ICE - In Car Entertainment - Pomoc potrzebna w car audio we Forku!
pcs - Czw 24 Mar, 2011 Temat postu: Pomoc potrzebna w car audio we Forku!Potrzebuje pomocy w zaprojektowaniu i wykonaniu systemu powiedzmy "multimedialnego" i naprawie tego co mi juz zdazyli napsuc ..
Co mam:
-fabryczne radio Kenwood 4 glosniki srenioniskotonowe, 2 tweetery, subwoofer, radio ze zmieniarka ale zepsutym wyswietlaczem,
- fabryczny telewizorek dotykowy pierwotnie podlaczony do CD na nawigacji obecnie do navoboxa
- naviboxa z pilotem, podlaczonego do monitora, z wejsciem na karte sd i USB, zle podlaczonego do radia
Co chce miec:
- Nawigacje
- mozliwosc muszczania muzy z karty SD i innych zrodel cyfrowych przez UB
- dobra jakosc naglosnienia (wyciszenie, glosniki, wzmak)
- radio
Problemy:
- radio w tej chwili ani nie ma wyswietlacza ani nie lapie wiecej niz 2 stacji, prawdopodbnie jak montowali naviboxa to odcieli antene, wyswietlacz najpierw slabo swiecil jak byl zimny a teraz wogole nie swieci
- Muza z nawiboxa miala byc puszczana przez seryjne radio i wzmacniacz w tymze, teraz sie okazalo, ze mnie zrobili w huja bo teoretycznie dziala jak navi, czyli jak sie w radio pojawia sygnal z naviboxa to to wycisza tylne glosniki i w przednich nadaje, ale to tez nie dziala. Tylnich nie wycisza a w przednich puszcza bez wzmacniacza, ze trudno zauwazyc ze cos wogole gra.
Szukam magika co mi to ogarnie elktrycznie, ponoc najlepiej puscic z navi przez wzmaczniacz (ale jaki?) a radio i CD na seryjnym wzamku, wyciszyc drzwi, wymienic glosniki. Ktos sie zna od nas na tym albo moze ow magika polecic? Komponenty pewnie bede chcial kupic czesciowo uzywane coby nie zbankrutowac.
HILFE!Michał - Czw 24 Mar, 2011 697239073
bardzo miły gościu ogarnia car audio . Jakieś tam osiągnięcia w zawodach. Miły i rzetelny ( przynajmniej kiedyś )
znajduje sie na al. jerozolimskich między ursusem a michałowicamiBart - Czw 24 Mar, 2011 znam ziomków od car-audio, ale jakieś 300km od Wawy...Młody Papież - Czw 24 Mar, 2011
Bart napisał/a:
znam ziomków od car-audio, ale jakieś 300km od Wawy...
ale co? nie warto??Bart - Czw 24 Mar, 2011 tak tylko się chciałem pochwalić, to blef - nikogo nie znam, ale przecież PCS i tak nie przyjedzie tutaj tego ogarniać pcs - Czw 24 Mar, 2011
Bart napisał/a:
tak tylko się chciałem pochwalić, to blef - nikogo nie znam, ale przecież PCS i tak nie przyjedzie tutaj tego ogarniać
zdaje sie, ze bylem u Was w grudniu, niewiele pamietam ale chyab dostalem po gebie Bart - Czw 24 Mar, 2011 106 - Czw 24 Mar, 2011
Michał napisał/a:
znajduje sie na al. jerozolimskich między ursusem a michałowicami
sorry... mieszkam w michalowicach i nic takiego w poblizu nie ma Bart - Czw 24 Mar, 2011 myślę, że w Michałowicach niejednego ursusa macie pcs - Czw 24 Mar, 2011 ziom sie chyba zwinal bo komorki nie odbiera a w necie niewiele, wiec temat open!Bonczek - Czw 24 Mar, 2011 Gorąco polecam - http://www.autohifi.com.pl/ - mega ogarniają temat i przy większych zakupach jest możliwość odsłuchu (mają do tego zrobiony samochód) przed wyborem etc. Pytaj o Maćka albo o Artura.pcs - Czw 24 Mar, 2011
Bonczek napisał/a:
Gorąco polecam - http://www.autohifi.com.pl/ - mega ogarniają temat i przy większych zakupach jest możliwość odsłuchu (mają do tego zrobiony samochód) przed wyborem etc. Pytaj o Maćka albo o Artura.
fajnie, ale oni sa w kielcach ...Bonczek - Czw 24 Mar, 2011 Zgadza się, to tylko propozycja - ale sprawdź ceny w Warszawie kogoś kto Ci to ogarnie profi a nie popsuje jak poprzednio - podrzuciłem temat bo ja kieruje się zasadą, że biednego nie stać na oszczędzanie anjas - Czw 24 Mar, 2011
Bonczek napisał/a:
podrzuciłem temat bo ja kieruje się zasadą, że biednego nie stać na oszczędzanie
że niby PCS kupuje w biedronce? pcs - Czw 24 Mar, 2011 chyba juz mam.
bedzie grubo (jak na mnie oczywiscie)
czeka mnie pol roku piwa z biedronki i wiski z lidla