To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - [106] nie odpala na ciepłym silniku, gaśnie

matt - Czw 18 Sie, 2011
Temat postu: [106] nie odpala na ciepłym silniku, gaśnie
Panowie pilna pomoc ekspercka potrzebna przed tyskim ... pojechałem z pilotem na szybki trening na krakowski maxi shrott, śmigaliśmy śmigaliśmy z pół godziny (auto mocno dogrzane 2 dokręcona to maks co jechaliśmy) wychodze z zakretu pełen gaz, auto nie reaguje, zgasło, próbujemy odpalić, kręci rozrusznik, pompa daje auto nie pali, postaliśmy szukając przyczyny z 10 min, odpalił, pochodził z minutę znów zgasł w ten sam sposób, że w pewnym momencie nie reaguje na gaz tylko spada z obrotów, pare minut przerwy odpalił to jedziemy ile się da, dojechaliśmy do m1 to samo, postaliśmy kolejne pare minut odpalił, pełen sandał, 5 tysiecy obrótów idzie normalnie, dojechaliśmy do bora (czyli całkiem spory kawałek) znów zgasł na światłach, ale zaraz odpalił no to ogień bora .... i tu zonk nieoznakowany radiowóz a my ~140 zeby dojechać ile się da ... tu pominę fragment historii :rotfl: ... postaliśmy pod geantem grubo z 25 minut (nie z przyczyn samochodu:P)auto wystygło, odpaliło i normalnie bez problemów dojechaliśmy do garażu (ok 3 km)...

wstępnie mamy na jutro drugą cewkę załatwioną, czy czujnik położenia wału też może tak dawać w kość?
jakieś pomysły? sugestie?

Bart - Czw 18 Sie, 2011

matt - Czw 18 Sie, 2011

aaa zapomniałem napisać, jak jechaliśmy na tej 4ce około 5 tys obrotów przepustnica otwarta, nagle obroty spadły do praktycznie zera, po czym znów na 5 tysiecy i do świateł ok o_O
Jakarti - Czw 18 Sie, 2011

pamietam, ze takie dziwne rzeczy dzialy sie w punto jak mialem problem z masą.. mowie o elektryce. nie mowie jak, dlaczego itp.. po prostu praktycznie identyczne objawy.
EmerytRs2 - Czw 18 Sie, 2011

matt napisał/a:

wstępnie mamy na jutro drugą cewkę załatwioną, czy czujnik położenia wału też może tak dawać w kość?

+1 cewka,czujnik, dobrze szukasz

fydi - Pią 19 Sie, 2011

czujnik od temperatury, ale to mówię na przykładzie clio :) u mnie ktoś zapomniał podłączyć ten czujnik. auto gasło po rozgrzaniu silnika, a gdy chwile "ochłonęło" to clio znów odpalało i chodziło normalnie.
Barejka - Pią 19 Sie, 2011

ostatnio na lublinie byl taki problem, niby podmiana cewki zalatwiela sprawe, wiec chyba w tym kierunku trzeba isc
cebeer - Pią 19 Sie, 2011

Ja stawiam na czujnik położenia wału, cewke musisz dobrze sprawdzić czy nie jest gdzieś popękana, często się tak zdarza z ciepła, sprawdź jeszcze obie odmy czy nie są zasyfione
PiTT - Pią 19 Sie, 2011

Jakarti napisał/a:
pamietam, ze takie dziwne rzeczy dzialy sie w punto jak mialem problem z masą.. mowie o elektryce. nie mowie jak, dlaczego itp.. po prostu praktycznie identyczne objawy.

a może sonda? Dariano pisał kiedyś o dziwnych jazdach z gaśnięciem, problemami z zapalaniem itd.
okazało się że padła sonda

Przem_106 - Pią 19 Sie, 2011

Raz miałem podobną sytuację w CC. Winą był Map Sensor, czymkolwiek on jest :>
matt - Pią 19 Sie, 2011

dzięki panowie za sugestie,

dzięki wróblowi mamy na podmiankę przekaźnik główny, cewkę, map sensor i czujnik położenia wału, jutro z rana podmieniamy ... oby to było coś z tych rzeczy bo czasu na szukanie juz nie ma :/

M - Sob 20 Sie, 2011

Na pewno pompa paliwa jest sprawna?
matt - Pon 22 Sie, 2011

na 99% procent był to jednak czujnik położenia wału, cebeer zwycięzcą konkursu :rotfl:
EmerytRs2 - Pon 22 Sie, 2011

a ja to co?? :ble:
miałem saxo i nawet nie wiesz ile się w życiu nastałęm... :rotfl:

cebeer - Wto 23 Sie, 2011

JUpijajej mother......cker !!