HydePark - megane coupe f7r vs xsara vts vs almera gti
Stf - Czw 28 Lip, 2011 Temat postu: megane coupe f7r vs xsara vts vs almera gtitemat z cyklu hecz rodzinny. w sumie zero info n/t tych aut na forum. jeździł ktoś ? ma to jakiś sens. ogólnie jak wypadają w kwestii osiągów/trakcji/awaryjności.
xsary chyba nigdzie nie widziałem coby jakoś skręcała bo na wprost podobno budzi się od 100km/h. almery ziro poza info że można swapować sr20det. megana z kilkoma fajnymi modami podobno ciekawie zaczyna latać. np. tak jak ta:
pum - Czw 28 Lip, 2011 pamiętaj że wskakujesz klasę wyżej, a tu pojawiają się szybkie samochody. chłopak ogarnął się z lotusem, jest szybki civic b18 (ten co wygrał real'a, wyjąłby klasę gdyby nie zaliczył postoju w trawie), siakieś integry (w tym sandałowa), nie daj boże Mati się ogarnie w tej mr2 (bo samochód jest mega szybki), albo przyjedzie jakiś ogarnięty S2000 i będzie pozamiatane . skillem dużo nadrobisz - pytanie tylko czy wystarczająco i znowu będziesz się wściekał.PiTT - Czw 28 Lip, 2011 myślisz o zmianie saxo?Stf - Czw 28 Lip, 2011 oj tam to luźny temat i nie wszytko żyje WST na wolnym krętym f7r poprzez większy niutek i w specyficznych warunkach z dołu może lać integry. generalnie chodzi o info czy ktoś tym latał i może zdać relację czego można się spodziewać. to tanie auta które po wypatroszeniu robią się blisko 150KM na tonę...
PiTT napisał/a:
myślisz o zmianie saxo?
no z nudów możnaby wypróbować kilka innych aut w tzw. międzyczasie.pum - Czw 28 Lip, 2011
Stf napisał/a:
oj tam to luźny temat i nie wszytko żyje WST na wolnym krętym f7r poprzez większy niutek i w specyficznych warunkach z dołu może lać integry.
a potem pojedziesz i będziesz się wkurzał, chociaż cholera cie wie
Stf napisał/a:
to tanie auta które po wypatroszeniu robią się blisko 150KM na tonę...
jakbym czytał opis swojego strucla
kończy wywody bo te samochody to najwyżej widziałem.szymlorek - Czw 28 Lip, 2011 Marcel pewnie coś o megance powie.
Na rakietowej pojawiał się chłopak almerą albo sunny gti już nie pamiętam, w każdym razie mega przeciągu nim nie robił a był wypatroszony i na jakieś tam sensownej oponie..
Może gówniana wskazówka ale patrząc jak to jechalo na ciasnym krętym torze szału nie było.M - Czw 28 Lip, 2011 każde auto moze być szybkie. Byle dojechać do mety albo w ogóle dotrzec na impreze.GeKo - Czw 28 Lip, 2011 Stf, Baran Meganą 2.0 8V Na Barbórcie Cieszyńskiej bił się z Gołębiewskim w Felicii Kit Car o 3 plac w ośce. Przed nimi był tylko Czopik w Hondzie. Także chyba skręca Tyle że tam było 115KM Bad-i - Czw 28 Lip, 2011
Stf napisał/a:
oj tam to luźny temat i nie wszytko żyje WST na wolnym krętym f7r poprzez większy niutek i w specyficznych warunkach z dołu może lać integry. generalnie chodzi o info czy ktoś tym latał i może zdać relację czego można się spodziewać. to tanie auta które po wypatroszeniu robią się blisko 150KM na tonę...
PiTT napisał/a:
myślisz o zmianie saxo?
no z nudów możnaby wypróbować kilka innych aut w tzw. międzyczasie.
oj chyba zadnego z tych aut nie bral bym pod uwage. Almera nie jezdzilem i xsara tez nie, ale meganka dla mnie musi byc zdrowo zdlubana zeby lata saxo
Nie wiem jaki ma byc koncowy budzet na samochod ale moze juz lepiej poszukac jakiegos 206RC. Podobno 206ki sie rewelacyjnie prowadza a na tym chyba Tobie zalezy.
Aha i ostatecznie i najlepiej; Clio I 2.0 16v Stf - Czw 28 Lip, 2011 no właśnie że patrząc jak się zachowuje ta megana w kielcach to wydaje mi się że ma predyspozycje do skręcania. jakoś trudno cokolwiek w sieci znaleźć ale zaczyna mi się podobać pomimo ogólnie nędznej/braku opinii - pewnie przez to że lubię iść pod prąd i sobie coś udowadniać ciekawe jakie ma rozstawy osi względem Clio sporta np. , poza tym seryjne robią podobno 7,x do setki a to już nieźle jak na masę 1150kg. ten z filmiku ponoć ważył 950kg po odchudzeniu i w zeszłym roku na superoesie 24 w generalce. z fwd przed nim tylko 4 laminaty hondy do których niewiele traciła...
saxofony podejścia w kielcowni nie mają - pewnie poprzez zero niuta na wolnych nawrotach.EmerytRs2 - Czw 28 Lip, 2011 z tym że kolega z meganki to chyba ten co kupił sporta
meganę za 3700 na allegro
7.99 do setki może realne
chyba licytuję
http://allegro.pl/renault...1726556002.htmlpcs - Czw 28 Lip, 2011 moj kolega akurat sprzedaje xsare, mozesz sie z nim umowic i sie sam przejechal. Ja nia jechalem chyba raz jak jeszcze jezdzilem sportem i jest od niego bardziej misiowata na pewno. W sumie jedyne auto klasy kompakt ktore moze klepac clio po lekkich modach i bez uturbiania to astra gsi, ale to juz bedzie jeszcze starsze auto.Stf - Czw 28 Lip, 2011 a silnik ze sporta nie można wsadzić do takiej megany ?Anonymous - Czw 28 Lip, 2011 jak chcesz Xsara stoi u nas
Almera GTi jest na jednej z licytacji
Co do Megany mój egz. to wielkie BAGNO było .... obecnie gnije gdzieś na Woli w warsztacie obok Ośrodka Ezg. na Prawko Anonymous - Czw 28 Lip, 2011 Megane sam bym przytulił