To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Przeróbka mieszkania

EmerytRs2 - Pon 15 Sie, 2011
Temat postu: Przeróbka mieszkania
jak byście przerobili takie mieszkanie
na 2 pok z max wykorzystaniem przestrzeni, w gr,e wchodzi brodzik. itd.

Anonymous - Pon 15 Sie, 2011

dość mała łazienka połączona z WC , zamiast wanny sam prysznic

jeden większy pokój z aneksem kuchennym , i na drugi pokój jeszcze trochę frontu zostaje

tak to sobie wymarzyłem ;D

KarQ - Pon 15 Sie, 2011

Jeśli nie straszne Ci przeróbki to zamiast garderoby można zrobić ślepą kuchnię z wyjściem vis a vis drzwiami do łazienki, natomiast wejście do 2-go pokoju z salonu, np. zlicować drzwi z szchtem instalacyjnym. Wnękę, koło szachtu wykorzystać na jakąś małą spiżarkę.
EmerytRs2 - Pon 15 Sie, 2011

bardziej myslałem o ajebnąć tu pierdolnońć tam ;D
zajarałęm się, mistrz mieszkanie bym wkleił ale już sprzedane... :rotfl:

Jakarti - Czw 18 Sie, 2011

Emerytek,

widze, ze patriotyzm lokalny mocno trzyma. z Dolcanem do konca :)
a tak serio - jak sobie cenia metr na skierniewickiej?

tez powoli wracam do szukania kwadratu bo wynajem juz mi sie znudzil :)
swoja droga mieszkam teraz praktycznie w identycznym mieszkaniu na ursusie wiec wpadnij, obejrzysz co mozna gdzie postawic :)

a przepis na to mieszkanie jest dosc prosty, przesuwasz sciane zmniejszajac salon, robisz wtedy salon z aneksem, moze byc na tej krotszej scianie. jesli drugi pokoj to sypialnia a nie pokoj dziecka to mozna go zrobic o najmniejszym mozliwym rozmiarze. reszta to jakies drobne przerobki.

uwazam ,ze 40m2 to najlepsze rozwiazanie laczac ekonomie z powierzchnią mieszkania :)

Michał - Czw 18 Sie, 2011

Cytat:
uwazam ,ze 40m2 to najlepsze rozwiazanie laczac ekonomie z powierzchnią mieszkania

dla 1-2 osób , zgadzam sie w 120 %

pP - Czw 18 Sie, 2011

ja bym zrobił pokoj z aneksem kuchennym (ten duzy), tam gdzie kuchnia zrobił sypialnie, i maksymalnie powiekszył łazienke. garderoba na 40m2 jest głupim pomysłem

Michał napisał/a:
Cytat:
uwazam ,ze 40m2 to najlepsze rozwiazanie laczac ekonomie z powierzchnią mieszkania

dla 1-2 osób , zgadzam sie w 120 %

oczywiscie majkul, ze bez swierzaka :)

pP napisał/a:
a bym zrobił pokoj z aneksem kuchennym (ten duzy), tam gdzie kuchnia zrobił sypialnie, i maksymalnie powiekszył łazienke. garderoba na 40m2 jest głupim pomysłem

pP - czy jestes koniem? :D albo ja nie rozumiem i wtedy ja jestem, hehe

bedziesz przekladal cala instalacje wodna i elektryczna kuchni na druga sciane? (nie nosna?!) no chyba nie :D

poza tym Majkul moze potwierdzic, ze przerobki mieszkań mam w jednym palcu tylko musze posiedziec chwile i popatrzec :D hehehehe

pP - Czw 18 Sie, 2011

Jakarti napisał/a:
pP - czy jestes koniem? albo ja nie rozumiem i wtedy ja jestem, hehe

a kto powiedział, że to ten pokój po prawiej ma być salonem z aneksem? można działową przesunąć w prawo

no dobrze.
zrozumialem, ze
pP napisał/a:
(ten duzy)
odnosi sie do salonu na planie.
czyli de facto pomysl taki jak moj i innych powyzej :)

pP - Czw 18 Sie, 2011

ale tylko ja napisałem ze nie wiadomo o co ho
:]

EmerytRs2 - Czw 18 Sie, 2011

nie ma żadnego patriotyzmu lokalnego.
moja znajoma pracuje w dolcanie i moze cos bedziemy ogarniac znizkowo ;) lub gratisowo.

otoz na skierniwickiej zostały bodajze 3 najmniejsze mieszkania i w takiej cenie.
metyra na skierniewickiej w dolcanie to w zależności od zajmowanego piętra pow mieszkania itd. to ok. 10.5 tys 11 tys zł.

te sa po taniości
375.000zł. wyjściowo za 41.5 m2....

masakra te ceny, plus wykonczyc kupic garaz i mam spokojnie dom za ten hajs, przy fakcie posiadania działki budowlanej.

ale ja chce miec dobra prace, mieszkac w wawie i chyba razcej tez pracowac. to są mega dylematy...mega..

Gant robi miszcz mieszkania ale to co by mnie interesowało kosztuje juz 485.000 zł. plus garaż, minus zniżka na poziomie ok 5-7 %

do mieszkania mogę wpaść na flaszkę :D , jestem pośrednikiem w obr nieruchomościami z zawodu :D , żygać mi się już chcę od tego oglądania chodzenia, i pokazywania :D

z domu wam wrzuce moj podział, zrobiony na zasadzie open spaca, pozatym są dwa kominy, a wkleiłem dwa lustrzane rzuty, zakładam więc, że można pobawić się ankesem, łazienka i wc dowolnie. Problemem przy tych mieszkaniach jest piętro "niziny społeczne w tym budynku " :D oraz budynek/sciana w bliskiej odległości od logii !!. cena jest mega, jest to przed trasa toruńska, przy tramwaju, i planowanej stacji metra.

pP - Czw 18 Sie, 2011

EmerytRs2 napisał/a:
otoz na skierniwickiej zostały bodajze 3 najmniejsze mieszkania i w takiej cenie.
metyra na skierniewickiej w dolcanie to w zależności od zajmowanego piętra pow mieszkania itd. to ok. 10.5 tys 11 tys zł.

patrzac ze swojej perspektywy (bemowa) to kurde drogo :(

widzialem ten budynek na planach.. srogo.. nie mozna spokojnie poruchac bo ktos bedzie walil gruche patrzac na Was :D

dobrze wiedziec, ze jestes posrednikiem :)

Stf - Czw 18 Sie, 2011

ten szacht pomiędzy kuchnią i garderobą to chyba nie kominy/wentylacja ?