To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Toyo T1-R zamiana stron. Lewa/prawa?

Drone - Nie 26 Cze, 2011
Temat postu: Toyo T1-R zamiana stron. Lewa/prawa?
Zaliczyłem dziurę w jezdni i na oponie wyskoczyła piękna górka z boku :/

Chcę kupić tylko jedną oponę. Z drugiej strony na tej osi guma nie jest uszkodzona i w bardzo dobrym stanie.

Nie wiem czy przy kupnie zaznaczać że opona ma być na lewą stronę. One są zamienne prawo/lewo? :>
Bieżnik wygląda symetrycznie, wydaje się że nie ma problemu.

rasta - Nie 26 Cze, 2011

Ale beka, jeja se robisz - prawda, he:? :D
misiek86electro - Nie 26 Cze, 2011

czytalem to 37474302x i nie moglem pojac idei
Drone - Nie 26 Cze, 2011

rasta napisał/a:
Ale beka, jeja se robisz - prawda, he:? :D

Może coś zakręciłem :rotfl:

Opony mają przejechane 2tyś km.
Lewe koło wpadło w dziurę i jest purchel. Opona do wywalenia.
Nie będę kupował dwóch nowych opon, jak prawa opona jest zupełnie nowa.

Mam takie zimówki które mają stronę wewnętrzą i zewnętrzną. Stąd pomysł że te Toyo też tak mogą mieć.

Jest tak? ;D

wasq - Nie 26 Cze, 2011

toyo t1r z jednej strony ma napisane left z drugiej right :)

czy zalozysz na lewa czy na prawa bez roznicy lewa zawsze bedzie lewa i odwrotnie :P

a prosciej nie mam podzialu na t1r lewe i t1r prawe :D

Konrad - Nie 26 Cze, 2011

Spóźnione prima aprilis :rotfl:

te toyo nie sa asymetryczne (takie jak Twoje zimówki), zeby byla roznica lewa/prawa tylko symetryczne, jeżeli dobrze rozumiem ideę tematu.

Proszę pomógł

Drone - Nie 26 Cze, 2011

wasq napisał/a:
toyo t1r z jednej strony ma napisane left z drugiej right :)

czy zalozysz na lewa czy na prawa bez roznicy lewa zawsze bedzie lewa i odwrotnie :P

a prosciej nie mam podzialu na t1r lewe i t1r prawe :D

O i o to chodziło. Dzięki.

Kamill - Pon 27 Cze, 2011

konradone napisał/a:
Spóźnione prima aprilis :rotfl:

te toyo nie sa asymetryczne (takie jak Twoje zimówki), zeby byla roznica lewa/prawa tylko symetryczne, jeżeli dobrze rozumiem ideę tematu.

Proszę pomógł

W dodatku tylko asymetryczne kierunkowe maja taki podział na lewą i prawą :)

Stf - Pon 27 Cze, 2011

no kurfa a jakie to ma znaczenie czy opona jest symetryczna czy asymetryczna przy zakupie hę ? :wall:
Barejka - Pon 27 Cze, 2011

poprosze dwie lewe i jedna prawa :D
roj - Pon 27 Cze, 2011

Stf napisał/a:
no kurfa a jakie to ma znaczenie czy opona jest symetryczna czy asymetryczna przy zakupie hę ?

albo jakąś mam wyobraźnię ograniczoną albo jak masz asymetryczną kierunkową to ma znaczenie? czy jest tak, że są albo asymetryczne albo kierunkowe?

Kamill - Pon 27 Cze, 2011

Stf napisał/a:
no kurfa a jakie to ma znaczenie czy opona jest symetryczna czy asymetryczna przy zakupie hę ? :wall:

Może to ci pomoże

Zeby mieć 4 takie opony założone stroną wewnętrzną do wewnątrz i nacięciami skierowane w jednym kierunku, to 2 musza być inne 2 inne - lustrzane odbicie.
Ta z obrazka to prawa, na lewą stronę żeby ja założyć to albo będą nacięcia tyłem na przód, albo wewnętrzna strona bedzie na zewnątrz.

faldzip - Pon 27 Cze, 2011

to chyba malo jest takich opon co sa prawe i lewe, bo zazwyczaj jak maja napisane inside/outside, to sie ja obraca i montuje po drugiej stronie. choc tez mnie to zastanawialo, ze jak to jest z tymi nacieciami wtedy.
EmerytRs2 - Pon 27 Cze, 2011

najlepsza jest yoko parada
na bank nie jeden mózg z wulkanizacji miał rozkminkę ;D

wasq - Pon 27 Cze, 2011

Kamill napisał/a:
Stf napisał/a:

Może to ci pomoże
Obrazek
Zeby mieć 4 takie opony założone stroną wewnętrzną do wewnątrz i nacięciami skierowane w jednym kierunku, to 2 musza być inne 2 inne - lustrzane odbicie.
Ta z obrazka to prawa, na lewą stronę żeby ja założyć to albo będą nacięcia tyłem na przód, albo wewnętrzna strona bedzie na zewnątrz.

tak jak piszesz to jest baaardzo rzadko

jak jest outside to zakladasz outside i koniec i nie ma roznroznienia na outside left outside right