NBL - Wto 21 Cze, 2011 Temat postu: Pompa paliwka?Witam otóż mam pewien problem od nie dawna... chodzi mnie o to że ostatnio coś się "zepsuło"
tzn, pompa dłużej pracuje po załączeniu zapłonu niż normalnie + mam mikro przerwe podczas jazdy
ale tylko jeden raz to wystepuje na zimnym silniku... auto chyba ciut inaczej reaguje na gaz
+ jak dochodzi do odcinki to potrafi przerwać jakby pompa zaniemogła...
No i jeszcze do tego dochodzi sprawa taka że jak puszczę gaz to lekko szarpnie no i
jak dodam to jest to samo...
Chyba siadła pompa albo regulator co koledzy?
PS. Cewka,świece, krokowy, tps , czujnik temp, to wszystko jest na 101 % sprawne bo było wymieniane,
Chyba poprostu pompa albo ten regulator skończył swój żywot , co mażna by jeszcze zrobić w tej kwestii?
Kupować nową pompę jeśli to ona czy może być dobra używka?
pomoże ktoś koledze?
pozdro
MarcinJanusz - Wto 21 Cze, 2011
tłumnik napisał/a:
pomoże ktoś koledze?
sory, ja nie mam kolegówNBL - Wto 21 Cze, 2011 umarłem, a znajome twarze masz?
Nie no pytam całkiem poważnie, gdyż nie chcę żeby mi autko siadło w trasie ...
Wolałbym ten problem rozwikłać jak najszybciej. Dlatego te pytania.was79 - Wto 21 Cze, 2011 zapytałem beagla ale on zawsze o jednym:
Janusz - Wto 21 Cze, 2011
tłumnik napisał/a:
a znajome twarze masz?
mam ale Ciebie nigdy nie widziałem
a tak serio to nie wiem jak rozwiązać twój problem
ps. a filtr paliwa kiedy był ostatnio wymieniany ??NBL - Wto 21 Cze, 2011 zapomniałem napisać 3 miesiące temu... dzięki za odpowiedz w temacie
No ja myślę raczej że to pompka paliwa ... ale właśnie chciałem zapytać mądrzejszych
ludzi ode mnie bo ja to się nie znam zefir - Wto 21 Cze, 2011 przede wszystkim sprawdzic trzeba podpiecie pompy, moze gdzie sie styka kabel , moze to tylko kwestia izolacji. acha i jeszcze jedno filtr paliwa kiedykolwiek zmieniales?NBL - Wto 21 Cze, 2011 zefir, spoko sprawdzę dziś jeszcze te styki ..
Filtr owszem wymieniałem 3 miechy temuGeKo - Wto 21 Cze, 2011 ewentualnie słynny przekaźnik pompy paliwa.NBL - Wto 21 Cze, 2011 GeKo, thx całkiem możliwe , tylko nie bardzo wiem gdzie go znajdę, jak wygląda.
i co z nim zrobić .martin.h - Wto 21 Cze, 2011 Mnie się wydaje, że winny jest tłumnik NBL - Wto 21 Cze, 2011
martin.h napisał/a:
Mnie się wydaje, że winny jest tłumnik
to nie było śmieszne
joke
wymieniany w grudniu 2010 roku... jak i reszta wydechu skoro Cię to interesujemisiek86electro - Wto 21 Cze, 2011 A czego nie wymieniłeś? Bedzie krócej GeKo - Wto 21 Cze, 2011
tłumnik napisał/a:
GeKo, thx
Nie thx tylko dawaj Pomuka
w AXie się znajduje po lewej stronie(jak stoisz przed otwartą maską) w okolicach kielicha taka brązowa jakby zaślepiona wtyczka
tłumnik napisał/a:
co z nim zrobić .
Wymienić, ale zacząłbym od sprawdzenia czy pompa działa prawidłowo, a jak to zrobić to już Ci powie Vlodarski, ewentualnie zajrzyj do mojego pimpa o AXie.
Ja w AXie przeszedłem gehennę zanim 4 elektryk znalazł usterkę. Zniszczyłem 3 pompy paliwa bo winny był wtrysk.NBL - Wto 21 Cze, 2011 GeKo, dziekki bardzo - pomuk oczywiście ofiarowany
po lewej koło kielicha nic nie mam, nie kojarzę bynajmniej czegoś takiego,
Zajrzę jeszcze do Twojego pimpa i spytam p. Vlodarskiego może mi by coś podpowiedział.
PS. Miałeś podobne objawy? do moich?
misiek86electro napisał/a:
A czego nie wymieniłeś? Bedzie krócej
Trudno powiedzieć, przecież to francuskie gówno...