To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Wzmacniane półosie

siema - Śro 25 Maj, 2011
Temat postu: Wzmacniane półosie
Tym razem ani o nocnikach, ani adrenalinie...

Gdzie warto zrobić wzmacnianą półoś do Saxo i ile trzeba na to szykować?

Dobre recenzje słyszałem o Motomaxie z Torunia. Zapytani o cenę podali: 700 zł na podstawie starej półosi.
Robić u nich, czy polecacie kogoś innego?

kubas - Śro 25 Maj, 2011
Temat postu: Re: Wzmacniane półosie
siema napisał/a:
Tym razem ani o nocnikach, ani adrenalinie...

Gdzie warto zrobić wzmacnianą półoś do Saxo i ile trzeba na to szykować?

Dobre recenzje słyszałem o Motomaxie z Torunia. Zapytani o cenę podali: 700 zł na podstawie starej półosi.
Robić u nich, czy polecacie kogoś innego?

Robiło paru znajomych i mogę z czystym sercem polecić są profesjonalistami w tym co robią, ogarniają co z czego i jak powinno być wykonane. :pom:

grzech - Śro 25 Maj, 2011

ja robilem w piasecznie za 1200 pln z wymiana na mocniejsze przeguby - trudno ocenić czy to coś dało bo na seryjnych jeżdziłem od początku (jakieś 4 lata) a na tych prawie nic ... dzwonilem tez wtedy do torunia (nie pamietam nazwy, ale tez firma polecana) ... gosc rozsadnie zapytal co sie stalo, ja ze ukrecilem oske, no to wtedy uslyszelem, ze co niby chcialbym wzmacniac i jak skoro przegub wytrzymal, a ukręciłem oś ;D

700 pln za regeneracje czy za wzmocnienie, na czym to zmocnienie polegaja ?

Bonczek - Czw 26 Maj, 2011

Zapytaj tutaj -> http://www.eurodriveshafts.pl/ .

A jak nie ogarną to patrząc po opiniach znajomych Motomax z Torunia :)

siema - Czw 26 Maj, 2011

Bonczek napisał/a:

Marek, to jacyś Twoi sąsiedzi :) Czy my już nie braliśmy od nich półosi?
I gdzie jest Badi? Wieść gminna niesie, że na wzmacnianych też jeździ- niech zdradzi gdzie i za ile robił. Może gdzieś bliżej, niż u Ojca Dyrektora?

Bad-i - Czw 26 Maj, 2011

Jezeli wzmacnianymi nazywami takie z opaska - to Sulejówek. Gosc robil polosie prawie do wszystkich pugow 106/saxo jakie sie rajdowały :)

Jezeli ktos jest chetny to mozna tez uderzyc do Strozika...

Polosie z Citroen Sport (to jakies 3 tysie komplet)

siema - Czw 26 Maj, 2011

Bad-i napisał/a:
Jezeli wzmacnianymi nazywami takie z opaska - to Sulejówek. Gosc robil polosie prawie do wszystkich pugow 106/saxo jakie sie rajdowały :)

A żebym ja wiedział na czym owo wzmocnienie ma polegać. Niemniej rozumiem, że 'opaska' działa? Jaki koszt?

speed555 - Czw 26 Maj, 2011

Bonczek napisał/a:

A jak nie ogarną to patrząc po opiniach znajomych Motomax z Torunia :)

Ja kupowałem u nich jedną seryjną polos i smigam juz dlugo na niej i spoko działa dalej. a kumpel zamawial u nich wzmacniane do BMW do GSMP i tez nie mial z nimi problemów.

Bad-i - Czw 26 Maj, 2011

siema napisał/a:
Bad-i napisał/a:

A żebym ja wiedział na czym owo wzmocnienie ma polegać. Niemniej rozumiem, że 'opaska' działa? Jaki koszt?

hmm chyba za cala polos dałem 550 pln albo 450.... do tej pory dziala a mocowo pug ja troche szarpal. Tyle tylko ze nigdy nie miałem szpery