011 stery chipsetu win7 ma uniwersalne czy instalowałeś producenta ?fydi - Czw 10 Lut, 2011
Michał napisał/a:
hmm. dlaczego? to teraz jest jedna firmaDeeS - Czw 10 Lut, 2011 Producenta.
Widze teraz jakies nowe sterowniki z 26 stycznia . Ogarne je.Michał - Czw 10 Lut, 2011
fydi napisał/a:
Michał napisał/a:
hmm. dlaczego? to teraz jest jedna firma
Opel też jest niemiecki ale to dalej jest opel
Nie,ale tak poważnie to chodzi o to ze ja też miałem ati + amd . Ale po przesiadce na intela+geforce jest znacząca różnica. Nie chodzi tylko o prędkość a o wspieranie przez pgroamy hardwaru. Najbliższym przykładem dla mnie jest montaż. Jest po prostu szybciej, ładniej, wygodniej, lepsze wsparcie. adobe wspiera bardzo nvidie i jej nowinki które mozna znaleźć w czpisetach kart graf.fydi - Czw 10 Lut, 2011
Michał napisał/a:
Opel też jest niemiecki ale to dalej jest opel
Nie,ale tak poważnie to chodzi o to ze ja też miałem ati + amd . Ale po przesiadce na intela+geforce jest znacząca różnica. Nie chodzi tylko o prędkość a o wspieranie przez pgroamy hardwaru. Najbliższym przykładem dla mnie jest montaż. Jest po prostu szybciej, ładniej, wygodniej, lepsze wsparcie. adobe wspiera bardzo nvidie i jej nowinki które mozna znaleźć w czpisetach kart graf.
aha. bo ja myślałem, że następuje jakiś konflikt czy problemy gdy ma się te dwie rzeczy Nie znam sie aż tak dobrze, ale też mi sie wydaje że nvidie jest lepsza, ale cenowo lepiej wychodzi ati vitesse - Nie 20 Lut, 2011 po pierwsze zainstaluj system 64 bitowy bo Ci sie troche ramu marnuje, po drugie podaj temperaturyRyba - Nie 20 Lut, 2011
vitesse napisał/a:
po pierwsze zainstaluj system 64 bitowy bo Ci sie troche ramu marnuje, po drugie podaj temperatury
Odpalać 64 bitowy system na 32 bitowym procesorze...
Powodzenia Bart - Nie 20 Lut, 2011
vitesse napisał/a:
po drugie podaj temperatury
u mnie za oknem -7st.CGaydek - Nie 20 Lut, 2011 -8106 - Nie 20 Lut, 2011 36.6GeKo - Nie 20 Lut, 2011