Techniczne - Toyo T1-R zamiana stron. Lewa/prawa?
Drone - Nie 26 Cze, 2011 Temat postu: Toyo T1-R zamiana stron. Lewa/prawa? Zaliczyłem dziurę w jezdni i na oponie wyskoczyła piękna górka z boku
Chcę kupić tylko jedną oponę. Z drugiej strony na tej osi guma nie jest uszkodzona i w bardzo dobrym stanie.
Nie wiem czy przy kupnie zaznaczać że opona ma być na lewą stronę. One są zamienne prawo/lewo?
Bieżnik wygląda symetrycznie, wydaje się że nie ma problemu.
rasta - Nie 26 Cze, 2011
Ale beka, jeja se robisz - prawda, he:?
misiek86electro - Nie 26 Cze, 2011
czytalem to 37474302x i nie moglem pojac idei
Drone - Nie 26 Cze, 2011
rasta napisał/a: | Ale beka, jeja se robisz - prawda, he:? |
Może coś zakręciłem
Opony mają przejechane 2tyś km.
Lewe koło wpadło w dziurę i jest purchel. Opona do wywalenia.
Nie będę kupował dwóch nowych opon, jak prawa opona jest zupełnie nowa.
Mam takie zimówki które mają stronę wewnętrzą i zewnętrzną. Stąd pomysł że te Toyo też tak mogą mieć.
Jest tak?
wasq - Nie 26 Cze, 2011
toyo t1r z jednej strony ma napisane left z drugiej right
czy zalozysz na lewa czy na prawa bez roznicy lewa zawsze bedzie lewa i odwrotnie
a prosciej nie mam podzialu na t1r lewe i t1r prawe
Konrad - Nie 26 Cze, 2011
Spóźnione prima aprilis
te toyo nie sa asymetryczne (takie jak Twoje zimówki), zeby byla roznica lewa/prawa tylko symetryczne, jeżeli dobrze rozumiem ideę tematu.
Proszę pomógł
Drone - Nie 26 Cze, 2011
wasq napisał/a: | toyo t1r z jednej strony ma napisane left z drugiej right
czy zalozysz na lewa czy na prawa bez roznicy lewa zawsze bedzie lewa i odwrotnie
a prosciej nie mam podzialu na t1r lewe i t1r prawe |
O i o to chodziło. Dzięki.
Kamill - Pon 27 Cze, 2011
konradone napisał/a: | Spóźnione prima aprilis
te toyo nie sa asymetryczne (takie jak Twoje zimówki), zeby byla roznica lewa/prawa tylko symetryczne, jeżeli dobrze rozumiem ideę tematu.
Proszę pomógł |
W dodatku tylko asymetryczne kierunkowe maja taki podział na lewą i prawą
Stf - Pon 27 Cze, 2011
no kurfa a jakie to ma znaczenie czy opona jest symetryczna czy asymetryczna przy zakupie hę ?
Barejka - Pon 27 Cze, 2011
poprosze dwie lewe i jedna prawa
roj - Pon 27 Cze, 2011
Stf napisał/a: | no kurfa a jakie to ma znaczenie czy opona jest symetryczna czy asymetryczna przy zakupie hę ? |
albo jakąś mam wyobraźnię ograniczoną albo jak masz asymetryczną kierunkową to ma znaczenie? czy jest tak, że są albo asymetryczne albo kierunkowe?
Kamill - Pon 27 Cze, 2011
Stf napisał/a: | no kurfa a jakie to ma znaczenie czy opona jest symetryczna czy asymetryczna przy zakupie hę ? |
Może to ci pomoże
Zeby mieć 4 takie opony założone stroną wewnętrzną do wewnątrz i nacięciami skierowane w jednym kierunku, to 2 musza być inne 2 inne - lustrzane odbicie.
Ta z obrazka to prawa, na lewą stronę żeby ja założyć to albo będą nacięcia tyłem na przód, albo wewnętrzna strona bedzie na zewnątrz.
faldzip - Pon 27 Cze, 2011
to chyba malo jest takich opon co sa prawe i lewe, bo zazwyczaj jak maja napisane inside/outside, to sie ja obraca i montuje po drugiej stronie. choc tez mnie to zastanawialo, ze jak to jest z tymi nacieciami wtedy.
EmerytRs2 - Pon 27 Cze, 2011
najlepsza jest yoko parada
na bank nie jeden mózg z wulkanizacji miał rozkminkę
wasq - Pon 27 Cze, 2011
Kamill napisał/a: | Stf napisał/a: | no kurfa a jakie to ma znaczenie czy opona jest symetryczna czy asymetryczna przy zakupie hę ? |
Może to ci pomoże
Obrazek
Zeby mieć 4 takie opony założone stroną wewnętrzną do wewnątrz i nacięciami skierowane w jednym kierunku, to 2 musza być inne 2 inne - lustrzane odbicie.
Ta z obrazka to prawa, na lewą stronę żeby ja założyć to albo będą nacięcia tyłem na przód, albo wewnętrzna strona bedzie na zewnątrz. |
tak jak piszesz to jest baaardzo rzadko
jak jest outside to zakladasz outside i koniec i nie ma roznroznienia na outside left outside right
|
|
|