To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Slicki - Ułęż

Yarko - Pon 04 Kwi, 2011
Temat postu: Slicki - Ułęż
Zwracam się do kolegów, którzy latają po Ułężu.
Bardzo proszę o opinię nt. slicków AVON A56.
Jest to średnia mieszanka, najtwardsza ze średnich.
Miał ktoś styczność z takimi slickami ? Nie będzie problemu z osiągnięciem optymalnej temp. pracy takiego slicka na Ułężu ( temp. powietrza ~15* ) ?
Jak z żywotnością wyścigowych slicków na tamtej nawierzchni ?

Jacek - Pon 04 Kwi, 2011

spoko
Bart - Pon 04 Kwi, 2011

niezły wyścig zbrojeń o_O

Weź jeszcze pod uwagę temperaturę i wilgotność powietrza :]

A ja sobie po prostu jeżdżę starym, ze śmietnika wyjętym samochodem, mam z tego w pytę radości i jakoś mnie je.bie czy objadą mnie jakieś dzieciaki ryczącą hądą :faja:

Jacek - Pon 04 Kwi, 2011

ah te emocje..sie udzielajo :] czy jedziemy bartoszu ałtobusem, czy w kabriolecie?
Bart - Pon 04 Kwi, 2011

na Ułęż chyba się bujniemy jakoś zbiorowo mikrobusem :>

zobaczymy jeszcze ilu ostatecznie będzie chętnych.

Yarko - Pon 04 Kwi, 2011

Bart napisał/a:
A ja sobie po prostu jeżdżę starym, ze śmietnika wyjętym samochodem, mam z tego w pytę radości i jakoś mnie je.bie czy objadą mnie jakieś dzieciaki ryczącą hądą

Bartosz, każdy bawi się na swój sposób :) najważniejsze by czerpać z tego przyjemność :) no i przy okazji czegoś się tam nauczyć

pytam się, bo mogę kupić takie opony w dobrych pieniądzach

Bart - Pon 04 Kwi, 2011

jak dobra cena to weź, najwyżej się sprzeda z zyskiem na alegrze ;D
anjas - Pon 04 Kwi, 2011

Bart napisał/a:
mnie je.bie czy objadą mnie jakieś dzieciaki ryczącą hądą :faja:

a w ryj kcesz? :D

Bart - Pon 04 Kwi, 2011

dzieciaki, nie tatusiowie :jupi:
anjas - Pon 04 Kwi, 2011

Bart napisał/a:
dzieciaki, nie tatusiowie :jupi:

dzieci do nagonki:

M - Pon 04 Kwi, 2011

Yarko na ułężu każda opona lepsza niż drogowa będzie robić robotę,
jest tam sporo szybkich zakrętów których zwykla opona po prostu szybko nie przejdzie bez pływania i piszczenia - to jest kwestia tego jak chcesz jechać - czy szybko i fajnie, czy tylko fajnie jak ja w zeszłym roku :)

Jacek - Pon 04 Kwi, 2011

ewnetualnie można jeszcz zdjąć dach i sie karnąć :)
M - Pon 04 Kwi, 2011

Yes, tam jest zaj.ebiście i bezpiecznie
Stf - Pon 04 Kwi, 2011

twarda mieszanka na pojeżdżawce z Wróblem jak najbardziej. jeśli nie dogrzejesz w 1 przejeździe to lecisz następny już od początku na gorącej. miękką przy intensywnym traktowaniu możesz skończyć w 1 dzień.
Yarko - Pon 04 Kwi, 2011

M napisał/a:
Yarko na ułężu każda opona lepsza niż drogowa będzie robić robotę,
jest tam sporo szybkich zakrętów których zwykla opona po prostu szybko nie przejdzie bez pływania i piszczenia - to jest kwestia tego jak chcesz jechać - czy szybko i fajnie, czy tylko fajnie jak ja w zeszłym roku

szczerze mówiąc nie wiem czego mogę się po sobie spodziewać, nie wiem jak wygląda konkurencja i na ile mój samochód jest w stanie konkurować z innymi, opony czy kupię drogowe za 600 PLN czy slicki za 800 PLN to w zasadzie bez różnicy, dlatego wolę kupić slicki ew. jakieś semislicki i tu skłaniam się ku Federalom, najchętniej nie wydawałbym kasy i pojechałbym na R1R ale są prawie nowe i szkoda mi je zjechać na suchym, wolę sobie je zostawić jako deszcze, no generalnie sporo dylematów szczególnie że budżet słaby