GeKo - Sob 02 Lip, 2011 Temat postu: MOTOBYDŁO wyjazd grupowy na gokartyWyjazd organizuje mój kumpel (non profit)
krótki opis planu wyjazdu
Witam wszystkich !
Zgodne z planem i obietnicą czas zacząć organizację drugiego w tym roku wyjazdu na Motobydlo! Ci co byli w tym lub zeszłym roku wiedzą o co chodzi, ale mamy nowe osoby chętne więc muszę po krótce ponownie przedstawić plan imprezy.
Termin wyjazdu: 3 wrzesień rano (sobota)
Powrót: 4 wrzesień wieczorem
Transport: autobus do 25 osób z firmy Kresix (http://www.kresix.com/transport_pl.html ), Mercedes 614 bolero
Docelowa liczba osób: 21 + kierowca (nie bierze on udziału w jeździe na gokartach)
Rezerwacja toru: 3 godziny (od 17:00 do 20:00), jest już dokonana. Każda osoba w gokarcie siedzi godzinę.
O torze:
Co tu dużo mówić … miazga ! Nie ma drugiego takiego obiektu w Europie, opadnięcie kopary gwarantowane Ostrzegam że BHP tam nie istnieje, kaski nie mają zapięć, nie ma obsługi na torze, metalowe bandy, tunele szerokie na karta +20cm, długość prawie kilometr przez dwa piętra, można zginąć
Koszta:
Rezerwacja toru + wieczorny grill z mięsem + nocleg + śniadanie rano = 28 880 CZK, 1375 CZK od osoby. Zawiera to już nocleg, kolację i śniadanie dla kierowcy autobusu.
Wynajem autobusu to 1400zł (jeżeli nie podrożało w tej firmie co kilka miesięcy temu sprawdzałem), co daje ok 70zł.
W sumie każdy powinien się zamknąć w kwocie 300-310zł, bez alkoholu na miejscu i zakupów.
Plan imprezy:
Wyjazd w sobotę rano. Dojechanie na miejsce, obiad w knajpie. Jazda na gokartach, grill ze świniakiem i wieczorny melanż. Rano wczesna pobudka, śniadanie i wyjazd w stronę Kłodzka na oglądanie jednego lub dwóch odcinków specjalnych Rajdowych Samochodowych Mistrzostw Polski, które się w tym dniu w okolicy odbywają. Powrót w godzinach wieczornych.
Wyjazd i przyjazd z centrum Katowic, z okolic budynku Hotelu Qubus.
Ze swojej strony widzę to tak. Ponieważ kilka miesięcy temu nie udało się zebrać 21 osób i pojechaliśmy samochodami, i niestety przepadła zaliczka na busa, tym razem chciałbym to zrobić tak. Każda chętna osoba jest proszona o mail zwrotny z potwierdzeniem udziału w imprezie. Wtedy poproszę o 70zł zaliczki na poczet autobusu. W momencie gdy zbierze się 21 osób i cała kwota na autobus, opłacam ją u przewoźnika, i na 100% jedziemy busem. W przypadku gdy ktoś kto wpłaci zaliczkę na autobus niestety nie będzie mógł jechać, oczywiście postaram się zrobić wszystko aby znaleźć mu zastępstwo, ale jak praktyka pokazała bywa to trudne. Więc niestety musi się liczyć z ew. utratą zaliczki jeżeli zbyt późno da znać. Oprócz tego urywam jaja
Ja od siebie dodam że byłem tam w maju tego roku i obiekt miażdzy, pełno niewidocznych zakrętów około 70% to niewidoczne zakręty. Jedno okrążenie w dobrym czasie trwa około 1:10s. Jeździ się w tunelach i rampami do tego mega wąskie spadanie z hopą. można szukać filmików na Y2b, aczkolwiek chyba nie ma z aktualną konfiguracją toru, bo w tym roku został powiększony.
Czas w gokarcie najlepiej dzielić po 20min rotacyjnie z innym kierowcą, bo inaczej traci sie siły i spada koncentracja.
Kolacja z pieczonym prosiakiem jest wypas, warunki noclegowe spartańskie ale czysto. Do tego jest jeszcze stół do ping ponga i bilardowyrasta - Sob 02 Lip, 2011 Wchodzę w to roj - Sob 02 Lip, 2011 jak bardzo spartańskie te warunki?
GeKo - Sob 02 Lip, 2011
Na wyjazd z drugą połówką bym się nie wybrał, ale na męskie sponiewieranie w sam raz. Choć jak widać 2ójki chyba też są osiągalne.roj - Sob 02 Lip, 2011 nie no, nie jest tak źle jak widzę Maciusiowy - Sob 02 Lip, 2011 fajne EmerytRs2 - Sob 02 Lip, 2011 ogólnie spoko, nawet bym pojechał, ale boję się ze w tym busie %%
bo tak to plan imprezy kozak !!roj - Sob 02 Lip, 2011 trzeba otworzyć temat dotyczący wyboru opon do busa..
bo to, że gleba musi być to wiadomo
do kiedy trzeba się określić?CHRZANEK - Sob 02 Lip, 2011 Kuszące - ale określić będe sie mógł dopiero na początku sierpieniaGeKo - Sob 02 Lip, 2011
EmerytRs2 napisał/a:
ogólnie spoko, nawet bym pojechał, ale boję się ze w tym busie %%
bo tak to plan imprezy kozak !!
Dozwolne są dwa piwa w trakcie dojazdu 1 i do obiadu 1 przed kartami. Kto wypije więcej nie jeździ.
roj napisał/a:
do kiedy trzeba się określić?
na FB jest prowizoryczna liczba już chętnych. na razie 7 osóbKenet - Sob 02 Lip, 2011 Karwa mam wesele, ale pisałbym się na to!anjas - Sob 02 Lip, 2011
Kenet napisał/a:
Karwa mam wesele, ale pisałbym się na to!
co się będziesz hajtał... olej to i wal na gokarty!
Za kilka lat mi podziękujesz was79 - Sob 02 Lip, 2011 W sumie....... niech sie żeni, czemu ma być mu lepiej niż nam żonatym Maciusiowy - Sob 02 Lip, 2011 Bonczek - Sob 02 Lip, 2011 Będzie się wybierał ktoś z warszawy? Bo myślę jakby tu ewentualnie zredukować koszty dojazdu do kato