To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Regeneracja belki citroen/pug

misiek86electro - Wto 03 Maj, 2011
Temat postu: Regeneracja belki citroen/pug
Niestety przyszedł czas na doprowadzenie tylnego zawieszenia do stanu idealnego.
Mam pewien warsztat polecony przez znajomego tj serwis citroen/pug na ulicy Głowackiego. Magik tam podobno zakłada łożyska do saxo z puga 206 rc podobno jest to bardziej wytrzymałe. Wybieram się tam w tym tyg dopytać o taka operacje i oczywiście cene.

Tematu jednak nie założyłęm żeby sie pochwalić a, żeby zapytać czy ktoś regenerował belke citroen/pug w krakowie i okolicach. Czy może ktoś coś polecić/odradzić.

Będą duchowe pomóki :)

Młody Papież - Wto 03 Maj, 2011

jeżeli masz na myśli CBC to raczej spokojnie możesz tam oddać
Fydi, Loko chyba tam regenerowali (?)

Koto - Wto 03 Maj, 2011

Swoja regenerowałem w www.autobelki.pl, przejechała już kilkadziesiąt tysi i jeszcze się nie odzywa. Tylko nie wiem czy to się jeszcze do okolic Krakowa zalicza :)

Młody Papież napisał/a:
jeżeli masz na myśli CBC to raczej spokojnie możesz tam oddać
Fydi, Loko chyba tam regenerowali (?)

Dzięki

o nich mi własnie mi chodzi... może faktycznie warto dzięki

fydi loco?

mativts - Wto 03 Maj, 2011

Misiek moge Ci wysłac namiary na gościa z chrzanowa on własnie w CBC pracuje i robił bratu belke w saxo.A twoje saxo też u niego było robione.Gościu dobrze to ogarnia.

Chętnie :) jesli to nie problem daj tutaj moze kiedys komus sie przyda temat :> Czy to Pan Janek? on właśnie ogarnia łozyska z 206 rc do saxo

misiek86electro napisał/a:
Chętnie :) jesli to nie problem daj tutaj moze kiedys komus sie przyda temat :> Czy to Pan Janek? on właśnie ogarnia łozyska z 206 rc do saxo

503 402 540 Kazek, możes się podać na mnie czyli od gości od sporta.On bedzie kojażył twojego vtsa :rotfl:

ok fajno :)

tamta belka przytuliła krawężnik niby jest ale chyba wahacz sie skrzywił (za wąsko było o_O )

Pamietasz ile płaciłeś? jakąś gwarancje daje? bo jak nie to chyba lepiej dolożyc i mieć 18 miesiecy :>

Brat zapłacił wtedy 1200 za belkę, ale gwarancji nie było chyba żadnej :/ . Najlepiej to sobie zadzwoń i dopytaj o szczegóły.
kamil - Wto 03 Maj, 2011

1200 to standardowa cena za belkę. Co do gwarancji to zawsze przysługuje gwarancja na części użyte oraz na robotę - ot, takie prawo konsumenta.
Młody Papież - Wto 03 Maj, 2011

poza tym cena powinna zależeć od tego co jest wymienione/zużyte
Tomcat - Wto 03 Maj, 2011

Ja regenerowałem belkę u Nalepy. Na początku byłem wkurzony na maksa, bo źle nabili jedno łożysko i po paru dniach musiałem wrócić na poprawki, ale ostatecznie jestem zadowolony, bo nie było żadnego stękania z poprawkami tego co źle zrobili. W tym momencie na tej belce zrobione je jakieś 15-16 tys. km i jeszcze żyje, a przynajmniej połowa z tego była na ostro. Plusem na pewno była cena, bo płaciłem coś koło 800 PLNów.

kamil, zgadza sie jednaj jeżeli Pan Kazek robi to w garazu przy domu jako lewizne to nie mamy prawa do roszczeń co do robocizny czyli np źle nabitego łożyska....

Młody Papież, dokładnie tak np jeżeli mam tylko do wymiany łożyska czopy a wahacze są ok...

Barejka - Wto 03 Maj, 2011

1200 za belke? o_O dalem 660 i to jest cena maksymalna jaka biora w antalexie. Daja pisemna gwarancje, belke robi sie nie dluzej niz 1.30min, moja 1.24 z obnizeniem :] dojazd tragiczny do nich
Kryha - Wto 03 Maj, 2011

A coś w okolicach Katowic. Tak na wszelki wypadek jakby się odezwała :>