dzik - Sob 23 Kwi, 2011 Temat postu: Rozwod - kilka pytan :)Nie, nie moj
Sprawa wyglada tak, moja przyjaciolka z powodu chwilowego entuzjazmu poslubila zagraniczniaka. Dzisiaj po przejrzeniu na oczy stara sie odkrecic sprawe. Slub cywilny tradycyjny bez intercyzy.
Teraz planuje rozwod, staram sie jej pomoc a wiem ze mamy tu kilku praktykow
- jak najszybciej i najsprawniej dprowadzic do rozdzielnosci majatkowej, najwieksze chyba na dzisiaj dla niej zagrozenie to fakt ze koles moze nabrac kredytow i wrocic do swojego kraju gdzie prawo malo znaczy.
- jak duzo jej papierkow przy takiej sprawie? moze banal, ale w sprawach urzedowycj wszystkomusi byc przetlumaczone przez przysieglego a dla tego dziwnego jezyka stawka to 98PLN/strona
- kto bedzie ponosil koszty tlumaczen itd, ona jest chetna podzielic sie tym co zarobili (ona zarobila) w czasie malzenstwa, ale gosc bedzie pewnie chcial wiecej
- jakies inne rady praktyczne?Bad-i - Sob 23 Kwi, 2011 jedyna słuszna, nie oszczedzac i od razu wziac dobrą papugeAnonymous - Sob 23 Kwi, 2011 PW Anonymous - Sob 23 Kwi, 2011 hahaha murzyn czy arab??tez mam kilka takich koleżanek
Niech bierze dobrą papuge i to szybkozefir - Sob 23 Kwi, 2011
Bad-i napisał/a:
jedyna słuszna, nie oszczedzac i od razu wziac dobrą papuge
+1Bad-i - Sob 23 Kwi, 2011
zefir napisał/a:
Bad-i napisał/a:
jedyna słuszna, nie oszczedzac i od razu wziac dobrą papuge
+1
he he to może być ciekawy temat - ilu mamy na forum rozwodników ??
p.s. najpierw ich policzymy a pozniej bedziemy dyskutowac kto, dlaczego, po co, i czemu nie miały gleby ? Cassis - Sob 23 Kwi, 2011 Zawsze żal mi tych dziewczyn które nabierają się na te ich maślane oczy.
Swoją droga można ich wychować. Mieliśmy w pracy murzyna z Maroka który ożenił się z polką i twierdził że ma przerąbane bo ona go bije. Yarko - Sob 23 Kwi, 2011
Cassis napisał/a:
Zawsze żal mi tych dziewczyn które nabierają się na te ich maślane oczy.
a mi nie jest ich żal, są głupie jak but i za swoją głupote muszą później zapłacić, prosteM - Sob 23 Kwi, 2011 ALe to chyba nie o tym temat chłopaki.
Piotrek zadał konkretne pytania, jak ktoś może pomóc to proszę bardzo.zefir - Sob 23 Kwi, 2011 dobra papuga to 70% sukcesu calosci206 Gti - Sob 23 Kwi, 2011 Apeluje do szacunek do zawodu zaufania publicznego
Jezeli jestes zainteresowany do mogę polecić Ci moją kolerznakę adwokata.Bart - Sob 23 Kwi, 2011 ładna ta kolerznaka?206 Gti - Sob 23 Kwi, 2011 ładna106 - Sob 23 Kwi, 2011 to moze warto sie rozwiesc dzik - Sob 23 Kwi, 2011
rabarbar napisał/a:
hahaha murzyn czy arab??tez mam kilka takich koleżanek
Niech bierze dobrą papuge i to szybko
Ani jedno ani drugie.
Jak macie dobre namiary prosze na PW, niestety na dobrego-drogiego jej nie stac. O tyle dobrze ze w sumie nie maja czym sie dzielic wiec walki o $$$ nie bedzie, ale raczej jest w jej interesie jak najszybciej zakonczyc sprawe.