To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [S] Kymco Super 9

PiTT - Sob 28 Maj, 2011

Panowie, rozważam zamianę mojego skutra na coś o większej pojemności, w związku z tym biorę pod uwagę sprzedaż tego
Kymco Super 9, 2005r. 8600 przelotu
50cm, odblokowany + sportowy wydech i wariator co przekłada się na prędkość max. ok 95km/h i całkiem niezłe yebnięcie od 0 :D
model chłodzony cieczą, ok 6KM seryjnie a teraz pewnie koło 8
nie jest to tajemnicą że skuter kupiłem za 3.4k i z miejsca wsadziłem 800 za przegląd, regulacje + zrobienie cieknącego amora, robiłem to w Motor Landzie, na chwilę obecną nie trzeba nic robić, przygotowany do sezonu
ze względu na wkład po zakupie, wyceniam go na 4k
uważam że cena fajna bo bezwypadkowa sztuka, z PL salonu ;)
dodatkowo kuferek Givi + oryginalny wydech

Bart - Sob 28 Maj, 2011

tak z ciekawości - ile km przejechałeś?
PiTT - Sob 28 Maj, 2011

Bart napisał/a:
tak z ciekawości - ile km przejechałeś?

z 200 :rotfl:
tak jak pisałem, luźny pomysł
po prostu kiedyś na światłach podjechał obok stary skuter który cichutko chodził, wyebał mnie na światłach że szok, a był takiego samego rozmiaru jak mój :D
dlatego chcę kupić 125 zarejestrowaną na 50

Bart - Sob 28 Maj, 2011

pewnie na allegro wpisujesz hasło: "125/50" w poszukiwaniu nowego skutera :]

też kiedyś brałem to pod uwagę, ale dla świętego spokoju zrobiłem prawko A, kasa nieduża, zdać raczej łatwo, a spokój mam na zawsze. Polecam.

PiTT - Sob 28 Maj, 2011

Bart napisał/a:
pewnie na allegro wpisujesz hasło: "125/50" w poszukiwaniu nowego skutera :]

też kiedyś brałem to pod uwagę, ale dla świętego spokoju zrobiłem prawko A, kasa nieduża, zdać raczej łatwo, a spokój mam na zawsze. Polecam.

:lol2:
samo "125"

Greg - Nie 29 Maj, 2011

PiTT napisał/a:

W przypadku (odpukać) stłuczki lub czegoś takiego Policja może sprawdzić czy pojazd nie jest "szybszy" niż ustawa przewiduje i mogą zrobić badanie techniczne, wtedy odpowiadasz dupskiem za poświadczenie nieprawdy przy tym 125/50. :]

PiTT - Nie 29 Maj, 2011

Greg napisał/a:
PiTT napisał/a:

W przypadku (odpukać) stłuczki lub czegoś takiego Policja może sprawdzić czy pojazd nie jest "szybszy" niż ustawa przewiduje i mogą zrobić badanie techniczne, wtedy odpowiadasz dupskiem za poświadczenie nieprawdy przy tym 125/50. :]

ale kupując od kogoś taki sprzęt przecież mogę być wprowadzony w błąd, zgadza się?
kupowałem 50 a ktoś tam wcześniej zamontował 125 i co w takim wypadku skoro papiery do rejestracji się zgadzały

aaa, przy okazji Greg, wiem że dłubałeś skutery kiedyś, czy zmiana cylindra na 70 da zauważalny przyrost mocy czy tylko sztuka dla sztuki?

TomsoN - Nie 29 Maj, 2011

ale wystarczy kurcze, że jedzie szybciej niż 45kmh
w dojczach mają takie fajne hamownie do mierzenia prędkości skuterów i nieźle małolatów kasują

PiTT - Nie 29 Maj, 2011

TomsoN napisał/a:
ale wystarczy kurcze, że jedzie szybciej niż 45kmh
w dojczach mają takie fajne hamownie do mierzenia prędkości skuterów i nieźle małolatów kasują

póki co jesteśmy w PL gdzie 3/4 modyfikowanych fur ma przegląd na lewo i druciarstwem wali na kilometr :D
ja bym się tym nie przejmował... :]

TomsoN - Nie 29 Maj, 2011

true ;D
Jakarti - Nie 29 Maj, 2011

pomysle o tym :D :rotfl: :rotfl:
Greg - Pon 30 Maj, 2011

PiTT napisał/a:

ale kupując od kogoś taki sprzęt przecież mogę być wprowadzony w błąd, zgadza się?
kupowałem 50 a ktoś tam wcześniej zamontował 125 i co w takim wypadku skoro papiery do rejestracji się zgadzały

aaa, przy okazji Greg, wiem że dłubałeś skutery kiedyś, czy zmiana cylindra na 70 da zauważalny przyrost mocy czy tylko sztuka dla sztuki?

Teoretycznie mogłeś nie wiedzieć, ale smród i problemy spadają na Ciebie razem z ciężarem dowodowym. ^_^'

70ccm daje zauważalny przyrost, choć oczywiście są różne klasy tych cylindrów. Standardowo przyjęło się tak: Sport ok. 7-9KM, Racing ok 12-14KM i Evolution ok. 20KM. :devil: Rzecz jasna resztę zabawek trzeba dobrac pod klasę cylindra i zestroić, ale za kilka stów można złozyć jakiś zetsaw który sprawi, że to będzie lepiej latało. :)

Jakarti - Pon 30 Maj, 2011

pitt to wariat
jego skut lata ponad 70 a jemu ciagle malo :)

PiTT - Pon 30 Maj, 2011

Jakarti napisał/a:
pitt to wariat
jego skut lata ponad 70 a jemu ciagle malo :)

ponad 90 :D
ale nie chodzi mi prędkość a przyśpieszenie
teraz jest dobrze, ale chciałbym żeby było jeszcze lepiej :)

Anonymous - Pon 30 Maj, 2011

Założę sie ze z Jackiem na pokładzie można dobić do 120 ;D